یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان میدهد که غذاها و تنقلات بستهبندی شده مخصوص کودکان که در فروشگاهها به فروش میرسند، حاوی مقادیر نگرانکنندهای نمک و قند هستند، خطر ابتلا به چاقی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش میدهد.
بهگزارش آسوشیتدپرس، این مطالعه که توسط محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا انجام شده است، نشان میدهد که از هر 10 غذای آماده مخصوص کودکان که در فروشگاهها به فروش میرسند حدود هفت غذا حاوی نمک زیادی هستند و بیشتر غلات، شیرینی صبحانه و تنقلات کودکان نیز قند زیادی دارند.
محققان به والدین توصیه میکنند که برای انتخاب گزینه سالمتر حتما قبل از خرید این غذاها برچسب آنها را مطالعه کنند.
محققان در این مطالعه اطلاعات و برچسبهای بیش از هزار غذا را که در فروشگاهها برای کودکان به فروش میرسند، مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه که در آمریکا انجام شده است، نشان داد که تقریبا از هر چهار کودک دو تا پنج ساله، یک کودک چاق است و مصرف نمک روزانه تقریبا 80درصد کودکان یک تا 3 ساله بیش از حداکثر مصرف نمک توصیه شده در روز یعنی هزار و 500 میلیگرم است.
به گفته محققان، مصرف قند و نمک زیاد با ابتلا به چاقی و فشار خون بالا حتی در دوران کودکی و سالهای بعدی زندگی ارتباط دارد.
«مری کاگسویل» از مرکز کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماریها که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، میگوید: از هر 9 کودک، فشار خون یک کودک بالاتر از حد عادی برای سن خود است که سدیم زیاد عامل آن به شمار میرود.
وی افزود: مصرف غذاهایی که سدیم زیاد دارند میتوانند موجب ابتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی در سالهای بعدی زندگی شود.
براساس توصیههای موسسه پزشکی، غذای کودکان نوپا نباید در هر وعده بیش از حدود 210 میلیگرم نمک یا سدیم داشته باشد اما متوسط نمک یا سدیم غذاهای مطالعه شده، کودکان 361میلیگرم بود که تقریبا 1.5 برابر بالاتر از حد مجاز است.
نتایج این مطالعه در مجله Pediatrics منتشر شده است.