شماره ۴۷۸ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۸ دي
صفحه را ببند
فعالیت ۳۲۰ واحد صنعتی آلاینده در استان تهران
هوای پایتخت نسبت به ‌سال گذشته 11‌درصد بهتر شده است

شهروند| هوا بهتر شده، هر چند که همین روزها هم هوا برای گروه‌های حساس ناسالم است و گفته می‌شود، انباشت آلایندگی اواخر هفته جاری در تهران افزایش می‌یابد اما حداقل آمارها می‌گویند، هوای تهران نسبت به سال‌های پیش بهتر شده و تعداد روزهای آلوده هم کمتر.  برطبق گزارش سازمان حفاظت از محیط زیست، پایتخت تا پانزدهم دی‌ماه 92 ، 3روز هوای پاک داشت که این عدد تا 15 دی‌ماه 93 به 13 روز افزایش پیدا کرده است. تعداد روزهای سالم تا 15 دی‌ماه‌ سال 92 هم 172 روز بوده و تعداد روزهای سالم تا 15 دی‌ماه ‌سال 93، 192 روز بوده است. آمارها همگی می‌گویند که هوای پایتخت بهتر شده حتی اگر تهرانی‌ها این را احساس نکنند و دعواهای سیاسی بر سر آلودگی هوا چیزهای دیگری بگوید.  دیروز رئیس ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، خبر جدیدی از بهبود هوای پایتخت داد، «آلودگی هوا در کلانشهر تهران، 11‌درصد کاهش پیدا کرده است.»  علی‌محمد شاعری در نشست خبری روز هوای پاک، در توضیح کاهش 11‌درصدی آلودگی هوا، گفت: «عوامل مختلفی در ‌سال جاری منجر به کاهش ۱۱‌درصدی میزان آلودگی هوا در شهر تهران نسبت به‌ سال‌گذشته شده که مهم‌ترین این عوامل قطع ورود ریزگردها به‌ویژه از کشور عراق در‌ سال‌جاری بوده چرا که ریزگردهای عربی که از سال‌های ۸۹ تا ۹۱ سونامی گرد و غبار را در کشور ایجاد کرده بودند، امسال با بارش‌های خوب در عراق و سوریه تا حد زیادی کنترل شدند و به کشور ما هجوم نیاوردند. توقف هجوم ریزگردهای عربی نقش اساسی در کاهش آلودگی هوا دارد.»  او بهبود کیفیت سوخت را یکی دیگر از عوامل بهبود کیفیت هوا در‌ سال‌جاری دانست.  رئیس ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری با بیان این‌که امسال ناپایداری هوا در مقایسه با‌ سال گذشته افزایش داشته، گفت: «این عامل نیز در کاهش آلودگی هوا نقش موثری داشته است.» او انتقاداتی را به نحوه پایش هوای پایتخت وارد دانست و با اشاره به این‌که درحال حاضر آلاینده‌های هوا در کلانشهر تهران به صورت میانگین ۲۴ ساعته اعلام می‌شود، گفت: «بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی  WHO حتی یک ساعت در معرض غلظت‌های بالای آلاینده‌ها به‌عنوان مثال غلظت بالای ۱۵۰ پی‌پی‌ام کافی است تا مردم را در معرض انواع بیماری‌ها قرار دهد. بنابراین این‌که میانگین ۲۴ ساعته آلاینده‌ها به‌عنوان عدد یک روز اعلام می‌شود، اشتباه است. از سوی دیگر برای اعلام عدد آلایندگی کلانشهر تهران میانگین کل ایستگاه‌ها در مناطق مختلف اندازه‌گیری و یک عدد اعلام می‌شود و به‌عنوان مثال درحالی‌که میانگین کل تهران ممکن است، سالم باشد در همان شرایط منطقه‌ای مانند شهر ری یا دروس امکان دارد در شرایط اضطرار و هشدار باشند.»
سوختن روزانه 50‌ میلیون لیتر مازوت
 در نیروگاه‌ها
صنایع تهران، همیشه یکی از متهمان اصلی آلودگی هوای پایتخت هستند. صنایعی که بسیاری از آنها در فصول سرد سال، با کاهش فشار گاز به سوخت جایگزین یعنی مازوت پناه می‌برند و بار آلودگی تهران را به‌شدت سنگین می‌کنند. صنایعی که به گفته رئیس ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری، تعداد آنها 320 واحد است که همگی آلاینده‌اند، «در حال حاضر ۴۰ واحد صنایع آلاینده در شهر تهران و ۳۲۰ واحد صنعتی آلاینده در استان تهران وجود دارد که با وجود تمام ملاحظات اقتصادی و اجتماعی باید به‌خاطر بهداشت و سلامت مردم، بهانه‌های اشتغال‌زایی را کنار گذاشت و این صنایع را از تهران خارج کرد. متاسفانه به‌رغم اراده جدی شهرداری برای خروج کارخانه روغن نباتی قو، صنایع سیمان و معادن شن و ماسه، دیگر دستگاه‌ها برای اجرایی شدن این تصمیم و خروج صنایع آلاینده از تهران اقدامی نمی‌کنند.»  او درباره سوخت نیروگاه‌های کشور هم گفت: «در حال حاضر نیروگاه شهید منتظرالقائم روزانه 5 تا 6‌میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کند که عامل تولید 20‌هزار PPM، گوگرد می‌شود. به‌طورکلی روزانه 50‌میلیون لیتر مازوت در نیروگاه‌های کشور می‌سوزد که سهم زیادی در آلودگی هوای کشور دارد.»
 ممنوعیت موقت  فروش طرح ترافیک
رئیس ستاد محیط‌زیست و اقتصاد پایدار شهرداری تهران با اشاره به بخشنامه شهردار تهران درخصوص هفته هوای پاک هم گفت:  «بر اساس این بخشنامه تمامی مدیران و کارشناسان شهرداری در روز دوشنبه 29 دی‌ماه بدون استفاده از خودروهای شخصی در روز هوای پاک به محل کار خود بیایند. همچنین فروش طرح ترافیک روزانه در هفته هوای پاک از 29 دی‌ماه تا 5 بهمن‌ماه ممنوع خواهد بود.»


تعداد بازدید :  187