شماره ۴۹۱ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ بهمن
صفحه را ببند
اقتصاد زندگی به زبان ساده

اقتصاد خانواده به بررسی جوانب مختلف چرخه «عمر خانواده» می‌پردازد. چرخه عمر خانواده از زمان ازدواج تا زمان مرگ یا طلاق است. استراتژی کلی در مطالعه این شاخه از علم، استفاده از روش‌های اقتصادی برای تجزیه و تحلیل انتخاب‌های مردان و زنان در اموری همچون شکل‌گیری، تداوم و انحلال خانواده است. اما آنچه برای ما ملموس‌تر است نحوه دخل و خرجمان است به گونه‌ای که هم رفاه و امنیت خانواده به خطر نیفتد و هم مایحتاج اعضای خانواده تأمین شود. اقتصاددان‌ها تلاش می‌کنند تا نحوه تصمیم‌گیری مردم را از زمان ازدواج تا زایمان و طلاق به‌عنوان نتیجه مقایسه سود حاشیه‌ای و هزینه حاشیه‌ای آحاد اقتصادی درک کنند. مدیریت اقتصادی خانواده در شرایط عادی باید براساس میزان درآمدهای یکی از اعضای خانواده و هزینه‌ها تنظیم شود. خانواده براساس شرایط حال تصمیم‌گیری کند و در مدیریت اقتصادی جایی نیز برای پس‌انداز در نظر بگیرد. این نوع مدیریت نشان از آینده‌نگری خانواده دارد و معمولا دچار مشکلات مالی و اقتصادی نمی‌شود و در برابر مشکلات و عوامل پیش‌بینی نشده اقتصادی مقاومت می‌کند.
جمله کلیشه‌ای که هیچ‌وقت از زبان‌ها نمی‌افتد: «قدیم‌ها چیزها خیلی ارزان‌تر بود.» بله، تورم روی ارزش پولی که به زحمت درآورده‌اید بي‌تأثیر نیست. درست است، قبلا با‌ هزار تومان خیلی چیزها می‌شد خرید اما مردم معمولا فراموش می‌کنند که ارزش پولشان بستگی به دورانی دارد که در آن زندگی می‌کنند. درست است که 30‌سال پیش می‌توانستید با‌ هزار تومان کلی چیز بخرید، اما حواستان باشد که آن روزها هم درآمدتان خیلی کمتر از الانتان بود. صرفنظر از دورانی که در آن زندگی می‌کنید، لازم است   با راه‌های اصلی پس‌انداز پول آشنا شوید. اکثر والدین معمولا درمورد این‌که توانسته‌اند شرایط تحصیلات مناسب را برای فرزندانشان فراهم کنند، به خود می‌بالند. اما متاسفانه آنها فراموش می‌کنند تا راه و روش پس‌انداز کردن پول را هم به فرزندانشان آموزش دهند. راه‌های آسان زیر را ما به شما توصیه می‌کنیم:
1- واقعیت را بررسی کنید
قبل از خرید هر چیز گرانقیمت و بزرگ، اطمینان پیدا کنید که این خرید را از روی احساس انجام نمی‌دهید. مردم عادت دارند که خریدهایی غیرضروری را فقط از روی هوس انجام دهند و نه درواقع از روی نیاز. توصیه ما این است که قبل از هر خرید، خوب موقعیت خود را بررسی کنید و واقع‌بین باشید.
2- قیمت‌ها را مقایسه کنید
قبل از هر خرید، ما توصیه می‌کنیم که همه جا را ببینید. اگر با دیدن یک چیز در   فروشگاهی سریعا دست به خرید آن بزنید ممکن است سرتان را کلاه بگذارند. سوال کردن از فروشگاه‌های دیگر و پرس و جوی قیمت، چندان زحمتی هم نمی‌برد. اگر وقت کافی برای پرس‌وجوی قیمت ندارید، توصیه می‌کنیم که همه جزییات را از یک فروشنده سوال کنید و بعد با فروشگاه‌های دیگر برای چک کردن و مقایسه قیمت‌ها تماس بگیرید. وقتی ارزان‌ترین فروشگاه را پیدا کردید، بعد دست به خرید بزنید.
3- چانه بزنید
بعضی مردم خجالت می‌کشند یا بیش از این مغرور هستند که بخواهند سر قیمت چیزی با فروشنده چانه بزنند. اما جالب است بدانید که پولدارترین مردم همیشه بیش از سایرین هنگام خرید چانه می‌زنند. همین دلیل ثروتمند بودن آنها را می‌رساند. چون آنها ارزش پولی که به زحمت به دست آورده‌اند را می‌دانند و هیچ‌وقت آن را الکی دور نمی‌اندازند.
4- مراقب خرید قسطی باشید
در خریدن چیزها با وام یا به صورت اعتباری افراط نکنید. این کار یکی از عوامل مهم وارد آمدن استرس بر رابطه ازدواج است. مصرف بخش بزرگی از حقوق دریافتی ماهانه برای پرداخت وام‌ها باعث می‌شود، آرامش شما سلب شود و نتوانید از زندگی با یکدیگر لذت ببرید. بودجه خانواده را با همفکری هم تنظیم کنید و این برنامه را رعایت کنید. خرید چیزهایی را به زمانی واگذار کنید که پول کافی برای پرداخت هزینه آن پس‌انداز کرده باشید یا این‌که به‌طور مشترک با پول دو نفرتان امکان خرید آن را  داشته باشید.


تعداد بازدید :  273