شماره ۴۹۹ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۳ بهمن
صفحه را ببند
تداوم پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا در شهرهای مختلف خوزستان
بیماران تنفسی اهواز رایگان درمان می‌شوند
مالچ ‌پاشی در کانون‌های گردوغبار اطراف ایران با اعتبار 500میلیارد تومانی آغاز می‌شود

شهروند| تداوم گرد و غبار و هوای آلوده در اهواز و دیگر شهرهای جنوب غربی کشور شرایطی بحرانی را در این منطقه ایجاد کرده است. رئیس‌جمهوری درحالی دستور پیگیری مشکلات مردم در این شهرها را صادر و وزیر بهداشت را به‌عنوان نماینده ویژه دولت به اهواز اعزام کرده که گفته می‌شد هوا در این شهر از ظهر چهارشنبه بهتر می‌شود اما از ظهر دیروز گرد و غبار شدید بار دیگر خوزستان را فرا گرفت.
گرد و غبار و هوای آلوده آنچنان به اهواز و شهرهای غربی کشور حمله کرده که شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و هر جا که می‌تواند صدای اهواز و شهرهای در معرض گرد و غبار را به گوش دیگران برسانند از اهواز و حال ناخوش مردمان غرب و جنوب غربی کشور نوشته‌اند. دیروز اکثر شهرهای خوزستان از جمله اهواز، آبادان، خرمشهر، بندرماهشهر، دزفول و اندیمشک با پدیده گرد و غبار گسترده و کاهش دید مواجه شدند. خبرگزاری‌ها به نقل از خبرنگاران محلی، وضع طوفان و گرد و غبار در شهرهایی مثل اهواز و ایلام را شدید توصیف کرده‌اند. به نوشته ایرنا: « آلودگی برای سومین بار در چند روز گذشته مردم شهرستان مرزی دهلران در جنوب غرب استان ایلام را خانه‌نشین کرده است. شدت گرد و غبار و باد به اندازه‌ای است که بسیاری از شهروندان برای در امان ماندن از آسیب‌های این پدیده به منازل خود پناه برده‌اند.»
 در روزهای اخیر همزمان با شدت گرفتن آلودگی هوا در جنوب کشور رئیس‌جمهوری دستورات ویژه برای برون‌رفت از این شرایط صادر کرده است و وزیر بهداشت هم به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری به اهواز سفر کرده است. ‌هاشمی در جلسه اضطراری رسیدگی به بحران هوای خوزستان که به ریاست دکتر جهانگیری تشکیل شد، با اشاره به آمادگی اورژانس بیمارستان‌ها و اورژانس‌های پیش بیمارستانی در استان خوزستان، از سفر خود به این استان برای رسیدگی به وضع درمان و بررسی امکانات و تجهیزات پزشکی موردنیاز خبر داد و اعلام کرد: این وزارتخانه تمامی امکانات خود را برای رفع این مشکل به کار خواهد گرفت و هر کمبودی را در اسرع وقت برطرف می‌کند. او که شب 21 بهمن به سمت اهواز حرکت کرد، پس از ورود به این شهر از بیماران اورژانس بیمارستان امام که در پی پدیده گرد و غبار دچار مشکلات تنفسی شده‌اند، عیادت کرد. به گفته وزیر بهداشت درحال حاضر تمامی مراکز درمانی استان خوزستان برای ارایه خدمات به مراجعان در آماده‌باش کامل به سر می‌برند و براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکنون تمامی افراد مراجعه‌کننده از جمله بیماران قلبی و تنفسی به مراکز درمانی مورد مداوا قرار گرفته اند. او گفته است: « تمام بیماران تنفسی ناشی از پدیده گرد و خاک در خوزستان که تا دو هفته پس از این پدیده به بیمارستان‌های دولتی، خصوصی، تأمین اجتماعی و شرکت نفت مراجعه کنند به صورت رایگان درمان می‌شوند.» حسن روحانی، رئیس‌جمهوری هم در ادامه مشکلات آلودگی هوا در جنوب کشور در گفت وگویی تلفنی با استاندار خوزستان، درجریان آخرین تلاش‌ها و اقدامات برای کاهش آلودگی هوا و کنترل اثرات ریزگردها در این استان، به‌ویژه شهر اهواز قرار گرفته و دستوراتی را صادر کرده است. همزمان با شدت گرفتن آلودگی در اهواز و دیگر شهرهای کشور کارگروه رفع آلودگی هوا در دولت به ریاست رئیس سازمان