شهروند| با توجه اینکه در دورههای قبلی بازیهای آسیایی و المپیک همواره قهرمانان ورزشی از دیر پرداخت شدن پاداشهای وعده داده شده، گلایه داشتند، وزارتخانه فعلی تلاش کرد تا این بار تاخیری در پرداخت این پاداشها رخ ندهد و همه چیز طبق روال پیش برود اما غافل از اینکه این بار مربیان به نحوه پرداخت این پاداشها معترض شدهاند.
اختلاف ۱۲۰ سکهای سرمربی و شاگرد
سرمربیان و مربیان تیمهایی که توانستند در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی به مدال دست پیدا کنند، به مراسم تجلیل از قهرمانان دعوت شدند و انتظار داشتند که از آنها نیز که شاگردان زیادی را تحویل ورزش کشور دادهاند، حداقل به اندازه شاگردان طلایی خود تقدیر شوند اما این اتفاق رخ نداد. وزارتورزش تصمیم گرفت به سرمربیان و مربیان تیمهای طلایی بازیهای آسیایی به میزان 30 سکه طلا پاداش بدهد که این مقدار 120 سکه کمتر از جوایز یک ورزشکاری طلایی به شمار میآید.
نگاه یکسان به مربیان
نکته جالب اینجا بود که در اهدای پاداشها به مربیان وزارت ورزش هیچ تفاوتی میان افراد قایل نشده بود، با اینکه میزان افتخارات آنها کاملا با یکدیگر متفاوت به نظر میآید. مثلا مربیان رشتههایی مثل کشتی، تکواندو و کاراته که اکثر مدالهای طلای کاروان ایران را کسب کردند، با رشتهای مثل ووشو که فقط یک طلا به دست آورده، به یک میزان یعنی همان
30 سکه پاداش دریافت کردند. از طرفی به سرمربی و مربی نیز با وجود تفاوت جایگاهشان به یک میزان پاداش داده شد.
سکهها را پس دادند!
مربیان، سرپرستان و مدیران تیمهای ملی تکواندو، کاراته و کشتی به نشانه اعتراض به کمبودن مقدار پاداش بازیهای آسیایی، سکههای خود را به وزارت ورزش و جوانان بازگرداندند. آنها همچنین در نامهای خطاب به وزیر ورزش که به امضایشان رسیده، این موضوع را اعلام کردند. البته وزارتورزش واکنشی به این مسأله نشان نداد و البته بعید به نظر میرسد که دیگر امکان تغییر این جوایز وجود داشته باشد، اگرچه نباید این مسأله را فراموش کرد که این مشکل مختص به دوره فعلی نیست و حتی مربیان در دولت قبلی هیچ جایزهای دریافت نکردند و همین مسأله باعث قهر و جدایی برخی از مربیان مطرح هم شد.
مقانلو: فقط ناکامی برای مربیان است
بیژن مقانلو، سرمربی تیمملی تکواندو در رابطه با پس فرستادن جوایز از سوی مربیان به «شهروند» میگوید: «در ابتدا از رئیسجمهوری تشکر میکنم که با وجود مشغله زیاد وقتی را در اختیار جامعه ورزش قرار داد اما از وزارتورزش به شدت گلایه دارم. شما نگاه کنید از جمع 21 مدال طلای ایران 13 مدال طلا توسط 3 فدراسیون تکواندو، کاراته و کشتی بهدست آمده است که این نشان میدهد بیش از نیمی از موفقیت کاروان ایران مدیون این 3 رشته است. حالا به نظر مسئولان باید مربیان این 3 رشته به اندازه سایر رشتهها پاداش دریافت کنند؟ آیا نباید نگاه ویژهای به رشتههای
مدال آور شود تا انگیزه برای ادامه کار داشته باشند؟» وی همچنین میافزاید: «به نظرم حداقل هر مربی باید به اندازه 30درصد از هر مدال طلایی که شاگردش کسب میکند، پاداش بگیرد. البته ما اصلا بحث مالی را نداریم زیرا همین حالا هم فقط یک کاغذ به ما دادهاند. ما به دنبال این هستیم که شأن و منزلت مربیان به اندازهای که هست، در نظر گرفته شود. با این حرکت به این نتیجه پی میبریم که مسئولان ورزش کشور میگویند موفقیتها برای ورزشکار است اما اگر ناکامی بهدست آمد، برای مربیاش است و باید پاسخگو باشد.»