[ شهروند ] رئیسجمهوری ایران در حالی سهشنبه شب به وقت تهران، در صحن عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد که هر یک از رسانههای خارجی از نگاه خود این سخنان را تحلیل کردند. گاردین نوشت: «رئیسجمهوری ایران در سخنرانی سازمان ملل، آمریکا را به دامنزدن به جنگ اوکراین متهم کرد که خشم نماینده رژیم صهیونیستی را برانگیخت.» به نوشته این روزنامه، ابراهیم رئیسی به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: پروژه «آمریکاییکردن» جهان شکست خورده است. این روزنامه انگلیسی در تحلیل سخنرانی رئیسجمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «رئیسی در یک سخنرانی طولانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آمریکا را به شعلهورکردن آتش خشونت در اوکراین متهم کرد که اعتراض نماینده اسرائیل در سازمان ملل را برانگیخت و بههمخوردن جلسه باعث اخراج و بازداشت موقت او توسط نیروهای امنیتی سازمان ملل شد.»
رئیسی عنوان کرد که هرگونه پهپاد ساخت ایران که در جنگ اوکراین بهکار میرود، قبل از شروع جنگ فروخته شده و گفت که او طرفدار صلح در اوکراین است و این را همان روزی که تهران میزبان یک هیأت دفاعی روسیه به رهبری سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور، بود، عنوان کرده است.
گاردین : رئیسی گفت مخالف جنگ اوکراین هستیم
گاردین سخنرانی رئیسی را پیروزمندانه توصیف کرد و ادامه داد: «او از غلبه بر تلاشهای اطلاعاتی ایالات متحده علیه ایران سخن گفت و تاکید کرد که آینده متعلق به کشورهای حوزه اوست و دوران غرب به پایان رسیده است.» او با بیان اینکه جهان در حال گذار به یک نظم بینالمللی بدیع است و پروژه آمریکاییسازی جهان شکست خورده است، افزود: «غرب با بحران هویت و کارکرد مواجه است و جهان را جنگل و خود را باغی زیبا میبیند.» او همچنین آمریکا را متهم کرد که جنگ در اوکراین را برای تضعیف اروپا به راه انداخته است.
به نوشته گاردین این سخنرانی باعث شد گیلاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد، این سازمان را متهم کرد؛ او عکس مهسا امینی، دختر کُردی را که سال گذشته درگذشت، بلند کرده بود. این نشریه انگلیسی ادامه داد: «در روز سخنرانی رئیسی پس از حمله گسترده نیروهای روسی با پهپاد جدید به شهرهای اوکراین، آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه افراد و نهادهای ایران، چین، روسیه و ترکیه اعمال کرد. رئیسی گفت اگر سندی دارند که ایران بعد از جنگ به روسها سلاح یا پهپاد داده است، باید آن را ارائه کنند. ما مخالف جنگ هستیم و حاضریم برای پایاندادن به آن میانجیگری کنیم، اما مالیات مردم آمریکا صرف جنگسازی و پرکردن جیب کارخانههای اسلحهسازی از محل فروش اسلحه در این زمینه میشود.»
ایران از حامیان کرملین و مخالف جنگ اوکراین و روسیه است
روزنامه شرق الاوسط هم در گزارشی از این سخنرانی به موضوع جنگ اوکراین در سخنرانی رئیسجمهوری کشورمان پرداخت و با این تیتر که «ایران ارسال هرگونه سلاح و پهپاد به روسیه را رد میکند» نوشت: «رئیسجمهوری ایران ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه را برای استفاده در جنگ اوکراین تکذیب کرد، حتی در شرایطی که ایالات متحده ایران را متهم میکند که نهتنها این سلاحها را فراهم میکند، بلکه به روسیه در ساخت کارخانه تولید آنها کمک میکند.»
