شماره ۴۷۲ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ دي
صفحه را ببند
ذائقه کودکان را ‌به غذای کم‌نمک عادت دهید

|  نسرین علیزاده  *|

 ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم‌نمک عادت دهید.
عادات غذایی در دوران کودکی به‌ویژه سنین 2 تا 5 سالگی شکل می‌گیرد و تا سال‌ها پایدار می‌ماند.
با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می‌گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه‌سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است و کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی‌شود.
به غذای کودک زیر یک‌سال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند‌. یکی از راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا در کودکان‌، کاهش دریافت نمک مصرفی آنهاست.
محیط خانواده‌ (خواهر و برادران بزرگتر، عادات و رفتار غذایی والدین، محیط صرف غذا)‌، مسائل اجتماعی ‌(اشتغال مادران‌، صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در
مهد کودک‌، مدرسه‌، استفاده از غذاهای آماده و...) و پیام‌های رسانه‌ها به‌ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.
برای کودکان حداکثر میزان توصیه شده برای مصرف نمک کمتر از 3گرم در روز است و بهتر است همین مقدار از نمک یددار‌تصفیه شده باشد‌. ید یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان است، به‌طوری که کمبود آن موجب کاهش بهره هوشی می‌شود.
* کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی


تعداد بازدید :  200