تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان بهخصوص در وعده سحری اهمیت زیادی دارد. گذشته از فواید بیشماری که روزهداری برای بدن دارد، روزهای طولانی بدون خوردن آب و غذا ممکن است مشکلاتی هم برایتان به وجود بیاورد؛ سردرد، سرگیجه، ضعف و بیحالی همه و همه مشکلاتی هستند که ممکن است در ماه رمضان با آن رو به رو شوید. اما چیزی که به شما کمک میکند تا این عوارض را به حداقل برسانید، مصرف یک سحری مقوی، مغذی و سالم است.
از مصرف غذاهای چرب و شور در وعده سحری بپرهیزید و در عوض سبزیجاتی مثل کاهو، گوجهفرنگی و سالاد استفاده کنید. غذاهای پرچرب نه تنها باعث احساس تشنگی میشوند بلکه هضم آنها دشوار است و مدت زمان بیشتری داخل معده باقی میماند. در این صورت بیشتر دچار مشکل رفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری) میشوید. در وعده سحر بیشتر از غذاهای پروتییندار مثل انواع گوشت، حبوبات و لبنیات کمچرب استفاده کنید؛ چون در طول روز به آهستگی انرژی خود را آزاد کرده و باعث میشوند برای طولانی مدت احساس سیری داشته باشید. هر قدر سحری سبکتر باشد، احساس سنگینی، کسالت و خوابآلودگی کمتر بروز میکند. از مواد غذایی دارای کربوهیدرات پیچیده و فیبر مانند غلات کامل، حبوبات و سبزیجات به جای کربوهیدراتهای ساده مثل قند، مربا و نانهای بدون سبوس استفاده کنید. کربوهیدراتهای پیچیده دیرتر هضم میشوند و خاصیت سیرکنندگی بالاتری دارند. در نتیجه به حفظ قند خون در محدوده طبیعی نیز کمک میکنند. مصرف میوههای سرشار از آنتیاکسیدان (زرد، نارنجی و قرمز) در طول روز و همچنین در این ماه برای پوست ضروری است. پس در صورت امکان در وعده سحری خود یکی از این میوهها را نیز بگنجانید. همچنین در وعده سحری از مصرف قندهای ساده (قند و شکر) و شیرینیجات پرهیز کنید تا در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید. مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز میشود. درمجموع در وعده سحر از غذاهایی با نمایه گلیسمی پایین (مثل پروتیینها، نان سبوسدار و سبزیجات حاوی فیبر بالا) استفاده کنید و مایعات زیادی بنوشید تا بدن دچار کم آبی نشود و غذایتان بهتر هضم شود.