مشارکت هزاران تن در مراسم تشییع پیکر دانشجویان مسلمان در آمریکا
مراسم تشییع 3 دانشجوی مسلمانی که هفته گذشته در آمریکا به قتل رسیدند با حضور بیش از 5هزار نفر برگزار شد. به گزارش ایسنا، سهشنبه گذشته اجساد 3 دانشجوی مسلمان که در اثر اصابت گلوله به سرشان کشته شده بودند در یک مجتمع آپارتمانی در شهر «چپلهیل» در ایالت کارولینایشمالی آمریکا پیدا شد و مدتی پس از آن، پلیس اعلام کرد که یک مرد 46ساله به نام گریک هیکس، با قبول مسئولیت قتل این سه نفر، خود را به پلیس محلی تسلیم کرده است. تحقیقات اولیه نشان میدهد که اختلافی درخصوص پارکینگ خودرو میان این فرد با دانشجویان مذکور انگیزه قتل بوده اما تحقیقات درخصوص اینکه آیا تعصب دینی انگیزه اصلی قتل بوده یا خیر همچنان ادامه دارد. پوشش رسانهای واقعه چپلهیل بر خلاف واکنش گسترده جهانی به حملات پاریس در اوایل ماه ژانویه، از حد گزارش وقایع متعدد تیراندازی و قتل در آمریکا فراتر نرفت و تنها بعد از مطرح شدن امکان وجود انگیزه عقیدتی بود که این حادثه پوشش یافت. رئیسجمهوری ترکیه، از باراک اوباما به دلیل عدم واکنش نسبت به کشته شدن 3 دانشجوی مسلمان در آمریکا انتقاد و تأکید کرد که سکوت مقامات واشنگتن دراینباره «معنادار» است.
قطعنامه شورای امنیت برای قطع تمامی منابع مالی داعش
شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه به اتفاق آرا قطعنامهای را برای قطع تمامی منابع مالی گروه موسوم به داعش به تصویب رساند. ممنوعیت تمامی انواع تجارت ازجمله تجارت آثار باستانی و تحریم کسانی که از داعش نفت خریداری کنند ازجمله موارد قابلتوجه در این قطعنامه است. شورای امنیت همچنین از تمامی کشورها خواسته است هیچ پولی برای آزادی گروگانها به داعش پرداخت نکنند. سازمان ملل در ماه نوامبر برآورد کرد که درآمد داعش از فروش نفت بین ۸۴۶هزار تا 1.6میلیون دلار در روز است. با این حال پنتاگون اعلام کرده فروش روغن یکی دیگر از منابع اصلی درآمدی داعش است. سازمان ملل همچنین اعلام کرده که داعش بین ۹۶ تا ۱۲۳هزار یورو در روز از محل باجخواهی برای آزادی گروگانها درآمد داشته است.
دی میستورا: بشار اسد بخشی از راهحل پایان بحران سوریه است
فرستاده سازمان ملل متحد به سوریه روز گذشته گفت که «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه بخشی از راهحل در این کشور است. به گزارش العالم، «استفان دی میستورا» فرستاده سازمان ملل در این خصوص گفت: «تنها راهحل بحران سوریه، راهحل سیاسی است و تنها طرف که از عدم توافق و اوضاع زمان حاضر سود میبرد، گروه داعش است که مانند یک درنده در کمین نشسته تا از استمرار درگیری بهرهبرداری کند.» وی تأکید کرد: «بشار اسد بخشی از راهحل در سوریه است و من به گفتوگوهای مهم با وی ادامه خواهم داد.» دی میستورا اخیرا سفری 2 روزه به دمشق داشت. قرار است دی میستورا روز 17 فوریه 2015 گزارشی درباره توقف اوضاع سوریه به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه دهد.
مادورو: طرح کودتای آمریکا را خنثی کردیم
رئیسجمهوری ونزوئلا اعلام کرد که دولت وی کودتایی تحت رهبری آمریکا را که شامل طرح حمله هوایی به کاخ ریاستجمهوری بوده، خنثی کرده است. به گزارش ایسنا، نیکولاس مادورو در یک سخنرانی تلویزیونی اظهار داشت: «دولت آمریکا در پشت طرح بیثباتسازی و کودتا علیه ونزوئلا ست و ما تلاش برای کودتا علیه دموکراسی و ثبات سرزمینمان را خنثی کردیم. مادورو در ادامه توضیح داد: «در جریان این کودتا قرار بود گروهی از مقامات نیروی هوایی ونزوئلا دست به یک اقدام خشونتآمیز و اجرای حمله بزنند. در این طرح که با هدایت واشنگتن صورت گرفته، پنج مقام نیروی هوایی ونزوئلا برنامهریزی کرده بودند تا به کاخ ریاستجمهوری یا یک هدف دیگر حمله کنند». رئیسجمهوری در ادامه مدعی شد: «مقامات آمریکا به کسانی که قرار بوده در این توطئه دست داشته باشند ویزا، پول و وعده مقام دادهاند».
قرارداد نظامی قاهره و پاریس برای فروش 24 جنگنده رافائل
روز دوشنبه قرارداد فروش 24 فروند هواپیمای جنگی خود موسوم به «رافائل» را به مصر امضا خواهد کرد. این اولین قرارداد صادرات این هواپیمای جنگی چند منظوره محسوب میشود و ارزش آن بیش از 5میلیارد یورو برآورد شده است. ژنرال عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر، در زمان دیدار خود از فرانسه در نوامبر سال گذشته میلادی، خواهان امضای سریع این قرارداد شده بود. فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه با اعلام این خبر تأکید کرد: این قرارداد شامل فروش 24 جنگنده رافائل و یک ناوچه چند منظوره و تجهیزات نظامی دیگر است.