محمدجواد حقشناس، مديرمسئول روزنامه اعتماد ملي و سیدنظامالدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس، دوشنبه گذشته در برنامه «متن حاشيه» شبكه سوم سيما درباره روند مبارزه با فساد مناظره كردند.
در ابتداي اين برنامه، محمدجواد حقشناس فعال اصلاحطلب درباره صدور حکم رحیمی گفت: برخورد با این موضوع دارای دو وجه مثبت و منفی است. منفی از آن جهت که چرا فردی با سابقه مفسده اقتصادی باید در یکی از بالاترین ردههای مدیریتی کشور منصوب شود و از آن سو برخورد با ایشان طولانی شود.
سیدنظام موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در تحلیل برخورد قضایی با رحیمی گفت: پرونده ایشان در دوران مسئولیت وی و با بازجوییهایی در همان دوران پیگیری شد و به دلیل حساسیت برخورد با این مسأله مشمول زمان شد، لذا باید از نگاههای عوامانه نسبت به محاکمه سریع پرهیز کرد. موسوی، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به پیوند بین قدرت و ثروت گفت: ریشه این فسادها به زمانهای دورتری برمیگردد مثل محاکمه کرباسچی، شهردار تهران در دهه 70 که در همان زمان نیز برخی مسئولان دولتی از ایشان حمایت کردند. برخورد با آقای رحیمی نیز از همین دست است چرا که قدرت و ثروت با هم پیوند خورده بود. حقشناس اما با انتقاد از مقایسه کرباسچی و رحیمی، محاکمه کرباسچی را سیاسی خواند و ادامه داد: شهرداران متهم در آن پرونده بعدا تبرئه شدند و شائبه سیاسی بودن آن محاکمه نیز در آن سالها مطرح بود.
موسوی با تأیید لزوم تمییز قائل شدن بین منافع جناحی و ملی، اشارهای به مواضع سیاسیون به پرونده رحیمی کرد و گفت: در بدو ایراد اتهام به آقای رحیمی اولین کسی که موضع گرفت آقای زاکانی بود که به مدرک ایشان ایراد گرفت و پیگیری کرد. پس از ایشان هم آقاي نادران نسبت به معاون اولی رحیمی صراحتا موضع گرفت.
در ادامه حقشناس، با اشاره به غفلت از پرونده رحیمی به اصولگرایان ادامه داد: اصولگرایان باید توضیح دهند که در آن مدت خود را به خواب زده بودند یا واقعا خوابیده بودند! چون در همان سالها روزنامه ما ۳۵ شکایت از مسئولان دولت وقت داشت. موسوي همچنين اظهار کرد: درباره دولت احمدینژاد، هيچ وقت نبايد کلیت آن را متهم به فساد كرد، چرا که افراد پاکدستی هم در آن مسئولیت داشتند.
وی درباره برخورد اصولگرایان با دولت خاتمی نیز ادامه داد: ما دولت خاتمی را هم بهخاطر برخی افراد مسألهدار زیرسوال نبردیم با اینکه شهردار قبل از ریاست احمدینژاد در شهرداری در هیأت دولت شرکت میکرد.
مدیرعامل خبرگزاری فارس همچنين درباره رفتار دوگانه روزنامههای اصلاحطلبان با مقوله فساد بیان کرد: روزنامههای اصلاحطلبی حقالسکوت میگرفتند که درباره هر چیزی حرف بزنند جز آقای رحیمی؛ چون رحیمی فردی را كه نزديك به خودش بود و مسئول دفترش بود را در وزارت فرهنگ و ارشاد بر سر كار گذاشته بود. محمدجواد حقشناس در پایان سخنانش گفت: قانون قطعا مشکل دارد. مثلا اینکه بعد از ۳۵سال آستان قدس و قرارگاه خاتم الانبیا ملزم به پرداخت مالیات شدهاند. یا برخی اسکلهها در کشور هستند که نظارتی بر آنها نیست یا مافیاهایی هستند که مشغول تولید فسادند.