شهروند|6پزشک به مدت 3ماه از طبابت محروم شدند و 36پرونده تخلف به دادسرا فرستاده شد. در 70روز گذشته 320مورد بازدید فعال از بیمارستانها و مراکز جراحی محدود انجام و 2هزار و 150 پرونده بررسی شد. از 27 بیمارستانی هم که در تهران بازدید شد، 5بیمارستان محکوم شدند. این خلاصه گزارش دبیر ستاد نظارت بر تعرفههای پزشکی از سامانه 1690است. سامانهای که برای ثبت تخلفات تعرفهای از 15آبانماه راهاندازی شده است. محمد جهانگیری در نشست خبری در توضیح بیشتر با اشاره به نظارتهای سازمان نظامپزشکی بر تخلفها گفت: «نظارتها به 2 صورت انجام میشود. نظارت فعال که براساس آن از 15آبان تا 23دیماه 320 مورد بازدید فعال از بیمارستانها و مراکز جراحی محدود صورت گرفته و 2هزار و 150پرونده بررسی شده است.» به گفته جهانگیری در تهران تمام پروندههای موردبررسی 53مورد بود که از این تعداد 38پرونده به دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی ارجاع شده است. از این تعداد نیز 11مورد مربوط به پزشکان بوده که 4مورد آن مربوط به تهران، 4مورد در حال بررسی و 3مورد نیز منع تعقیب صادر شده است. او افزود: «همچنین 27مورد از پروندهها مربوط به موسسهها بوده است. میانگین دریافتی موسسهها زیر یکمیلیون و پزشکان کمتر از 2میلیون تومان بوده است. در مجموع بهدنبال بررسیهای صورت گرفته در پروندههای مذکور 6حکم برای پزشکان صادر شده که 4مورد آن مربوط به تهران و 2 مورد نیز مربوط به کل استانهای غیر از تهران بوده است.»
معاون نظارت برنامهریزی سازمان نظام پزشکی درباره احکام صادرشده برای پزشکان نیز گفت: «برای این 6پزشک محرومیت 3ماهه صادر شده اما جریمههایی هم بوده که براساس قوانین تعزیرات انجام میشود هرچند در قانون مراحل محکومیتها مشخص شده اما سازمان نظامپزشکی بهدنبال اجرای گام سوم طرح تحول نظارتها را به صورتی سختگیرانه شروع کرده است بهطوری که قبل از ارایه تذکر محرومیت از طبابت را در نظر دارد. این محرومیتها از 3ماه آغاز شده و در صورت تکرار تخلف، محرومیت یکساله و 5ساله خواهد بود.» به گفته او، از 27بیمارستانی که در تهران بررسی کردیم، 5مورد محکوم شدهاند که ضمن جریمه به مسئول فنی آن بیمارستان نیز تذکر داده شده است. از این تعداد 4 بیمارستان خصوصی بودهاند. برای 16 بیمارستان نیز منع تعقیب صادر شده و مباحث مربوط به 6بیمارستان دیگر نیز در دست بررسی است.
جهانگیری تأکید کرد: «در این 5مورد که به محکومیت منجر شده است، به هیچوجه بحث دریافت وجه اضافه مطرح نبوده بلکه عدمرعایت استانداردهای تعرفهای در میان بوده است. بهطوری که دریافت چنین مبالغی پیش از این جزو اقدامات روتین در بیمارستانها بوده اما براساس دستورالعمل جدید، دریافت چنین مبالغی ممنوع شده است. با این حجم زیاد خدمات ارایه شده، گزارش این تعداد تخلف بسیار ناچیز است.»
او با بیان اینکه در طول اجرای طرح تحول نظام سلامت، حدود 100هزار تماس با سامانه 1690 برقرار شد، افزود: «البته 50هزار مورد آن تماس راستیآزمایی بود که بیتردید جزو شکایتها حساب نمیشود. از 50درصد باقیمانده نیز کمتر از 5درصد مرتبط با تعرفه بوده است. از این میان هم 10درصد مربوط به بستری بوده است. همچنین 17درصد از تماسهای حاصل شده با 1690 تماسهای تشکر بوده و تنها 16درصد آنها مربوط به تعرفهها بوده است.» معاون نظارت برنامهریزی سازمان نظام پزشکی مجددا تأکید کرد: «اگر به هر دلیلی پولی در مطب یا خارج از موسسات حتی در سقف تعرفهها ردوبدل شود، تخلف است. هرکسی شکایتی یا ادعایی در این زمینه دارد، موارد مربوطه را با سامانه اعلام شده درمیان بگذارد تا در سریعترین زمان ممکن مورد بررسی قرار گیرد. در مجموع راه پیگیری همواره باز است و بیماران باید توجه داشته باشند به هر مقداری که پول به صندوق بیمارستان یا موسسه درمانی پرداخت میکنند باید صورتحساب دریافت کنند.»