شهروند| صفحه مردم روزنامه شهروند، صفحهای برای انتقال نظرات شما مخاطبان گرامی به همکاران تحریریه است. نظراتی که از طریق وبسایت روزنامه درباره گزارشهای منتشر شده برای ما ارسال میشود را در این صفحه منتشر میکنیم. نسخه چاپی روزنامه روی shahrvand-newspaper.ir در دسترس مخاطبان است و از این طریق میتوانید ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه کنید. صفحه «مردم» صفحه شماست. با ما به آدرس ایمیل [email protected] در ارتباط باشید. این صفحه روز چهارشنبه هرهفته در روزنامه شهروند منتشر میشود. شما میتوانید از طریق راههای ارتباطی روزنامه، ما را از نظرات و انتقادات خود باخبر سازید. نظرات شما درقالب گزارش زیر در هر شماره منتشر خواهد شد. با ارسال نظرات خود همراه روزنامه ما باشید.
جامعه) سکته مغزی ایرانیان
صفحه جامعه روزنامه شهروند، گزارشی از سن سکته مغزی در ایران که 10سال پایینتر از استانداردهای جهانی است با تیتر« ١٦٠هزار ایرانی سالانه سکته مغزی میکنند» منتشر کرده. گزارشی که در آن اشاره میکند ٤٣٨ ایرانی هر روز سکته مغزی میکنند، ٥٤ نفرشان میمیرند، ١٥درصد سکته کردهها، جان میدهند و ٧٠درصد نجات یافتهها معلول میشوند.
اما کاربران سایت روزنامه، نظرات مختلفی پیرامون آن دارند. سیاوش نوشته: منسال 91 سکته مغزی کردم ولی میدانید درچندسالگی؟ 41 سالگی ولی الحمدلله به تمام کارهایم میتوانم رسیدگی کنم و مشکلی ندارم ولی درهرحال سوالم این است که علت پایین آمدن سن ابتلا به سکته مغزی در من چه بوده؟ یک جواب که پزشکان نیز به همان رسیدند این بود که مسائل غیرفیزیکی است.
گروه جامعه شهروند همچنین در هفته گذشته یادداشتی از سعید اصغرزاده با تیتر «چیدمانهای خطرناک ژورنالیستی» منتشر کرد. این یادداشت به مشکل عدم اعتماد مردم به رسانههای موجود میپردازد. نورا نظرش را درباره این یادداشت اینگونه بیان کرده است: « تا رسانه آزاد نداشته باشیم همین است»
خانواده) موازیکاری نهادهای متولی
صفحه خانواده روزنامه شهروند یادداشتی از اسما روانخواه پژوهشگر اجتماعی با تیتر« موازيكاري نهادهاي متولي و خانههاي امني كه نيست» منتشر کرد. در قسمتی از این یادداشت آمده «شنيدن خبر تاسيس خانههاي امن براي زنان و دختران خشونت ديده و انجام مداخلات تخصصي در جهت كاهش آسيبهاي معطوف به اين افراد و تلاش براي توانمندسازي آنها، توسط بهزيستي همان شمشير دولبه است كه نميدانيم بايد باورش كنيم يا بهخاطر عملي نشدن وعدههاي گذشته؛ از آن چشمپوشي كنيم.» نازنین درباره این یادداشت نوشته: «همیشه قشری که تحت حمایت بهزیستی قرار میگیرند مظلوم واقع شدهاند. یا قوانین لازم جهت حمایت از آنها وجود ندارد یا قوانین مصوب فاقد پشتوانه اجرایی لازم است. این قانون اگر هم تصویب شده برای یک دوره محدود اجرا خواهد شد.»
صفحه اول روزنامه شهروند یادداشتی از مصطفی عابدی منتشر کرد که تیتر« باختیم ولي دوبله!» را برای خود انتخاب کرده است. در این یادداشت به مسابقه فوتبال ایران و عراق و از سوی دیگر تخلفات اجتماعی اشاره میکند و مطرح میکند که «در برخورد با متخلف نباید هیچ ملاحظه و سهلانگاری شود، زیرا تخلف قابل قبول نیست؛ اعم از تخلف مسئولان یا غیرمسئولان، زبدگان یا غیرزبدگان و قهرمانان سیاسی، ورزشی، و یا علمی و صنعتی».
کاربری با شناسه ناشناس با خواندن این یادداشت بر سایت روزنامه نوشته: «همه چیز درست، ولی در مورد کارتهای پایان خدمت جعلی، قرار شد ورزشکاران سرباز، دوران سربازی را بعد از جام سپری کنند.»
گزارش دیگری با تیتر« ٥درصد خریداران به مسکن مهر اسباب نبردند» در صفحه اقتصادی با بررسی رونمایی از یک انحراف بيسابقه در آمارهای رسمی جدید، پوشش داده شد که در آن مطرح شده ٤٤درصد مالکان، مسکن مهر را پسندیدند میزان واقعی ساخت، یکششم وعدههای احمدینژاد است.
در اینباره کاربری با نام «روژا» از تجربه شخصی خود گفته است: « من حدود سال 86 بود به همراه همسرم تصمیم گرفتیم مسکن مهر بخریم. با اینکه سهسال بود عروسی کرده بودیم توی یه اتاق از خونه مادرم زندگی میکردیم. وقتی رفتیم شرایط رو پرسیدیم گفتن 6میلیون اول میدید و بعد قسطها رو هم که حساب کردیم شد برجی 500 تومان. خب ما اگر چنین پولی داشتیم که خونه مادرم چکار میکردیم؟ میرفتیم یه جا رو اجاره میکردیم. در همون حال یکی از دوستان من که اون موقع ماهی 2میلیون حقوق خودش و شوهرش بود رفتن یکیش رو خریدن. الان هم اونو دادن اجاره خودشون وسط شهر یه جا رو اجاره کردن.کی مستحقتر بود؟همیشه توی همه طرحها فقیرها از همه چیز محروم میمانند.»
حوادث) بخشش یک اعدامی
صفحه حوادث روزنامه شهروند خبری درباره سرنوشت متفاوت متهم اعدامی با تیتر«یک بخشش دیگر طناب دار را قیچی کرد» منتشر کرده است.
نظری که از سوی کاربری بر سایت روزنامه درباره این خبر ارسال شده از این قرار است. حسین نوشته: «ترکیه 12ساله که برخی مجازاتها رو لغو کرده است ...»