| مرتضی صفوی | متخصص تغذیه|
والدین باید مانع مصرف زیاد این ماده غذایی در کودکان خود بهویژه پیش از غذای اصلی شوند؛ چرا که ژله میل به غذا را کاهش میدهد.
ژله از مادهای به نام ژلاتین تهیه میشود که این ماده حاوی پروتیین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتیین و آمینواسید نقش موثری در استخوانسازی و رشد دارد.
ژلاتین بهعنوان ماده اصلی سازنده ژله طبیعتا ماده سالمی است. ژله چاقکننده نیست و در تهیه آن از مقدار کمی شکر استفاده میشود که ضرر چندانی برای بدن ندارد.
کودکان نباید زیاد ژله و پاستیل مصرف کنند. ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمیتواند جایگزین وعدههای اصلی غذا باشد و معمولا از آن بهعنوان دسر و میان وعده استفاده میشود. در ساخت پودر ژله از رنگها و اسانسهای خوراکی استفاده میشود. تنها در صورت اضافه کردن رنگها و اسانسهای غیراستاندارد مصرف ژله ضرر خواهد داشت؛ بنابراین مصرفکنندگان باید به نشان پروانه بهداشتی محصول توجه کنند.
درصورتی که ژلهها از مواد خوب و سالم تهیه شده باشند، مشکلی برای بدن ندارد. هنگام خرید نیز باید به تاریخ مصرف، پروانه بهداشتی و علامت استاندارد حک شده روی بستهبندی محصول توجه کرد.
ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست و سایر بافتهای بدن مفید است و کالری آن بسیار کم و به دلیل داشتن ویتامین B برای افرادی که از افسردگی رنج میبرند، مفید است. ژله منبع غنی از اسیدفولیک است. مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو بسیار مفید است؛ همچنین به کاهش کلسترول خون نیز کمک میکند.
در صورتی که مصرف ژله تنها در مهمانیها، موردی و هفتهای یکی، دو بار باشد، مشکلی ندارند. اما اگر مصرف این ماده غذایی عادت شود، جای بخشی از وعدههای غذا را خواهد گرفت و منجر به کماشتهایی خواهد شد.