شماره ۴۷۰ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۸ دي
صفحه را ببند
کمیته پرستاری با مشاور عالی رئیس‌جمهوری دیدار کردند
وعده ریاست‌جمهوری برای رفع مشکلات پرستاران

شهروند| جامعه پرستاری همچنان ملتهب است. این را اعتراض‌های پی‌درپی پرستاران نسبت به قوانین حمایتی که روی زمین مانده نشان می‌دهد. حالا هم با بلندتر شدن صدای اعتراض‌شان، کار به مقاماتی بالاتر از وزیر بهداشت کشیده شده. وزارتخانه‌ای که به گفته دبیرکل خانه پرستار، به جامعه پرستاری بی‌توجهی کرده است. حالا پس از مدت‌ها چانه‌زنی برای دیدار با رئیس‌جمهوری و نامه‌نگاری‌های فراوان، کمیته پرستاری سرانجام موفق شد با مشاور عالی رئیس‌جمهوری دیدار کند. محمد شریفی مقدم با اشاره به جزییات این دیدار به مهر می‌گوید: «اعضای کمیته پیگیری مطالبات پرستاری، در جلسه‌ای که برای اولین بار با نجفی مشاور عالی رئیس جمهوری داشتیم، خواسته‌ها و مطالبات پرستاران و دلایل بی‌توجهی به حرفه پرستاری را که ناشی از ساختار ناکارآمد وزارت بهداشت است   بازگو کردیم.» او با تأکید بر اینکه، مشکل جامعه پرستاری در دولت جدید این است که نمی‌تواند به حلقه اول دولت برسد و حرف‌هایش را بزند، ادامه می‌دهد: «ما این را مطرح کردیم که سیاست‌های پزشک سالارانه‌ای که همواره در دولت‌های مختلف بر وزارت بهداشت حاکم بوده، باعث شده تا خروجی وزارتخانه تنها به نفع گروهی خاص باشد و سایر گروه‌های درمانی که بیش از 90‌درصد افراد تاثیرگذار در نظام سلامت را تشکیل می‌دهند، هیچ عایدی از این تصمیمات نداشته باشند.» دبیرکل خانه پرستار با اعلام این‌که طرح تحول سلامت نیز توسط همین گروه کم در وزارت بهداشت تهیه شده می‌گوید: «متاسفانه در این طرح نخواسته‌اند از مشارکت گروه 90‌درصدی تیم سلامت استفاده کنند که در رأس آنها، پرستاران قرار دارند.»
به گفته دبیرکل خانه پرستار، 80‌درصد خدمات سلامت توسط همین گروه 90‌درصدی ارایه می‌شود، بر این اساس طرح تحول سلامت می‌توانست با مشارکت بقیه گروه‌های پزشکی و پرستاری، که بیشترین نقش را در نظام سلامت دارند، بهتر اجرا شود.او به جزییات روند اعتراض‌ها و انتقادات جامعه پرستاری هم اشاره می‌کند. «در ابتدا با نامه‌نگاری به رئیس‌جمهوري، کمیسیون اصل نود و...، گلایه‌های خودمان را مطرح کردیم اما به علت بی‌توجهی وزارت بهداشت، منجر به تجمع پرستاران در مقاطع مختلف شد. جامعه پرستاری به دنبال سهم‌خواهی و زیاده خواهی از دولت و نظام سلامت نیست. : بحث ما، کاهش اختلاف پرداختی در نظام سلامت است.»
 او می‌گوید: «مشاور عالی رئیس‌جمهوري، پس از شنیدن گلایه‌های ما، وعده دادند که همه این مسائل را به رئیس‌جمهوری منتقل کنند.»  شریفی مقدم که سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران هم است، می‌گوید که با وجود تمام  اعتراض‌های جامعه پرستاری، تاکنون مشکلات و مسائل پرستاران به گوش رئیس‌جمهوری نرسیده. او در ادامه از برخی تبعیض‌ها در سیستم وزارت بهداشت انتقاد می‌کند. «شرایط احراز پست‌های مدیریتی در ساختار وزارت بهداشت به نحوی است که در سطح اول مدیریت بیمارستان و معاونان، رئیس دانشگاه و معاونان که فرد باید عضو هیأت علمی پزشکی باشد و در این ساختار مدیران وزارت بهداشت همه از یک قشر و طبقه خاص هستند و حتی پزشکان عمومی در این رده جایگاهی ندارند، زیرا تنها باید اعضاي هیأت علمی پزشکی در جایگاه مدیریت قرار گیرند.»
به‌گفته او، همواره در تصمیم گیری‌ها و در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها یک گروه خاص اعمال نظر می‌کنند و خروجی و نتایج این تصمیمات تنها به گروه خاص خودشان است و معمولا سایر گروه‌ها ازجمله پرستاران را در نظر نگرفته‌اند. سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران همچنین به خبرگزاری آنا می‌گوید: «جامعه پرستاری همچنان ملتهب است چون کسی تاکنون به این حرفه توجه نکرده است،  ما مشکلی که داشتیم تاکنون مسائل پرستاری به اطلاع رئیس‌جمهوری نرسیده و امیدواریم با توجه به قول نجفی، مشاور عالی رئیس‌جمهوری درباره مسائل و مشکلات پرستاری التهابات موجود در جامعه پرستاری فروکش کند.»


تعداد بازدید :  230