شماره ۴۷۶ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ دي
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

علی خرم اروپایی‌ها به خاطر کمبود منابع انرژی مشوق حل مسأله هسته‌ای هستند
یک کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است اروپایی‌ها به خاطر کمبود منابع انرژی به بهبود روابط با ایران نیاز دارند و به همین خاطر مشوق حل مسأله هسته‌ای در مذاکرات کشورمان و گروه 1+5 هستند. علی خرم در گفت‌وگوی با ایرنا گفت: اروپایی‌ها بیشتر از آمریکایی‌ها نیازمند تقویت روابط اقتصادی خود با دیگر کشورها ازجمله ایران هستند. اولین کاردار ایران در لیبی افزود:  اتحادیه اروپا نیازمند گاز و نفت در خارج از این اتحادیه است اما این موضوع در مورد آمریکا مصداق ندارد و این کشور با داشتن منابع عظیم نفت و گاز و اخیرا با افزایش تولید نفت شل، از وارد‌کننده نفت به صادرکننده آن تبدیل شده است. وی ادامه داد:  اقتصاد آمریکا خیلی بزرگتر از مجموع کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. این کارشناس مسائل بین‌المللی خاطرنشان کرد: با در نظرگرفتن این وضعیت، اروپایی‌ها نیاز به همکاری اقتصادی با کشورهای دارای نفت و گاز هستند و به همین خاطر هم به محض این‌که روابط مسکو-واشنگتن خراب می‌شود اروپایی‌ها می‌لرزند چرا که احتمال می‌دهند با ادامه تنش‌های مسکو-واشنگتن، گازشان قطع شود. خرم گفت: به‌خاطر همین آسیب‌پذیری، اروپایی‌ها به کشورهایی که نفت و گاز دارند و از نظراقتصادی برایشان مفید هستند تمایل نشان می‌دهند و به بهبود روابط با ایران به‌عنوان یکی از صاحبان منابع عظیم انرژی با بازاری 80‌میلیون‌نفری می‌اندیشند. این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است اروپایی‌ها به ایران به‌عنوان یک مقصد دایمی و مطمئن نگاه می‌کنند اما به دلایل سیاسی موقتا از این بازار محروم مانده‌اند یا از آن، دست کشیده‌اند. وی افزود: به محض اینکه اولین شکاف‌ها در تحریم به‌وجود آید، اروپایی‌ها بیشتر از همه مایل به رابطه با ایران هستند. وی فرستاده شدن گسترده هیات‌های متنوع سیاسی- اقتصادی از سوی کشورهایی مثل آلمان، انگلیس، فرانسه، اتریش و سویس به ایران و تلاش پژو، رنو، توتال و دیگر شرکت‌های اروپایی برای بازگشت به ایران بعد از توافق ژنو را نشان‌دهنده تمایل اروپایی‌ها برای بهبود هرچه سریعتر روابط با جمهوری اسلامی عنوان کرد. خرم گفت: بازار ایران و روابط اقتصادی با تهران برای اروپایی‌ها بسیار جذاب است و منتظرند به شکلی از مشکلات سیاسی موجود برای ارتباط با جمهوری اسلامی عبور کنند.

گزارشی از دیدارهای نماینده ویژه روحانی در سفر به ترکیه
نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور ترکیه با نخست‌وزیر این کشور در آنکارا دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند. به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات روز سه‌شنبه در رأس هیاتی وارد آنکارا شد و با چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در محل وزارت خارجه ترکیه دیدار کرد. در این دیدار دوطرف ضمن استقبال از توسعه روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میان دوکشور دیدارهای رسمی رئیسان‌جمهوری ازجمله سفر‌سال گذشته رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر وقت ترکیه به تهران و سفر خردادماه امسال حسن روحانی به آنکارا و دیدارهای متقابل وزیران را به‌عنوان نقطه عطف و فصل نوینی در گسترش روابط میان دو کشور ارزیابی و تمایل خود را برای بسط و توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور همسایه مورد تأکید قرار دادند. در این دیدار دوطرف با مرور توافقات انجام شده به‌ویژه در زمینه موضوعات سی‌امین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و ترکیه، خواهان تسریع در اجرایی شدن کلیه توافقات این نشست به‌ویژه از طریق تسریع در رفع موانع فنی و اجرایی شدند که مورد توافق دوطرف واقع شد.  

سيد حسین موسویان:  توقف دستیابی به توافق هسته‌ای اشتباه بزرگ قدرت‌های جهانی خواهد بود
سیدحسین موسویان تأکید کرد در زمانی که هیچ مناقشه‌ای بر سر اقدامات مربوط به معاهده ان‌پی‌تی وجود نداشته باشد این اشتباه بزرگ قدرت‌های جهانی است که بخواهند دستیابی به توافق هسته‌ای را متوقف کنند. به گزارش ایسنا، سیدحسین موسویان عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی دی‌ولت، درخصوص دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در ژنو گفت: من نسبت به این موضوع امیدوارم چون هیچ مناقشه‌ای بر سر اقدامات در چارچوب مربوط به معاهده ان‌پی‌تی وجود ندارد. مسائل باقی‌مانده درخصوص اقداماتی فراتر از ان‌پی‌تی و مدت‌زمان اجرای اقدامات اعتمادسازی است. اساس کار بر معاهده ان‌پی‌تی است و باید باشد پس تا زمانی‌که مناقشه‌ای بر سر این اقدامات وجود ندارد توقف این توافق اشتباهی بزرگ از سوی قدرت‌های جهانی خواهد بود. موسویان همچنین در پاسخ به این سوال که آیا از عدم حصول توافق و تمدید مذاکرات در 24 نوامبر ناامید شده بود، گفت: من می‌دانستم که آنها نمی‌توانند به یک توافق جامع با جزییات دست پیدا کنند اما بسیار امیدوار بودم که می‌توانند اصول دستیابی به این توافق را نهایی کنند. آنها آماده بودند که توافق را در این نقطه امضا و اعلام کنند که تمام طرف‌های مذاکره‌کننده به یک درک مشترک  رسیده‌اند.


تعداد بازدید :  334