شماره ۴۸۰ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ دي
صفحه را ببند
مراسم معارفه نماينده ولي فقيه و رئيس جمعيت هلال احمر برگزار شد

سعید درویشی- دبیر گروه هلال| حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب روز 14دی در حکمی حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین عبدالحسین معزی را به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. 17دی نیز چند روز پس از برگزاری جلسه شورایعالی جمعیت هلال‌احمر، رئیس‌جمهوری در حکمی دکتر سیدامیر‌محسن ضیایی‌استر‌آبادی را به‌عنوان رئیس جمعیت هلال‌احمر منصوب کرد و اکنون با انتصاب و معارفه 2 مسئول عالیرتبه در جمعیت هلال‌احمر، فصل نوینی از این جمعیت عام‌المنفعه و امدادی شروع شده است.
صبح دیروز، تالار امام خمینی(س) دانشکده پزشکی شهید بهشتی روز مهمی از تاریخ جمعیت هلال‌احمر را ثبت کرد. معارفه حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی و تکریم حضرت آیت‌الله غیوری(ره) و معارفه دکتر ضیایی و پاسداشت دکتر فرهادی در حالی با حضور آیت‌الله محمد محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين احمد مروی معاون ارتباطات حوزوی مقام معظم رهبری، آیت‌الله شبیری‌زنجانی از مراجع تقلید، آیت‌الله نورالله طبرسی عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی‌فقیه در استان مازندران، آیت‌الله حسن عالمی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری، حسن‌ هاشمی وزیر بهداشت، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری در امور فرهنگی، مسئولان دفاتر نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان‌ها، روسای سازمان‌های تابعه و مدیران جمعیت هلال‌احمر برگزار شد که سخنرانان بر اهمیت خدمت در جمعیت هلال‌احمر تأکید کردند.
عقربه‌های ساعت، 10دقیقه به 9 را نشان می‌داد که آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی و حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی از سمت شمالی تالار و دکتر فرهادی و دکتر ضیایی از سمت جنوبی تالار وارد شدند و مراسم رسما شروع شد. رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب که باید در این مراسم حکم رهبر معظم انقلاب را برای انتصاب حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی قرائت می‌کرد، در بخش اول سخنان خود با یاد کردن از آیت‌الله غیوری نماینده فقید ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر، وی را از زمان نمایندگی امام خمینی(س) و ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر تا آخرین روزهای عمر شریف‌شان خدمتگزار توصیف کرد.
وی با بیان این‌که آیت‌الله غیوری در کمال و اوج خوشبختی از دنیا رفت، به سابقه آشنایی خود با آیت‌الله غیوری اشاره کرد و گفت:  «به دلیل خدماتی که داشتند از نزدیک با ایشان محشور بودم و روحیات ایشان را کاملا می‌شناختم.» رفع نیاز نیازمندان و حاجتمندان که از خصایل برجسته آیت‌الله غیوری به شمار می‌روند، در سخنان رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب نیز جلوه داشت:  «درماندگان، صاحبان حاجت و گرفتاران به ایشان مراجعه می‌کردند و ندیدم که هیچ‌وقت مراجعه‌کننده‌ای با دست خالی از نزد ایشان برگردد.» آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی، همت بلند، طبع بلند، نیت خالص و خدمتگزار، ثبات‌قدم در تبعیت از ولایت فقیه را از جمله ویژگی‌های حضرت آیت‌الله غیوری دانست و بروز محبوبیت وی را در مراسم تشییع و به خاکسپاری یادآوری کرد. وی با اشاره به حضور آیت‌الله غیوری در حوادث طبیعی گفت:  «وقتی حادثه‌ای پیش می‌آمد حضرت آقا دستور می‌فرمودند جناب آقای غیوری به آن‌جا تشریف ببرید. ایشان با ناراحتی جسمی که در اواخر عمر داشتند در حدی که می‌توانستند حضور پیدا می‌کردند و با احوالپرسی، مهربانی، خضوع و همدردی با صاحبان مصیبت یا حادثه‌دیدگان