شماره ۴۷۲ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ دي
صفحه را ببند
رئیس جمعیت هلال‌احمر:
باید به بالاترین سطح آمادگی در امدادونجات برسیم

 رئیس جمعیت هلال‌احمر دیروز در مهم‌ترین و عملیاتی‌ترین مجموعه هلال‌احمر یعنی سازمان امداد و نجات حاضر شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر، دکترسید امیر محسن ضیایی عصر دیروز در اولین روز حضور خود در جمعیت هلال‌احمر با بازدید از سازمان امداد‌و‌نجات جمعیت هلال‌احمر در جریان فعالیت بخش‌های مختلف این سازمان قرار گرفت و با نحوه خدمت رسانی بخش‌های مختلف این مجموعه از نزدیک آشنا شد.
وی در جمع کارکنان سازمان امداد و نجات با اشاره به این‌که فعالیتی مهم‌تر از نجات جان انسان‌ها دردنیا وجود ندارد، اظهار داشت: همه تلاش‌ها این است تا با سرمایه‌گذاری صحیح و هدفدار توان لجستیکی سازمان امداد و نجات را با حداکثر امکانات افزایش دهیم تا به بالاترین سطح آمادگی از نظر لجستیکی دست یابیم.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت توان امدادی کشور به‌ویژه در بخش امدادهوایی خاطرنشان کرد:  باید برنامه‌ریزی‌ها را به نحوی انجام دهیم تا در زمان مشخص همه استان‌های کشور به امدادهوایی تجهیز شود.
رئیس جمعیت هلال‌احمر با تأکید بر آموزش نیروهای فعال در صحنه‌های عملیاتی گفت: باید همه آموزش‌های خود را در مانورهای امداد و نجات به شرایط واقعی نزدیک کنیم لذا قبل از رخداد حوادث برنامه‌ریزی برای مقابله صحیح با آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است ضمن این‌که سازمان امداد و نجات نیز به نیروهای عملیاتی و جوان مجهز است.
وی گفت:  برنامه‌ریزی برای انجام مانورهای واقعی که بسیار شبیه به شرایط حادثه است از اهمیت بسیاری برخوردار بوده چرا که با آموزش، آمادگی‌ها را افزایش داده و از سویی ارزیابی می‌کنیم که تا چه اندازه نزدیک به شرایط واقعی برای امدادرسانی وارد عمل شده‌ایم.
ضرورت دسترسی به نظم و فرماندهی
 در عملیات
رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین به افزایش سرعت امدادرسانی و دسترسی به نظم و فرماندهی در عملیات‌ها اشاره و اذعان کرد:  ضمن برقراری دوستی‌ها در سازمان امداد و نجات باید نوع کار بر فرماندهی مستقر باشد چرا که در زمان حادثه تصمیمات باید بلافاصله عملیاتی شود که تحقق این مهم با تمرین ممکن خواهد بود.
به گفته دکتر ضیایی فقط اقدامات حین حادثه از اهمیت برخوردار نبوده بلکه نکته مهم دستیابی به آمادگی قبل از حادثه و فراهم کردن شرایط مناسب برای روبرویی با آن است.لذا از آن‌جا که سازمان امداد و نجات مرکز فرماندهی و ستادی است باید بتواند به صورت منظم در حوزه تخصصی خود داده‌های فراوان را تحلیل و بررسی کند.
افزایش قدرت تحلیل حوادث
برای افزایش آمادگی
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت:  بر این اساس جدای از فرماندهی عملیات، قدرت تحلیل حادثه را نیز باید افزایش دهیم چرا که هر اندازه توان، ارزیابی و تحلیل را بالا ببریم، آمادگی را نیز افزایش داده‌ایم.
وی با اشاره به این‌که انتخاب سازمان امداد و نجات برای نخستین بازدید از مجموعه هلال‌احمر اتفاقی نبوده است، گفت: سازمان امداد و نجات به علت وسعت ماموریت‌های هلال‌احمر که مرز نمی‌شناسد از اهمیت بسیاری برخوردار است، لذا این مجموعه را در اولویت بازدیدهای خود قرار داده‌ایم.
وی با تأکید بر برنامه‌ریزی برای مقابله با حوادثی چون زلزله و کاهش آسیب‌های ناشی از آن اذعان کرد: دستیابی به بالاترین میزان آمادگی در سازمان امداد و نجات از اهمیت بسیاری برخوردار است تا در هر زمانی، نه لزوما در هنگام حادثه بتوانیم واکنش مناسبی داشته باشیم.
دکتر ضیایی با بیان این‌که آموزش مهم‌ترین نیاز در جمعیت هلال‌احمر است یک روایت از سونامی جنوب شرق آسیا روایت کرد و گفت: «یک خانواده 5 نفره که قبل از حادثه در کنار ساحل بودند به توصیه دختر بچه خود که آموزش‌های لازم را دیده بود از روی کاهش سطح آب می‌فهمد که حادثه‌ای در پیش است و به توصیه او، خانواده‌اش ساحل را ترک می‌کنند و از این حادثه در امان می‌مانند.»
بازدید از توان لجستیکی و انبارهای امدادی
گفتنی است که رئیس جمعیت هلال‌احمر در بازدید از سازمان امداد و نجات از توان عملیاتی این سازمان ازجمله خودروهای امداد و نجات و تجهیزات پیشرفته امدادی همچون خودروهای آرگو و سایر تجهیزات لجستیکی و انبارهای امدادی این سازمان بازدید کرد و از همه فعالان حوزه امداد و نجات در صف و ستاد تشکر کرد. دکتر ضیایی در حاشیه حضور در سازمان امدادونجات، به وسیله ویدیو کنفرانس با مدیران جمعیت هلال‌احمر استان‌های زنجان و اردبیل نیز گفت‌وگو کرد و درخصوص امداد‌رسانی‌ در برف و کولاک اخیر در این دو استان سوالاتی را مطرح کرد.


تعداد بازدید :  178