بیش از 6 ماه است که صندلی معاون سیاسی وزیر کشور در وزارت کشور خالی مانده است. خالی ماندن یکی از استراتژیکترین پستهای وزارت کشور، آن هم به مدت 7 ماه تاکنون موجبات نارضایتی احزاب، گروهها و فعالان سیاسی را فراهم کرده است. با این وجود وزارت کشور، تاکنون نه گزینهای تعیین کرده و نه گزینههای مطرح در رسانهها مورد تأیید است. چراکه طولانی شدن روند انتخاب معاون سیاسی در وزارت کشور، موجبات مطرح شدن نامهایی برای تصدی این پست را فراهم کرده که البته تاکنون عبدالرضا رحمانیفضلی برابر آن سکوت کرده است. در همین راستا هفته گذشته از معرفی گزینه رئیسجمهوری (صالحیامیری) به وزیر کشور و مقاومت وی، اخباری منتشر شد که بلافاصله با واکنش وزیر کشور، سخنگوی وزیر و شخص صالحیامیری که خبر مذکور درباره او بود مواجه شد. پس از او نیز این روزها نام دو گزینه بهعنوان اصلیترین گزینههای معاونت سیاسی به گوش میرسد. گزینه نخست، محمدحسین مقیمی است که درحال حاضر، استاندار استان مرکزی است. گزینه دوم، جمشید انصاری سیاستمداری اصلاحطلب است که درحال حاضر استاندار استان زنجان است. با این وجود وزیر کشور روز گذشته درباره گزینه معاونت سیاسی صحبت کرد اما نامی از کسی نبرد. او در جمع خبرنگاران از انتصاب معاون سیاسی وزارت کشور در راستای سیاستها و جهتگیریهای دولت تدیبر و امید در اداره کشور خبر داد. به گزارش ایلنا، رحمانیفضلی با بیان این مطلب که انتصاب معاون سیاسی وزارت کشور همانند استانداران و فرمانداران متناسب با سیاستهای دولت تدبیر و امید صورت خواهد پذیرفت، از انتصاب این معاونت راهبردی، در آیندهای نزدیک خبر داد. وزیر کشور، با بیان این مطلب که وزارت کشور تسلیم هیچگونه فشاری در این خصوص نخواهد شد، با وجود گمانهزنیهای برخی رسانهها در مورد گزینههای انتصابی این معاونت، ضمن پرهیز از اعلام گزینه مدنظر وزارت کشور برای تصدی این معاونت، از معارفه کامل معاون سیاسی وزارت کشور پس از انتصاب و اعلام رسمی در رسانهها خبر داد.
اختیارات استانداران افزایش مییابد
اگرچه برنامه افزایش اختیارات استانداریها از ابتدا در دستور کار دولت قرار گرفت اما تاکنون استانداریها همانند روال گذشته مشغول فعالیت هستند. در همین راستا رحمانیفضلی در سفر یک روزه به استان البرز در جمع شورای آموزش و پرورش این استان در این راستا اظهار کرد: اگر اختیارات را براساس تعریف ساختارها به استانداران واگذار کنیم، بهطور قطع بدون کمک دولت استانها میتوانند روند رشد و توسعه را سپری کنند. او تأکید کرد: باید به توانمندیها و ظرفیتهای مردم اعتماد کرد و بستر را برای مشارکت بیشتر آنها در امورمختلف به وجود آورد. رحمانیفضلی با اشاره به مشکلات و نیازهای آموزش و پرورش در مناطق مختلف کشور گفت: اگر اختیارات لازم به استانداریها داده شود در عرصه آموزشی هم مشکلات به حداقل میرسد. او در ادامه با بیان این مطلب که بزرگترین سرمایه خانوادهها و کشور، نیروی انسانی است و باید توجه ویژهای به آموزش و پرورش شود، گفت: کشور در شرایط کنونی در تنگناهایی قرار دارد و تکیه بر بودجههای دولتی در این زمینه نیز کافی نیست. رحمانیفضلی، در ادامه با بیان این مطلب که در طول ۷سال گذشته، متاسفانه تنها بودجه و پول خلق شده است، این روش مدیریت کشور را جوابگو ندانست و مترتب آن را سیستم ناکارآمد در حوزههای اجرایی و تولید در طول سالهای اخیر کشور عنوان کرد. او با تأکید تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری هم تأکید بر اقتصاد مقاومتی دارند و دولت و رئیسجمهوری محترم هم در این مدت دو لایحه را ارایه دادهاند، بنابراین در این زمینه اتفاق آراء داریم که باید فکر و تدبیری اساسی در خصوص آن اندیشیده شود. وزیر کشور ادامه داد: این شرایط که امروز در آن قرار داریم به تاریخ گذشته و بیتوجهی به ظرفیتها، خلاقیت و نوآوری مدیران ما برمیگردد که عدم تعادل و توازن را در پی داشته اشت. وی افزود: گسترش شهرهای بزرگ، مراکز استانها و... و خروجی آن حاشیهنشینی، توزیع ناعادلانه منابع و ایجاد شکافها و... نیز از آثار این بیتدبیریها در طول سالهای گذشته بوده است.
