شماره ۴۷۶ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ دي
صفحه را ببند
کمبود منیزیم باعث پوکی استخوان و دیابت می‌شود

|  آسوشیتدپرس  |  

نتایج مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه‌ هاروارد نشان می‌دهد که کمبود منیزیم باعث بروز پوکی استخوان، دیابت، سندرم متابولیک و بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شود.
منیزیم یکی از 7 ماده معدنی ضروری بدن است. بدن انسان شامل 20 تا 28 میلی‌گرم منیزیم است. بیش از 50‌درصد منیزیم بدن، در سیستم اسکلتی ذخیره می‌شوند و مابقی در عضلات، بافت‌های نرم و مایعات بدن قرار دارند.
منیزیم نقش مهمی در واکنش آنزیمی ازجمله متابولیسم مواد غذایی و سنتز اسیدهای چرب و پروتیین دارد؛ همچنین این ماده معدنی در انتقال عصبی- عضلانی و فعالیت و استراحت عضلات موثر است. کمبود منیزیم در جوامع مسن بسیار شایع است و یکی از مهم‌ترین دلایل
پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.
بدن به چند میلی‌گرم منیزیم
 در روز نیاز دارد
- میزان نیاز بدن به منیزیم بسته به جنس و سن متفاوت است. کودکان یک تا 8‌سال به 80 تا 130 میلی‌گرم منیزیم در روز نیاز دارند. 240 میلی‌گرم در روز برای کودکان 9 تا
 13 ساله توصیه شده است.
پس از 14 سالگی این نیاز بنا به جنسیت متفاوت است. بدن مردان بیشتر از زنان به منیزیم نیاز دارد. به مردان بالای 14‌سال توصیه می‌شود که روزانه بین 400 تا 420 میلی‌گرم منیزیم مصرف کنند؛ درحالی‌که این میزان در زنان بالای 14‌سال بین 320 تا 360 میلی‌گرم است.
منابع منیزیم
مکمل‌های منیزیم در تمام داروخانه‌ها وجود دارند ولی همواره توصیه می‌شود که این ماده معدنی به صورت طبیعی و همراه با مواد غذایی وارد بدن شود. برخی از
 مواد غذایی حاوی منیزیم عبارتند از:   
- دانه آفتابگردان
- بادام
- دانه کنجد
- گندم و انواع غلات
- شیرسویا
- لوبیا سفید و قهوه‌ای
- بلغور جوی دوسر
- کلم بروکلی
- اسفناج
- نخود
- شیر
- موز
- برنج قهوه‌ای
- میگو
- کره بادام‌زمینی
- نان
 متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از انواع مواد غذایی حاوی منیزیم استفاده شود و تمرکز روی یک منبع و مصرف بیش از اندازه آن صحیح نیست.


تعداد بازدید :  273