شهروند| وقتی کرهجنوبی در ثانیههای پایانی، فینال شانزدهمین دوره جام ملتهای آسیا را به تساوی کشاند، تصور میشد جامملتهای آسیا در سال ٢٠١٥ سرنوشتی شبیه فینال دراماتیک یورو ٢٠٠٠ داشته باشد اما فقط گل وقتهای تلف شده «سونگ هونگ مین» شبیه گل دقیقه ٩٣ ویلتورد فرانسوی بود وگرنه ادامه ٢ سرنوشت متفاوت به نظر میرسید. سال ٢٠٠٠، تیم گلزن در وقتهای تلف شده، قهرمان شد اما اینجا استرالیای میزبان برگشت و با گل ترویسی در آخرین ثانیههای نیمه اول وقتهای اضافه، برای نخستینبار قهرمان آسیا نام گرفت.
دیرهنگامترین گل فینالها
گل دقیقه ٩١ کرهجنوبی در این بازی، همراه گل دقیقه ٩١ تامادا در فینال سال ٢٠٠٤، دیرهنگامترین گل تاریخ فینالهای جامملتهای آسیا محسوب میشوند؛ گلی که برای پنجمینبار (دومینبار متوالی) فینال را به وقت اضافه برد و جالب اینکه استرالیا در تنها سومین حضور در جام ملتهای آسیا در هر ٢فینال منجر به وقت اضافه اخیر، نقش داشته است. اینبار اما قصه آنها با ٤سال قبل تفاوت داشت و کانگوروها طرف پیروز میدان بودند؛ آنچه به قیمت چهارمین ناکامی کرهجنوبی در ٤تجربه حضور در فینالهای جام ملتهای آسیا تمام شد. انتظار کرهجنوبی برای تکرار ٢قهرمانی قبلی، ٤سال دیگر ٥٩ساله خواهد شد.
اقتدار استرالیا
قهرمان جدید آسیا، اولین تیم تاریخ فوتبال است که در رقابتهای قارهای خارج از محدوده جغرافیاییاش قهرمان شده است. آنها در ٣ دوره حضور در جام ملتهای آسیا یک قهرمانی و یک نایبقهرمانی بهدست آوردهاند. این قهرمانی نتیجه تاکتیکهای پوستکاوغلو و تبلور ذهنیات او در ساقهای امثال ماسیمو لونگو (زننده گل اول فینال، یکی از تنها ٢صاحب ٢عنوان بهترین بازیکن میادین در جام شانزدهم و صاحب مشترک عنوان بهترین گلساز جام)، جدنیاک (یکی از ستارههای فصل قبل کوئینزپارک رنجرز و پراخطارترین بازیکن جام) و ترویسی بود.
نکاتی از فینال
*برای دومینبار، فینال با نتیجه ٢ بر یک در پایان وقتهای اضافه پایان یافت. جالب اینکه بار قبلی هم کرهجنوبی درست مثل امسال در اولین فینال رسمی تاریخ جام ملتهای آسیا در سال ١٩٧٢ با وجود اینکه بازی را به تساوی کشانده بود در نهایت ٢بریک باخت. *با این نتیجه تعداد گلهای فینالهای تاریخ جامملتهای آسیا به ٢٢ رسید. یعنی به شکل میانگین در هر فینال، میانگین ١,٨٣ گل زده شده است./ *در تنها تورنمنت بدون مساوی تاریخ فوتبال در مرحله گروهی، ٨٥ گل در ٣٢ بازی (میانگین ٢.٦ گل در هر بازی) به ثبت رسید. ٦٤٩هزار و ٧٠٥ تماشاگر (میانگین ٢٠هزار و٣٠٣ نفر در هر بازی) از جامی به میزبانی استرالیا استقبال کردند. *برای هفتمینبار، جام در خانه باقی ماند. پیش از این، کرهجنوبی در سال ١٩٦٠، رژیم صهیونیستی در سال ١٩٦٤، ایران در سالهای ١٩٦٨ و ١٩٧٦، کویت در سال ١٩٨٠ و ژاپن در سال ١٩٩٢ بهعنوان میزبان قهرمان شده بودند. *برای چهارمینبار، یک ٥گله آقای گل جامملتهای آسیا شد. مبخوط با گلزنی در بازی ردهبندی خودش را از «الدردور» اردنی که تنها زننده همه گلهای یک تیم در یک بازی این دوره جام ملتها بود، جدا کرد و با یک گل بیشتر از الدردور (زننده ٤ گل از ٥ گل اردن در این جام) اولین آقای گل اماراتی جام نام گرفت. *فغانی، سخندان و ابوالفضلی با ارایه یک قضاوت مطلوب، رضایت همگانی را برانگیختند و در شکلگیری نتیجه نقشی نداشتند؛ آنچه اعتباری برای فوتبال ایران محسوب میشود. *مت رایان، سنگربان ساکروس بهعنوان بهترین دروازهبان جام معرفی شد. همچنین ماسیمو لونگوهافبک تیمملی استرالیا عنوان باارزشترین بازیکن جام را به خود اختصاص داد. عنوان بازی جوانمردانه هم به استرالیا رسید.