شماره ۲۹۵۶ | پنج‌شنبه 9 آذر 1402
صفحه را ببند
جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳؛
اختصاص ۳۲ هزار میلیارد ریال اعتبار حوادث غیرمترقبه

لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور به‌تازگی در دولت تدوین و آماده ارسال به مجلس شورای اسلامی برای طی مراحل قانون‌گذاری است؛ این لایحه، سومین بودجه دولت سیزدهم و آخرین بودجه‌ سالانه‌ای است که مجلس یازدهم آن را تصویب خواهد کرد.
آنطور که سیداحسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت توضیح داده، این لایحه با رویکرد کنترل تورم، واقع‌بینانه و قابل تحقق تنظیم شده است و منابع عمومی دولت نزدیک به ۱۶.۸ درصد نسبت به بودجه امسال رشد خواهد داشت.
سهم دولت در کمک به پیشگیری و جبران خسارت در حوادث غیرمترقبه
کمک به نهادهای امدادی و مدیریت بحران ازجمله رویکردهای دولت در این لایحه است که تاکنون ماده واحده و تبصره‌های آن پیش از تقدیم به مجلس انتشار یافته است. به همین دلیل، تبصره ۵ این لایحه به حوادث غیرمترقبه اختصاص دارد.در بند الف این تبصره، دولت مکلف شده است ۲۸ هزار میلیارد ریال به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، تا مبلغ هزار میلیارد ریال به سازمان دامپزشکی کشور بابت مهار بیماری‌های واگیردار دامی و مشترک بین انسان و دام، تا مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد ریال به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای پیشگیری و اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع کشور و تا مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال به مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی‌ رازی بابت تولید و ارتقای کیفیت انواع واکسن‌های مورد نیاز انسان، دام و طیور پرداخت کند.
منابع این بخش از محل اعتبارات پیش‌بینی شده به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) تامین شده است که براساس آن دولت به‌منظور پیش آگاهی، پیشگیری، امدادرسانی، بازسازی و نوسازی مناطق آسیب‌دیده از حوادث غیرمترقبه ازجمله سیل، زلزله، سرمازدگی، تگرگ، طوفان، آتش‌سوزی، گردوغبار، پیشروی آب دریا، آفت‌های فراگیر محصولات کشاورزی و بیماری‌های همه گیر انسانی و دامی و حیات وحش و مدیریت خشکسالی، منابعی را در اختیار سازمان‌های متولی ازجمله سازمان مدیریت بحران، سازمان دامپزشکی، هلال احمر، وزارت بهداشت قرار دهد.
این در حالی است که در قانون بودجه امسال دولت ۲۰ هزار میلیارد برای جمعیت هلال احمر و تا مبلغ یکهزار و ۸۷۰ میلیارد برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درنظر گرفته بود.
امکان دریافت کمک‌های بین‌المللی برای جبران خسارت
در بند پ تبصره ۵ ماده واحده لایحه بودجه سال آینده نیز به دولت اجازه داده شده تا سقف ۲ میلیارد یورو کمک‌های بلاعوض بین‌الملل از سوی مؤسسات و سازمان‌های بین‌المللی برای جبران خسارت و پیشگیری از حوادثی مانند زلزله، ‌سیل، سرمازدگی، مقابله با گردوغبار، بیابان‌زدایی، حفاظت از تالاب‌ها و مبارزه با آفات و بیماری‌های دامی و گیاهی و همچنین تأمین ماشین‌آلات و تجهیزات مربوط، اجرای طرح‌های توسعه‌ای و زیربنایی کشور و طرح‌های موضوع صندوق ملی محیط‌زیست، امور مربوط به پناهندگان و اتباع خارجی دریافت و به‌حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند تا صرف هزینه‌های مرتبط شود.
دستگاه‌های اجرایی دریافت‌کننده مکلفند گزارش عملکرد و نحوه هزینه کرد کمک‌های دریافتی را هر ۶ ماه یک‌بار به سازمان برنامه و بودجه گزارش کنند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  158