از رنج غم سنگین آنان می‌کاستند که این رسالت یک نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر است.» آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود، جمعیت هلال‌احمر را منشأ خدماتی بزرگ در کشور و خارج از کشور به‌ویژه پس از انقلاب توصیف کرد که چراغ خاموش و بی‌سروصدا کارهای درخشانی را انجام داده است. او به خدمات بیمارستان‌های جمعیت هلال‌احمر در لبنان و دوبی نیز اشاره کرد و گفت که خدمات پزشکی یکی از وظایف اصلی جمعیت هلال‌احمر بوده و است. وی پاسداری از ارزش‌ها را جزو مرام جمعیت هلال‌احمر دانست و گفت: «هلال‌احمر باید ارزش‌های فراموش‌شده در لباس خدمت‌رسانی به مردم حادثه‌دیده را احیا کند و در این زمینه باید پرکار بود.» آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی به وقوع حوادث طبیعی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در زمان وقوع حوادثی نظیر سیل و زلزله اولین پرچمی که برافراشته می‌شود پرچم جمعیت هلال‌احمر است. وی تأکید کرد: هلال‌احمر امکانات و داوطلبان خود را بدون دریغ به محل حادثه اعزام می‌کند. رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، بیش از یک‌میلیون جوان عضو و آماده به خدمت در نقاط محروم را سرمایه عظیم و ظرفیت بزرگی برای جمعیت هلال‌احمر دانست و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در حکم نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر به آن اشاره کرده‌اند.  آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی خطاب به نیروهای انسانی جمعیت هلال‌احمر گفت:  «جمعیت شما صرفا خدمتگزار است بدون هیچ‌رنگ و بو و وابستگی و فقط برای خدمت ساخته شده و این فرصتی استثنایی برای شماست.» وی ضمن اشاره به سالروز 9 دی تأکید کرد:  «ملت ما ملت بسیار بزرگی است و استحقاق همه‌گونه خدمتی را دارد و می‌بینید هرجا که رهبر معظم انقلاب  تذکر دادند ملت پا به رکاب از جان خود مایه گذاشتند و می‌گذارند و این صمیمیت خالصانه بین مردم و رهبری در هیچ جای دنیا وجود ندارد.»
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد شدید از رفتار وحشیانه گروه داعش گفت: «این جنایتکاران عراق را خورده خود می‌دانستند و عراق را در دهان گذاشته بودند تا فرو بدهند و گفته بودند که همه چیز را از 3ماه قبل پیش‌بینی کرده بودیم. نقشه ما نقشه کاملی بر اسقاط حکومت عراق بود و فقط به فتوای آیت‌الله سیستانی فکر نکرده بودیم.» آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی بسیج ملت عراق علیه داعش را در نتیجه سازماندهی، آموزش و مشاوره ایران دانست و گفت:  «داعش گفته بود بعد از نجف و کربلا به مشهد خواهیم آمد و آن‌جا را ویران خواهیم کرد.» وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به سوابق حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین عبدالحسین معزی نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر گفت:  «ایشان نماینده رهبری در اتریش و انگلستان بودند و مرکز عظیم اسلامی را در انگلیس که مرجع شیعیان است سال‌ها اداره کردند و منشأ خدمات بزرگی بودند.»  وی افزود: «بعد از درگذشت آیت‌الله غیوری، رهبری ایشان را به‌عنوان نماینده خودشان در جمعیت هلال‌احمر منصوب کردند.» آیت‌الله محمدی‌گلپایگانی تأکید کرد: جمعیت هلال‌احمر و نمایندگی ولی‌فقیه در این جمعیت باید یکپارچه، وابسته به هم، متحد و یکصدا با یکدیگر همکاری کنند. وی مسئولیت‌های نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر را بسیار سنگین و گسترده دانست و گفت: «هلال‌احمر و نمایندگی ولی‌فقیه باید دست در دست یکدیگر به مردم خدمت کنند.»  
وی در پایان سخنان خود متن حکم مقام معظم رهبری برای انتصاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزی، نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال احمر را برای حاضران در مراسم قرائت کرد.
