شهروند| پوسترهای «صداقت آمریکایی» بار دیگر به در و دیوار خیابانهای تهران بازگشتند. این بار با نام «عنایت آمریکایی» نتیجه اما چندان هم تفاوت نکرده است. حامیان دولت معتقدند این پوسترها با هدف تضعیف تیم مذاکرهکننده تهیه شده و در شرایط فعلی که مذاکرات به نقطه حساس رسیده، چنین اقداماتی میتواند «وحدتشکنانه» تعبیر شود.
پس از برگزاری راهپیمایی 22 بهمن بود که خبرگزاری ایلنا، از نصب پوسترهایی خبر داد که در مسیر راهپیمایی و اطراف میدان آزادی قرار داده شده بود. این خبرگزاری نوشت: «درست در همین روز، شاهد اقدام تفرقهافكنانه نهاد وابسته به شهرداری تهران بودیم. این نهاد با تولید انبوه پلاكاردهای مزین به عكس امام و رهبری كه زیر آن نوشته شده بود: «توافقات ننگین مایه ذلت ماست.» نگرانی دلواپسان را در سطح وسیع بهعنوان نگرانی و دغدغه نظام مطرح كرد. ورود این نهاد وابسته به شهرداری به مرحله تخریب دیپلماسی هسته ای که میتواند پیروزی بزرگ برای دولت روحانی و نظام و مردم باشد، شاید نشان از ادامه رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری یازدهم باشد.»
از سوی دیگر احمد حکیمیپور، عضو شورای شهر تهران نیز در مصاحبهای به این اقدام بسیج شهرداری تهران واکنش نشان داد و با بیان اینکه شهرداری نباید از امکانات، اموال و دارایی خود برای مسائل سیاسی هزینه کند، گفت: در شرایطی که مقامات کشور از مذاکرات حمایت میکنند، نباید چنین پلاکاردهایی تولید و توزیع شود. به گفته وی، شهرداری نهادی عمومی و غیردولتی است و هزینههایش از عوارض و جیب مردم تأمین میشود، بنابراین نباید از بودجه شهرداری بهرهبرداری سیاسی شود، زیرا این یک آفت است.
مصاحبه احمد حکیمیپور اما واکنش محسن پیرهادی، فرمانده بسیج شهرداری تهران را به دنبال داشت. پیرهادی به سایت خبری افکارنیوز گفته است: «بنرهایی که در حاشیه مسیر راهپیمایی ۲۲بهمن نصب شد، نهتنها به هیچوجه سیاسی نبود بلکه در جهت تقویت تیم مذاکره قرار داشت و اینکه ما گفتیم مذاکره با ذلت صورت نگیرد نیز یک قاعده فقهی است.» او که همزمان عضویت شورای شهر تهران را نیز بر عهده دارد، درباره مصاحبه حکیمیپور که اظهار کرده بود: «ما همیشه نگران این بودیم که شورای شهر سیاسی شود اما به نظر میآید شهرداری سیاسی شده است»، گفته است: روح شهرداری از بیلبوردهای عنایت آمریکایی خبر نداشته است اما باید پرسید مگر ما در این بیلبوردهای تبلیغاتی چه گفتهایم؟ ما تنها قسمتی از تاریخ را بازخوانی کردهایم اما اینکه یک عدهای دوست دارند با ظلم همنوا شوند، جای سوال دارد. محسن پیرهادی همچنین در دفاع از اقدام بسیج شهرداری تهران گفته است: ما در این بیلبوردها گفتهایم هواپیمای مسافری ما را هدف قرار دادند، این یک واقعیت تاریخی است و البته متعلق به هزار سال پیش هم نیست. این اتفاق همین دو دهه گذشته رخ داده است. در این بیلبوردها ما گفتیم آمریکاییها ما را تحریم اقتصادی کردند، گفتیم دانشمندان هستهای ما را ترور کردهاند، گفتیم آمریکاییها کودتای ۲۸ مرداد را طراحی و اجرا کردند که اسناد سیا هم در این مورد منتشر شده و آمریکاییها هم آن را قبول دارند. حالا ظاهراً این آقایان دوست دارند به آغوش آمریکاییها بروند اما تاریخ را که نمیشود پاک کرد.
احمد حکیمیپور اما در گفتوگو با «شهروند» میگوید، قصد ندارد پاسخ محسن پیرهادی را بدهد و همچنان معتقد است بسیج شهرداری تهران به لحاظ مالی وابسته به شهرداری است، بودجه قابل توجهی دریافت میکند و اعضای شورای شهر حق دارند درباره هزینه بودجه آن اظهارنظر کنند. فرمانده بسیج شهرداری تهران در این باره گفته بود: بسیج شهرداری برخلاف آنچه آقایان و رسانههای همسو با این جریانات مطرح کردهاند، نهاد وابسته نیست، بلکه مستقل است و احکام مسئولیت بسیج شهرداری توسط شهردار صادر نمیشود.
حکیمیپور به «شهروند» میگوید: منابع شهرداری تهران که متعلق به مردم و از بودجه عمومی است نباید با جهتگیری خاص سیاسی هزینه شود. او میگوید: تمام حرف من این بوده که منابع شهرداری نباید در راهی مصرف شود که دولت منتخب مردم را به حاشیه ببرد و مسائلی را علیه مذاکرات مطرح کند. حکیمیپور درباره اظهارات پیرهادی که با اشاره به رخدادهای شورای شهر اول اصلاحطلبان را مسبب به حاشیه کشاندن شورا دانسته بود میگوید: ما نمیخواهیم به گذشته بازگردیم اما نباید فراموش کرد برخی از ضعفها در دوره اول شورا طبیعی بود، ضمن اینکه هنوز هم معتقدم شورای اول سیاسی نبود، مسائل از بیرون به شورا تحمیل شد و هنوز هم این اتفاقات درباره شهرداری تکرار میشود.