محیط‌زیست و حضور تعدادی از وزرا تشکیل شده و معاون اول رئیس‌جمهوری نیز بر روند اقدامات نظارت دارد. این اقدامات دولت درحالی است که دولت و به‌ویژه سازمان حفاظت محیط‌زیست در روزهای اخیر از سوی منتقدان دولت به‌دلیل وضع این روزهای اهواز و دیگر شهرهای جنوبی کشور به‌شدت تحت فشار بوده و مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان می‌گویند سازمان حفاظت محیط‌زیست بیش از آن‌که به جان انسان‌ها توجه کند به حیات‌وحش توجه دارد. سعید متصدی، معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست اما به این انتقادات پاسخ داد و گفت: «شرایط امروز خوزستان محصول بی‌تدبیری سال‌های گذشته است و سلامت مردم، محل تسویه حساب‌های سیاسی نیست.»
معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست با طرح این پرسش که کسانی که امروز خود را صدای رسای مردم خوزستان معرفی می‌کنند، چرا طی هشت‌ سال گذشته که وضع محیط‌زیست کشور و استان خوزستان شرایطی اسفناک را تجربه می‌کرد، هیچ واکنشی در این زمینه نداشتند، از عزم جدی دولت و سازمان حفاظت محیط‌زیست، برای کاهش اثرات پدیده گرد و غبار در کشور خبر داد و گفت: « دولت خدمت به مردم را وظیفه خود می‌داند اما این‌که عده‌ای بخواهند با فرصت‌طلبی، مردم را ابزار اهداف خود قرار دهند، قابل قبول نیست.»
تنظیم برنامه‌ ضرب‌الاجل
 برای مقابله با گرد و غبار اهواز
از سوی دیگر، ضیاءالدین شعاعی، مدیر ملی کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار با اشاره به پیش‌بینی 500‌میلیارد تومان برای مهار گرد و غبار در این منطقه برای‌سال جاری، گفت: با نهایی‌شدن سند ملی مقابله با گرد و غبار با منشا‌ء داخلی می‌توانیم آن را مبنایی برای برنامه‌ریزی طولانی مدت قرار دهیم.
او با اشاره به این‌که وضع فعلی اهواز ناشی از گرد و غبار با منشاء داخلی و خارجی توامان است، گفت: غباری که از عربستان نشات گرفته است پس از طی خلیج‌فارس به جنوب استان خوزستان رسیده و در آن‌جا بارگذاری و تشکیل شده است و شرایط فعلی را در شهر اهواز ایجاد می‌کند. مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار از تنظیم برنامه‌ای به صورت ضرب‌الاجل برای مقابله با گرد و غبار خبر داد و گفت:  این برنامه تنظیم و تقدیم دولت شده است. شعاعی افزود: مهار گرد و غبار در این مناطق، اعتبار چند‌هزار‌میلیارد تومانی را می‌طلبد اما برای ‌سال‌جاری 500‌میلیارد تومان را پیش‌بینی کردیم که با تخصیص آن بتوانیم عملیات مالچ پاشی در کانون‌های اصلی را آغاز کنیم. وی با تأکید براینکه بخشی از گرد و غبار اهواز حاصل مجموع منشاء داخلی و خارجی است، اظهار کرد: کانون‌هایی که در این دوره، هوای اهواز را تحت‌تأثیر قرار داده است از بندر ماهشهر، اهواز و جنوب خوزستان شکل گرفته و در این مناطق تشکیل شده است چرا که منطقه طی مدت 13 تا 14‌سال گذشته دچار خشکسالی شده بود. شعاعی شرایط جوی و بارش را از راه‌های نجات از این وضع عنوان کرد و گفت:  مردم باید قبول کنند که با عملیات انسانی در کوتاه مدت نمی‌توانیم این پدیده را کنترل کرد. بلکه باید برنامه‌ای جامع و بلندمدت برای این کار از سال‌های قبل وجود داشته باشد. شعاعی با تأکید بر این‌که تعیین سهم و نقش منشاء داخلی و خارجی برای بروز پدیده گرد و غبار در شهر اهواز بسیار دشوار است، گفت: ما اطلاعات مربوط به‌شدت گرد و غبار را با استفاده از ماهواره‌ها به دست می‌آوریم که درحال حاضر با وجود تشدید گرد و غبار، دید ماهواره‌ای اجازه رصد نخواهد داشت اما می‌توانیم بگوییم به لحاظ وقوع حوادث گرد و غبار 70‌درصد این حوادث با منشاء خارجی بوده است.

 


تعداد بازدید :  311