«رضا شریفی» روز چهارشنبه در جلسه کمیته کاهش تقاضای طلاق گفت: نسل جوان امروز با آسیبهای جدید و متعددی روبهرو هستند که باید برای آگاهسازی و توانمندسازی آنان قدم برداشت. بهگزارش خبرنگار ایرنا، همچنین او افزایش طلاق را مهمترین چالش جوانان دانست و بیان داشت: سال گذشته 100هزار ازدواج در استان تهران به ثبت رسید درحالیکه آمار طلاق 30هزار مورد بوده است. رضا شریفی ناآگاهی و ناکارآمدی جوانان در انتخاب همسر مناسب و متناسب را از چالشهای همسر گزینی بیان کرد و افزود: ضعف زوجین جوان در مدیریت تعارضها از آغاز ازدواج، از دیگر چالشهای ازدواج است.
1- ابتدا باید پیش از هر چیز به این جوانان صبور، تبریک و تحیت گفت. آمار 30هزار طلاق در 100هزار نفر، در شرایط فعلی اقتصادی- اجتماعی ایران، آنهم برای تهران! فوقالعاده است. همه مسئولان باید کلاه خود را از خرسندی به هوا بیندازند که هنوز 70هزار ازدواج در هر 100هزار ازدواج در تهران به طلاق نمیانجامد.
2- بهنظر نمیرسد که مهمترین چالش جوانان، طلاق باشد. چون تقریبا هیچکدام از جوانان از طلاق و آمار بالای آن گلایهای نمیکنند و اساسا گلایهای ندارند. مهمترین چالشی که گریبانگیر جوانان است، مسأله اشتغال، درآمد، هزینههای زندگی، تورم، مسکن و مواردی از این دست است که همواره فریاد و فغانشان گوش همه، حتی مسئولان را کر کرده؛ که دیگر این فریادها بهگوششان نمیرسد.
3- اگر دختر و پسر جوانی که طلاق گرفتهاند، شاغل شوند و وضع مالی آنها به اندازهای بشود که از پس هزینهها بربیایند، به احتمال قریب به یقین، به خانه و زندگی مشترکشان باز خواهند گشت. «طلاق گرفتهها» که هیچ، اگر اسلام دست و پایشان را نبسته بود، کار و اشتغال، «سهطلاقهها» را هم به زندگی مجدد بازمیگرداند.
4- بهنظر شما، ناآگاهی و ناکارآمدی جوانان در انتخاب همسر مناسب، به دلیل IQ پایین است؟ خیر! به این دلیل است که ما همواره دختران و پسران را بهعنوان دو جنس ممنوعالملاقات و ممنوعالصحبت، از یکدیگر جدا نگاه داشتهایم. از دبستان و پیشدبستانی گرفته تا انتهای دبیرستان که اخیرا مهدکودک و دانشگاه را هم به این لیست سیاه افزودهایم. آیا اساسا محلی برای شناخت این دو جنس از یکدیگر باقی گذاشتهایم که حالا انتظار داشته باشیم، قبل از شناختن جنس مخالف، همسر متناسب خود را هم شناسایی کند؟
5- درمورد مدیریت تعارضها و تحمل نظر مخالف، بهتر است چیزی نگوییم! رطب خورده کی منع رطب کند؟!