این روزنامه در ادامه مینویسد: «ابراهیم رئیسی در دیدار با مدیران رسانهها در حاشیه کنفرانس جهانی برتر، نشست سران عالیرتبه در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم.»در گزارش الشرق الاوسط همچنین آمده است: «رئیسی اذعان داشت که ایران و روسیه از دیرباز روابط مستحکمی از جمله همکاریهای دفاعی داشتهاند، اما او ارسال سلاح به مسکو را از زمان آغاز جنگ رد کرد. او گفت اگر سندی دارند مبنی بر اینکه ایران بعد از جنگ به روسها سلاح یا پهپاد داده است، باید آن را ارائه کنند.»این روزنامه در ادامه گزارش خود مدعی شد: «رئیسی ظاهرا به دنبال ایجاد لحن دیپلماتیک در سخنرانی خود بود. او پیشنهادات خود را برای میانجیگری در جنگ روسیه و اوکراین با وجود اینکه یکی از قویترین حامیان کرملین است، تکرار کرد و گفت معامله تازه منعقد شده با ایالات متحده که منجر به تبادل زندانیان و آزادی داراییها شد، میتواند به ایجاد اعتماد بین دشمنان دیرینه کمک کند.»
رئیسی گفت که کشورش «به دنبال روابط خوب با همه کشورهای همسایه» است
آسوشیتدپرس هم در گزارش خود از سخنرانی رئیسجمهوری ابتدا به موضوع جنگ اوکراین پرداخت. در گزارش آسوشیتدپرس درباره سخنرانی ابراهیم رئیسی در صحن عمومی سازمان ملل آمده است: «رئیسجمهوری ایران در حالی که آمریکا مدعی است این کشور در حال همکاری با روسیه برای ساخت پهپاد است، ارسال هرگونه سلاح به مسکو برای حمایت از جنگ اوکراین را رد کرد.» در بخش دیگری از گزارش آسوشیتدپرس میخوانیم: «رئیسی گفت که کشورش «به دنبال روابط خوب با همه کشورهای همسایه» در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. رئیسی به دیگر کشورهای منطقه هشدار داد که به اسرائیل، متحد آمریکا، خیلی نزدیک نشوند و گفت که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی ایجاد امنیت نمیکند.»
رسانههای رژیم صهیونیستی به اخراج نمایندهشان از سالن سخنرانی سران اشاره نکردند
رسانههای صهیونیستی هم که تمرکز ویژهای روی سخنرانی رئیسجمهوری کشورمان داشتند، ترجیح دادند به جای پرداختن به اصل سخنان، به حاشیهسازیها دامن بزنند و محور اصلی را روی اخراج نماینده این رژیم حین سخنرانی رئیسجمهوری کشورمان از سالن سخنرانی سازمان ملل متمرکز کنند. پایگاه صهیونیستی اسرائیل نشنالنیوز بدون کوچکترین اشارهای به اخراج نماینده این رژیم، آن را ترک سالن از سوی این نماینده حین سخنرانی ابراهیم رئیسی عنوان کرد و نوشت: «گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه بلافاصله پس از آغاز سخنرانی ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، سالن مجمع عمومی را ترک کرد. این در حالی است که تمامی رسانههای خبری دنیا نوشتند حاشیهسازی اردان در حین سخنرانی موجب شد ماموران حراست حاضر در سالن او را به خارج از صحن عمومی هدایت کنند.»
تایمز اف اسرائیل هم به عنوان رسانه دیگر صهیونیستی در گزارشی مفصل از سخنرانی ابراهیم رئیسی در صحن عمومی سازمان ملل مدعی شد: «ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود از ایالات متحده خواست برای احیای توافق هستهای که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ آن را رها کرده بود، «حسن نیت» نشان دهد.» نکته جالب در گزارش این رسانه صهیونیستی اذعان آن به اخراج نماینده این رژیم از سالن سخنرانی و بازداشت موقت او برای دقایقی توسط نیروهای امنیتی حاضر در سالن حین سخنرانی رئیسجمهوری کشورمان است.