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی:
هلال‌احمر رازدار، پناه و حامی مردم است
در بخش دیگری از مراسم حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی، نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر سخنان خود را با شکر و سپاسگزاری از خداوند متعال شروع کرد و گفت: «خداوند متعال را شاکر و سپاسگزارم که توفیق خدمت به انسان به‌ویژه محرومان و نیازمندان را در این مقطع زمانی به این جانب عطا فرمود و همچنین از مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) سپاسگزارم که به این جانب اعتماد نمودند و نمایندگی خویش را در جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی به عهده این‌جانب نهاده‌اند.» وی از مرحوم آیت‌الله غیوری یاد کرد و گفت: «مرحوم آیت‌الله غیوری (ره)  عصاره خدمت به مردم به‌ویژه محرومان بود و بیش از ۳۰‌سال از عمر خود را در جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان نماینده حضرت امام رضوان الله تعالی علیه و نیز مقام معظم رهبری سپری نمود و تا آخرین لحظه از هیچ اقدامی فروگذار نکرد، تکریم و اعزاز خود را به روح پرفتوح ایشان تقدیم می‌دارم و امیدوارم همواره در جمعیت هلال‌احمر یاد و خاطره‌اش زنده و پاینده بماند.» نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر شالوده و بنیان هلال‌احمر را استوار در فرهنگ اسلامی ایرانی دانست و آن را سرمایه اجتماعی گران سنگی توصیف کرد که باید برای پیشبرد اهداف جمعیت هلال‌احمر به درستی از آن بهره‌برداری شود.  حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی از جمله درخشان‌ترین اهداف جمعیت هلال‌احمر را تأمین احترام به انسان‌ها دانست و افزود:  «این اهداف به دو جنبه کلی از حیات انسان‌ها اشاره دارد، یکی جنبه مالی و جسمانی و دیگری جنبه فرهنگی و روحانی. بدیهی است که در کمک‌رسانی و حمایت از مردم حادثه‌دیده باید کالاها، اقلام و خدماتی برای هر دو بعد حیات انسان‌ها پیش‌بینی شده باشد.»  وی با بیان این‌که جبران کردن خسارت‌های روحی و روانی و حتی معنوی آسیب‌دیدگان اهمیتی کمتر از بازسازی و ویرانی‌های ناشی از حوادث طبیعی یا احیانا جنگ و درگیری نظامی ندارد، گفت: «به دلیل کمتر ملموس بودن آسیب‌های روحی و روانی، جبران کردن آنها به تلاش مضاعف نیاز دارد. از این‌رو پربار کردن فعالیت‌های فرهنگی جمعیت هلال‌احمر در راستای تحقق بهداشت روحی و معنوی و همچنین صلح پایدار به‌ویژه امری گریزناپذیر است که مورد توجه خاص خواهد بود.» حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ و تقویت اعتماد مردمی به جمعیت هلال‌احمر تأکید کرد و جمعیت هلال‌احمر را به‌عنوان دریافت‌کننده کمک‌های مالی و کالایی مردم و سامان‌دهنده مشارکت داوطلبانه آنان به‌ویژه در زمان وقوع حوادث پیش‌بینی‌نشده، امین، رازدار، پناه و حامی مردم دانست. وی افزود: «‌جمعیت هلال‌احمر به دلیل همین نقش‌های حیاتی که در نخستین ساعات وقوع حوادث ایفا می‌کند، مورد اعتماد و اتکای مردم است. این اعتماد مردمی باید حفظ و تقویت شود و این امر جزء با پایش و نظارت فعالیت‌ها و اصلاح و تکمیل فرآیندها و ارتقای بهره‌وری و کارآمدی برنامه‌های عملیاتی امکان‌پذیر نیست.»
ضیایی:  هلال‌احمر
از ظرفیت مردم استفاده می‌کند
 در بخش دیگری از این مراسم، دکتر سید‌امیر‌محسن ضیایی، رئیس جمعیت هلال‌احمر، پشت تریبون قرار گرفت. او از دکتر فرهادی وزیر فعلی علوم و رئیس سابق جمعیت هلال‌احمر با عنوان دوست، استاد و همشهری یاد و از او تشکر کرد. ضیایی از شورایعالی جمعیت هلال‌احمر و رئیس جمهوری به‌خاطر اعتماد و سپردن این مسئولیت خطیر قدردانی کرد. رئیس جمعیت هلال‌احمر با تشکر از رهبر معظم انقلاب، انتصاب حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین معزی را به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر فرصت خوبی برای این جمعیت دانست که از تجربه‌های وی استفاده کنند.
