شماره ۴۷۴ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۳ دي
صفحه را ببند
دلایل یائسگی زودرس در زنان

|  اشرف آل یاسین  |   جراح و متخصص زنان|
 
یائسگی زودرس به دنبال جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، اختلال کروموزومی، خودایمنی یا مشکلات ژنتیکی رخ می‌دهد.
به زنانی که مستعد یائسگی زودرس هستند مانند زنانی که مادرانشان در سنین پایین یائسه شده‌اند یا دچار سرطان شده و تحت شیمی‌درمانی و رادیوتراپی قرار گرفته‌اند، توصیه می‌کنیم اقدام به باروری کنند و قبل از یائسگی هر تعداد فرزند که می‌خواهند داشته باشند. همچنین حتما تحت هورمون‌درمانی قرار بگیرند تا دچار پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی نشوند.
زنانی که مستعد یائسگی زودرس هستند نیاز به ماموگرافی ندارند اما باید از لحاظ مشکلات قلبی، پوکی استخوان، چربی و قندخون بررسی شوند.
متأسفانه برخی زنان فکر می‌کنند مصرف هورمون‌ها آنها را دچار سرطان سینه می‌کند درحالی‌که نباید از هورمون‌درمانی ترسید.
یکی از ویروس‌هایی که افراد پس از ابتلا به آن از نازایی در آینده می‌ترسند، اوریون است. ویروس اوریون در همه یکسان عمل نمی‌کند و چنانچه فردی واکسیناسیون به موقع انجام دهد به این ویروس مبتلا نمی‌شود. همچنین دختران در سنین بلوغ به ندرت اوریون می‌گیرند. این بیماری در پسران نگران‌کننده‌تر از دختران است و با تزریق واکسن قابل پیشگیری است.
متأسفانه برخی افراد بدون توجه به عوارض اعمال جراحی اقدام به عمل‌های غیرضروری می‌کنند یا موقع عمل آپاندیسیت، کیست تخمدان را برمی‌دارند. این عمل موجب چسبندگی لگن می‌شود زیرا بخشی از نسج سالم تخمدان از بین می‌رود و مجددا کیست ایجاد می‌کند.
توصیه می‌شود، زنان از اعمال جراحی غیرضروری بپرهیزند زیرا ذخیره تخمدانی با عمل کیست از بین می‌رود.


تعداد بازدید :  145