شماره ۳۴۹ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۹ مرداد
صفحه را ببند
در جمع خبرنگاران مطرح شد
گلایه لاریجانی از کنایه‌های رسانه‌ای

|  فرشید غضنفرپور  |   روزنامه‌نگار|

 گلایه هم بخواهد بکند لحن فیلسوفانه‌اش را تغییر نمی‌دهد. علی لاریجانی عصر روز گذشته خبرنگاران حوزه پارلمانی رسانه‌ها را در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی جمع کرد تا همچنان تنها رئیس قوه‌ای باشد که چند سالی است به مناسبت روز خبرنگار پای درد دل خبرنگاران می‌نشیند و گلایه‌هایشان را گوش می‌کند. لاریجانی اما دیروز خودش هم گلایه داشت، از برخی روایت‌های تمسخرآمیز منتشر شده در جامعه بر سر موضوعاتی چون ساپورت، وازکتومی و یا بعضی اشتباهات رایج نمایندگان. رئیس قوه مقننه کشور روز گذشته تلاش کرد اصحاب رسانه را متوجه وضع خاص کشور از نظر اقتصادی و بین‌المللی کند وضعیتی که بنا به گفته لاریجانی امکان مانور ما را بسیار کم می‌کند.
لاریجانی در ابتدای سخنان خود در پاسخ به شکایت دوتن از خبرنگاران از نبود حاشیه امن برای شاغلان رسانه‌ای از آنان خواست تا خودشان طرحی را در این زمینه آماده کنند. او گفت: «خودتان دراین‌باره پیشنهاد بدهید که این موضوع را چطور می‌توان محقق کرد. اگر راه‌حل قانونی مدنظرتان است این موضوع را از مسیر مجلس پیگیری می‌کنیم و اگر تصور می‌کنید ساختار و نهادی برای خبرنگاران نیاز است آن را پیشنهاد دهید» رئیس مجلس به سوژه‌پردازی رسانه‌های داخلی هم پرداخت و با انتقاد تلویحی از وجود دعواهای سیاسی در برخی از رسانه‌ها تصریح کرد: از رسانه‌ها که رکن مهم جمهوریت هستند انتظار می‌رود اولویت‌ها را مورد توجه قرار دهند، اگر منصفانه به صحنه نیازهای کشور نگاه شود عقل متعارف می‌پذیرد که مهم‌ترین مسأله کشور نابسامانی اقتصادی است اما این موضوع در رسانه‌ها اولویت نیست و از نظر افکار عمومی آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود با نیازهای جامعه فاصله دارد.
رئیس مجلس تصریح کرد: مجموع شرایط کشور و مسائل پیرامونی و بین‌المللی اقتضا می‌کند مسائل را با دید همگرایی بیشتر ببینیم. مثلا در مجلس آرای مختلفی وجود دارد و می‌توان آن را به سمت اختلاف بیشتر یا وفاق بیشتر برد. البته وجود نظرات مختلف ذات است اما تبدیل آن به اختلاف عمیق حرکت مطلوبی نیست. دامن زدن به اختلاف کار سختی نیست اما تقریب عقاید نیازمند تلاش بسیاری است اگرچه این موضوع جزء مسائل مهم قرار نگرفته و ما تنها می‌خواهیم اختلافات را زیاد کنیم.
لاریجانی در ادامه از خبرنگاران خواست در نگاه خود به موضوعات سیاسی مسائل منطقه‌ای را مدنظر داشته باشند ازجمله تأکید کرد: مجموع شرایط کشور و مسائل پیرامونی و بین‌المللی اقتضا می‌کند مسائل را با دید همگرایی بیشتر ببینیم. او ازجمله گفت: گاهی در صحنه بین‌الملل با برخی مسائلی مواجه هستیم که خیلی ساده طرح می‌شود درحالی‌که ذات بعضی موضوعات پیچیده است و نیاز به باز کردن ابعاد مختلف آن وجود دارد. مثلا آشفتگی منطقه از لیبی تا افغانستان، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین در چند دهه اخیر به اندازه الان نبوده و همین نشان می‌دهد در مجموع طراحی‌هایی برای منطقه شده است اگرچه با دقت نظر و همفکری این مشکلات قابل رفع است، مجموع عوامل صحنه بین‌الملل حکایت از طراحی وسیع‌تری دارد و مخصوصا شرایطی که در کشورهای همسایه، عراق، سوریه و فلسطین به وجود آمده اقتضائاتی برای کار رسانه‌ای دارد.
رئیس مجلس درباره اوضاع داخلی کشور نیز گفت: وضع اقتصادی به گونه‌ای است که جز با فکر جمعی سازماندهی نمی‌شود. مثلا حدود شش‌هزار روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند یا مسائلی مثل فقر و بیکاری، سلامت، فرهنگ و آموزش مسائل کوچکی نیست و جز با پرشتاب شدن روند توسعه قابل حل نیست.
او با اشاره به محدودیت منابع کشور و صرف 85‌درصد منابع برای بودجه‌ جاری، اظهار کرد: ما قدرت مانور زیادی نداریم و جز شتاب در توسعه راهی برای بهبود شرایط وجود ندارد چرا که مشکلات مهمی از نظر اقتصادی در کشور وجود دارد.
علی لاریجانی همچنین با اشاره به برخی مسائل رخ داده شده در مجلس ازجمله جلسه سوال علی مطهری از وزیر کشور درباره ساپورت و موضوع قانون ممنوعیت وازکتومی با بیان این‌که برخی اقدامات تمسخرآمیز در این موارد باعث تخریب مجلس و زیر سوال رفتن جمهوریت نظام می‌شود که در آن صورت همه ضرر می‌گنند گفت: در بحث «ساپورت» سوالی در حوزه فرهنگی مطرح شد و اگرچه لزومی نبود تصاویری در این زمینه پخش شود اما این امر به مجرایی برای تمسخر تبدیل شد، دراین‌باره فیلم درستی کرده‌اند و تصاویری رویش گذاشتند درحالی‌که این به نفع نهاد مجلس نیست، ممکن است ایرادی به یک نفر وجود داشته باشد اما نمی‌توان کلیت نهادی را که پایگاه جمهوریت است مورد تمسخر قرار داد.
لاریجانی ادامه داد: یا در مورد موضوع وازکتومی، مراد طراحان طرح این بود که قانون قبلی تحدید موالید لغو شود و چیزهایی هم به آن اضافه کردند اما ماجرایی درست کردند که اگر کسی از باروری جلوگیری کند او را به زندان می‌برند، در این مسائل مهم است که حقیقت موضوع مشخص شود.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: ممکن است نماینده‌ای در نگارش طرحی کلمه‌ای را به اشتباه نوشته باشد، این اتفاق برای همه ممکن است رخ دهد اما نگاه ما به مجلس به‌عنوان پایگاه مهم جمهوریت نباید تمسخرآمیز باشد، این برای هر مجلسی اشکال دارد، نباید با نهادهای مهم اینطور برخورد کرد، رسانه‌ها هم می‌توانند در این زمینه موثر باشند، مثلا گاهی نوع بیان شما می‌تواند شرایط را معقول کند.


تعداد بازدید :  130