یکی از آسیبهای انتخابات احتمال خدشهدار شدن حوزه وحدت است
بیش از یکسال تا انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، باقیمانده است اما فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، مسئولان برگزاری انتخابات را هم وارد گود اظهار نظرهای انتخاباتی کردهاند. در همین راستا رحمانیفضلی در نشست شورای اداری استان البرز درباره آسیبهای انتخابات صحبت و تأکید کرد: یکی از آسیبهای انتخابات احتمال خدشهدار شدن حوزه وحدت است. وزیر کشور گفت: عیوب انتخابات زمانی مشخص میشود که اخلاق و قانون زیر پا گذاشته میشود و مسائل گروهی بر منافع ملی ترجیح داده میشود و در این بین دستگاههای اجرایی باید به گونهای حرکت کنند تا معیار و مبنا قانونگرایی باشد و دیگران را به این حوزه هدایت کنند. وی، چراغ حرکت دولت «تدبیر و امید» را فرمایشات رهبر معظم انقلاب در باب صیانت از حقالناس دانست و گفت: شکوه بالای انتخابات پیشرو با حضور و مشارکت قوی مردم مبتنیبر قانون و سلامت خواهد بود. رحمانیفضلی در بخش دیگری از صحبتهایش، با اعلام اینکه سیستمهای اداری کشور در برخی امور ازجمله جذب سرمایه بسته عمل میکنند، افزود: باید روحیه حل مسائل و مشکلات را در جامعه تقویت کنیم. وی بهرهوری مناسب از منابع را از عناصر مورد نیاز بخش اقتصادی عنوان کرد و افزود: در این زمینه به کار، تلاش و برنامهریزی مناسب نیاز داریم.
آییننامههای اجرایی قانون انتخابات بازنگری میشود
وزیر کشور با بیان اینکه هماهنگیها با شورای نگهبان برای انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است، گفت: در تلاش هستیم تا آییننامههای اجرایی قانون انتخابات را بازنگری کنیم.به گزارش ايرنا، عبدالرضا رحماني فضلي افزود: آییننامههای مربوط به نیروها و شوراهای اجرایی استانها بازنگری شده که دستورالعملهای جدید برای انتخابات پیش رو تهیه میشود. وی، الکترونیکی کردن انتخابات دهم مجلس را در مراکز استانها به صورت آزمایشی از دیگر برنامههای پیشبینی شده برشمرد و ادامه داد: در صورت تأمین امکانات این آمادگی در وزارت کشور برای الکترونیکی شدن انتخابات در تمام کشور وجود دارد. وزیر کشور درخصوص استانی شدن انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این طرح در ابعاد مختلف دردست بررسی است و نظرات استانداران دراین زمینه خواسته شده است. رحمانیفضلی با بیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات نمایندگان مجلس دارای محاسن و معایبی است، اظهار داشت: نمایندگان مجلس حلقههای اتصال محکم بین مردم و حاکمیت هستند بنابراین نباید این طرح بهگونهای باشد که با استانی شدن انتخابات، این حلقههای اتصال در سطح شهرستانها تضعیف شود.
به دنبال منزوی کردن ایرانند
همچنین، در ادامه وزیر کشور با اشاره به اقدامات خصمانه غرب علیه نظام اسلامی گفت: دشمنان از هر ترفندی برای منزوی کردن ایران اسلامی استفاده میکنند. رحمانیفضلی، با اشاره به فشارها و تحریمهایی که غرب طی سالهای گذشته در زمینههای مختلف بهویژه اقتصادی علیه کشورمان اعمال کرده است، افزود: امروز این فشارها و محدودیتها دوچندان شده است.
وی، افزایش حجم تبلیغاتی با استفاده از فناوری و رسانههای مختلف علیه کشورمان را یکی دیگر از ترفندهای دشمنان برشمرد و گفت: دشمنان با این تبلیغات به دنبال آسیبزدن به حیثیت جامعه اسلامی هستند. رحمانیفضلی با اشاره به ظهور فرقهها و گروهکهای تروریستی در منطقه گفت: این فرقههای تروریستی و باطل از بطن خود دشمنان بوده و از آنها حمایت میکنند، بنابراین در این شرایط نباید توطئههای دشمن را دستکم بگیریم.