محکومیت هتک حرمت قرآن کریم توسط رهبران مسلمان جهان در سازمان ملل
رهبران مسلمان جهان طی سخنرانیهای خود در مجمع عمومی سازمان ملل، هتک حرمت قرآن کریم در ماههای اخیر در غرب را که برخی به غلط «آزادی بیان» میپندارند، تحت عنوان اقدامی «تبعیضآمیز» محکوم کردند. «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهوری اسلامی ایران، در هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با در دست داشتن قرآن کریم، اهانت به مقدسات اسلامی در کشورهای غربی را محکوم کرد و گفت: «خدمت به محرومان، وفای به عهد، مبارزه با فقر و فحشا و بیعدالتی محتوای قرآن است. این مفاهیم تمدنساز قرآن برای انسان هرگز نمیسوزد و ابدی است.»
رئیسی: آتش توهین و تحریف حریف حقیقت قرآن نمیشود
رئیسی گفت: «آتش توهین و تحریف حریف حقیقت قرآن نمیشود. سوزاندن قرآن، منع حجاب در مدارس و تبعیضهایی نظیر آن شایسته انسان معاصر نیست و پشتپرده این نفرتپراکنی طراحی بزرگتری وجود دارد. اسلامستیزی و آپارتاید فرهنگی، در صورتهای مختلف خود ازجمله سوزاندن کتاب مقدس قرآن تا منع حجاب در مدارس و دهها تبعیض شرمآور دیگر، شایسته پیشرفتهای انسان معاصر نیست.»
اردوغان: کشورهای غربی شاهد طاعون نژادپرستی است
«رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهوری ترکیه نیز که ماههاست سوئد را بهدلیل حمایتش از کردهایی که بهگفته ترکیه «تروریست» هستند، تحت فشار گذاشته، در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «کشورهای غربی شاهد طاعون نژادپرستی ازجمله اسلامهراسی هستند و این به سطح غیرقابل تحملی رسیده است.» اردوغان افزود: «متأسفانه سیاستمدارهای پوپولیست در بسیاری از کشورها به بازی با آتش ادامه میدهند و این اقدام را از طریق تشویق چنین جریانهای خطرناکی دنبال میکنند. ذهنیتی که تحت عنوان آزادی بیان در اروپا ترویج داده میشود و براساس آن هتک حرمت قرآن رخ میدهد، اساسا آینده اروپا را با دستان خودش سیاه میکند.»
آل ثانی: به خطر انداختن تقدس نباید بهعنوان آزادی بیان تلقی شود
«تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر نیز که کشورش روابط نزدیکی با غرب و سایر کشورهای جهان اسلام دارد، در سخنرانی خود عنوان داشت: «بهخطر انداختن تقدس و حرمت دیگران به عمد، نباید بهعنوان آزادی بیان تلقی شود. خطاب به برادران مسلمانم میگویم که این مسئله غیرمنطقی است اگر بخواهیم بهدلیل اقدامات یک احمق یا فرد متعصب از همدیگر جدا و منحرف شویم، قرآن مقدستر از آن است که توسط یک فرد بیخرد و نادان مورد اهانت قرار بگیرد.»
طی چند ماه اخیر اقداماتی جهت به آتش کشیدن قرآن در سوئد و دانمارک انجام گرفته و اکثریت کشورهای مسلمان این اقدام را محکوم کرده و برخی نیز سفیران دانمارک و سوئد را برای ارائه تذکر در رابطه با این اقدامات احضار کردند. ماه گذشته، در پی به آتش کشیده شدن قرآن در استکهلم، صدها معترض عراقی به سفارت سوئد حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. دولت عراق نیز دستور اخراج سفیر سوئد را صادر کرد و دستگاه قضایی این کشور نیز پیگیر پرونده استرداد «سلوان مومیکا» شد. «سلوان مومیکا»، مهاجر عراقیالاصل مقیم سوئد، است که بارها اقدام به هتک حرمت قرآن در استکهلم کرده است.