ضیایی با یادآوری این‌که هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران جزو 10 جمعیت برتر دنیا است، هلال‌احمر را سازمانی مردمی، با شرایط داوطلبانه و ماموریت‌هایی بعضا حاکمیتی توصیف کرد و گفت: «ماهیت فعالیت‌های هلال‌احمر جهادی است و باید به‌سرعت عمل کند.» وی تصریح کرد که آمادگی جمعیت هلال‌احمر باید از قبل ایجاد شده باشد. ضیایی به این نکته نیز اشاره کرد که هر مقدار سرمایه‌گذاری پیش از حادثه حداقل 4 برابر در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند. رئیس جمعیت هلال‌احمر بر افزایش ظرفیت‌های علمی و استفاده از تجربه‌های داخل جمعیت هلال‌احمر و دیگران تأکید کرد و افزود: «سازمان‌ها و نهادهای دولتی نمی‌توانند به تنهایی حوادث بزرگ را اداره کنند و باید از ظرفیت مردم استفاده کرد.»  رئیس جمعیت هلال‌احمر تأکید کرد: « هلال‌احمر از این ظرفیت برای بسیج مردم برخوردار است اما پیش از این باید جامعه را آماده کرد و آموزش وارد همه خانواده‌ها شود.» دكتر ضیایی به این نکته نیز اشاره کرد که شعار «هر خانواده یک امدادگر» شعار مناسبی است که هلال‌احمر در پیش گرفته است و باید در مقیاس وسیعی از جامعه اجرا شود. وی تأکید کرد که جلوی حادثه را نمی‌توان گرفت اما می‌توان عوارض و تلفات آن را کم کرد. رئیس جمعیت هلال‌احمر، دیگر شعار بزرگ جمعیت هلال‌احمر را ترویج تعامل و همکاری برای بقا به جای تنازع برای بقا اعلام کرد و تصریح کرد که در سایه اهداف هلال‌احمر باید تحقق یابد. او فعالیت‌های هلال‌احمر را موازی‌کاری با سایر سازمان‌ها ندانست و ادامه داد: «برنامه‌هایی که تا به حال برای ارتقای هلال‌احمر پیش گرفته شده بودند را پیگیری خواهیم کرد و برنامه‌هایی که نیاز به اصلاح دارند اصلاح خواهند شد و از برنامه‌های تحولی نیز استفاده خواهیم کرد.» ضیایی به بحث سلامت‌روانی در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: «از ظرفیت وسیع مردم برای خدمات‌رسانی می‌توان استفاده کرد و در این زمینه بحث سلامت روانی در محافل علمی که به آن پرداخته می‌شود بايد مورد توجه قرار گیرد.» رئیس جمعیت هلال‌احمر این جمعیت را نیازمند حمایت‌های دولت و مجلس برای پیشبرد اهداف خود دانست. او در پایان یاد آیت‌الله غیوری را که در زمان خدمت رحلت کردند گرامی داشت و با این کلام امام حسین(ع) که: « حاجت مردم به شما، نعمت خدا به شماست» سخنان خود را به پایان برد.
فرهادی:  طرح تحول مهم‌ترین برنامه بود
دکتر فرهادی وزیر علوم و رئیس پیشین جمعیت هلال‌احمر نیز در سخنانی، مهم‌ترین برنامه‌های اجرا‌شده در هلال‌احمر را طرح تحول اعلام کرد و گفت: « با اجرای این طرح و اتکا به مدیریت استراتژیک، همه تلاش خود را به کار بستیم تا جمعیت هلال‌احمر را به سازمانی آگاه، پاسخگو، پرتحرک و متکی به هوشمندی در همه زمینه‌ها تبدیل کنیم.» او ضمن گرامیداشت خدمات و فعالیت‌های ارزنده مرحوم آیت‌الله‌غیوری در جمعیت هلال‌احمر گفت: « ایشان از ابتدای پیروزی انقلاب در جمعیت هلال‌احمر حضور داشتند و در برنامه‌های مختلف هلال‌احمر برای کمک و رسیدگی به محرومان و نیازمندان تلاش بسیار داشتند. توفیقی بود در دو نوبت یکی در‌سال 62 و بار دیگر در این یک‌سال و چند ماه اخیر در نزد ایشان بودیم و از محفل ایشان بهره‌مند شدیم.» فرهادی از مرحوم دکتر وحیددستجردی رئیس اسبق جمعیت‌هلال‌احمر نیز یاد کرد. فرهادی در پایان ضمن آرزوی توفیق خدمت برای دکتر ضیایی رئیس جدید جمعیت هلال‌احمر از تلاش‌های شبانه‌روزی همه کارکنان جمعیت هلال‌احمر در صف و ستاد و از همراهی آنها در این مدت تقدیر و تشکر کرد.  در اين مراسم، هدايايي از سوی نماينده ولي فقيه، مدیران و کارکنان جمعیت هلال‌احمر به دکتر فرهادی اهدا شد.


تعداد بازدید :  351