سال اولیها هنگام سحر باید از نوشیدن زیاد چای اجتناب کنند؛ زیرا این عمل باعث دفع زیاد نمکهای معدنی بدن میشود و فرد دچار اختلال در بخش گوارشی خواهد شد. همچنین نوجوانان باید در نظر داشته باشند که در فاصله افطار تا سحر زیاد پرخوری نکنند و تنها موادی که برای رشد آنها لازم است را استفاده کنند.
در خصوص مواد مورد نیاز برای افطار روزه اولیها باید اظهار داشت: «بهتر است که افطار حتما با نوشیدن مایع گرم مثل شیر یا آب باشد تا معده آمادگی پذیرش غذا را داشته باشد. بسیاری به این سوال همیشگی رسیدهاند که آیا بهتر نیست به جای کوتاهکردن خواب و پرداختن به سحریخوردن آن هم در نیمههای شب، شام را به جای وعده سحری در آخر شب میل کنند و وعده سحری را حذف کنند.
باید برای پاسخ به این پرسش گفت که با توجه به ساعات طولانی روزهداری و افت قند و فشارخون بهخصوص در ساعات قبل افطار در این اوقات سال، مصرف سحری است که به کمک فرد میآید و از این عوارض پیشگیری خواهد کرد. پس فکر نکنید که با یک وعده افطار یا حتی دو وعده افطار و شام آخر شب نیازی به سحری نخواهید داشت. اگر وعده سحر را حذف کنید بدن شما با کمبود مواجه میشود. سحری باید مانند وعده ناهار در نظر گرفته شود؛ یعنی یک وعده کامل تا بدن دچار کمبود نشود و شما علاوه بر افطار که یک وعده سبک است و شام مختصری که میخورید حتما باید سحری را هم جداگانه مصرف کنید. در شرایط گرسنگی طولانی که با نخوردن سحری انجام میشود، بدن شما خودش را در حالت قحطی میبیند و برای سوختوساز و انرژی مورد نیازش به ذخایر بدن دستاندازی میکند؛ ازجمله این ذخایر قند کبد است که بدن آن را میسوزاند تا انرژی مورد نیازش را دریافت کند. این کار ضررهای بسیاری برای بدن شما دارد که یکی از آنها اختلالات متابولیسمی است.
چون بدن شما به جای استفاده از ذخایر چربی از ذخایر حیاتی استفاده میکند و به جای سوزاندن چربی، قند را میسوزاند و باعث میشود شما لاغر نشوید، دچار افت قند شوید و با اختلالات متابولیسمی مواجه شوید. این واکنش بدن در مقابل مکانیسمی است که شما در پیش گرفتهاید. به همین دلیل خوردن سحری بسیار حائز اهمیت است.