در حالی که با چندین اقدام دولت در ١,٥ سال گذشته بازار خودرو پس از مدتها به آرامش رسیده، اطلاعات واصله از منابع آگاه حاکی از آن است که خودروسازان قصد عرضه خودروهای ثبتنامی را تا پیش از اخذ مجوز جدید افزایش قیمت ندارند و با دپوی محصولات خود، دنبال تحریک تقاضا و برهمزدن آرامش بازار خودرو هستند. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به دنبال سیاستهایی که وزارت صمت از اسفندماه ١٤٠٠ درخصوص افزایش تولید و عرضه خودرو و بعد از آن نیز عرضه خودرو از طریق سامانه یکپارچه آغاز کرد، بازار خودرو کشور بعد از چند سال التهاب، آرام شد و این آرامش از اردیبهشت امسال تاکنون نیز احساس میشود. اما کاهش قیمتها و آرامش در بازار خودرو، ظاهرا چندان به مذاق خودروسازان خوش نیامده است، زیرا براساس اطلاعات واصله دو خودروساز بزرگ داخلی مجددا به دنبال اخذ مجوز افزایش قیمت هستند، از سوی دیگر، چون هنوز مجوزهای افزایش قیمت را نگرفتهاند، تولیدات خود را احتکار کردهاند. قطعا کاهش عرضه به بازار و تحریک عرضه و تقاضا، این بازار آرام خودرو را به هم میزند و ضرورت دارد نهادهای نظارتی در این موضوع ورود کنند. براساس اطلاعات واصله از یک منبع آگاه، ایرانخودرو برخی محصولات خود را در سایتهای تولید تهران مرکزی، خراسان و تبریز دپو کرده است.
همچنین در ماههای گذشته این خودروساز در تحویل انواع خودروها به مشتریان سامانه یکپارچه در موعد مقرر از جمله رانا پلاس، سورن پلاس، پژو پارس و غیره تاخیر داشته است. یک منبع آگاه در اینباره به فارس گفت: «گفته میشود دو عضو هیأت مدیره ایرانخودرو که از شرکت بهمن هستند، اصرار دارند تا خودروها در موعد تعیینشده به مشتریان تحویل داده نشود تا با کاهش عرضه به بازار، بازار خودرو را تحریک کنند و از سوی دیگر، پس از اخذ مجوز افزایش قیمت از شورای رقابت، عرضه خودروهای ثبتنام شده را انجام دهند. البته طی هفتههای اخیر مباحثی در رابطه با درخواست مجدد خودروسازان داخلی برای افزایش قیمت خودرو مطرح شد که مدیر مرکز روابط عمومی شورای رقابت در اینباره به فارس اعلام کرد که درخواستی برای افزایش قیمت خودرو به شورای رقابت نیامده است. اما یک منبع آگاه به فارس گفت که ایرانخودرو پیشنهاد افزایش ٣٠درصدی قیمت تولیدات خود را به سازمان حمایت و شورای رقابت ارائه داده است.
به گزارش فارس، در سال ١٤٠٠ در مجموع ٩٦٤هزار و ٢٨١ دستگاه خودرو در کشور تولید شد که تعداد ٨٦٧هزار و ٧٨٦ دستگاه از این تعداد خودرو سواری بود و در سال ١٤٠١ نیز درمجموع یکمیلیون و ٣٤٧هزار و ٣٩٤ دستگاه خودرو تولید شده که از این تعداد یکمیلیون و ١٨٢هزار و ٧٨ دستگاه خودرو سواری بوده است. تولید انواع خودرو در سال ١٤٠١ نسبت به سال ١٤٠٠ رشد ٤٠درصدی و تولید خودرو سواری در سال ١٤٠٢ نسبت به ١٤٠١ رشد ٣٦درصدی داشته است.
بنابراین انتظار میرود با توجه به رشد تولید در ماههای گذشته باید روند عرضه خودرو به بازار توسط خودروسازان افزایش یابد تا آرامش بازار خودرو به هم نخورد، اما دو خودروساز بزرگ کشور مجددا برنامهریزی کردهاند با احتکار خودروهای تولیدی، بازار را دچار تلاطم کنند و سپس مجوز افزایش قیمت هم بگیرند. در این شرایط لازم است تا با نظارت دقیق وزارت صمت و سازمانهای مسئول از جمله سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده، سازمان تعزیرات حکومتی و نظارت شورای رقابت بر موضوع قیمتها، با هرگونه التهاب احتمالی در بازار خودرو مقابله شود. گفتنی است تصاویر مربوط به دپوی محصولات ایرانخودرو و سایپا در برخی سایتهای تولید این دو خودروساز موجود است و در صورت لزوم روزهای آینده تصاویر مربوطه منتشر میشود.