محمد جواد ظریف در نشست بنیاد سعدی از قدرت فرهنگ گفت و با اشاره به اینکه زبان فارسی ابزار قدرتمند اقتدار جمهوری اسلامی است، تأکید کرد که توانمندیهای این زبان در عرصه فرهنگ جهانی نباید فراموش شود.
به گزارش ایرنا، وزیر امورخارجه گفت: اگر قدرت به معنای افزایش نفوذ باشد آن وقت میتوان فهمید که چرا ارتش آمریکا تا این حد برای آموزش زبان و فرهنگ کشورهای موردتهاجم هزینه میکند. «محمد جواد ظریف» در سخنرانی دیروز خود در محل بنیاد سعدی افزود: روزی تعداد ارابههای جنگی نشانگر قدرت یک کشور بود اما در دنیای کنونی علاوه بر ابزارهای دفاعی و نظامی ابزارهای دیگر در پیشبرد اهداف ملی کارایی بیشتری پیدا کردهاند.
وی گفت: یکی از مبانی قدرت ما فرهنگ است. ریشهیابی این فرهنگ میتواند علقههای فرهنگی و تاریخی مشترک ما با کشورهای آسیای میانه، هند، شمال و شرق آفریقا را احیا کند و ما با مردم این کشورها نهتنها به لحاظ دینی بلکه از لحاظ نفوذ زبان فارسی علایق مشترک داریم. ظریف گفت: اگر قدرت را در مفهوم کلاسیک آن کاهش آسیبپذیری و افزایش نفوذ معنا کنیم آن وقت میفهمیم چرا برخی کشورها و قدرتها دنبال تسخیر قلبها و مغزها هستند و چرا ارتش آمریکا تا این حد برای آموزش فرهنگ و زبان کشورهای موردتهاجم هزینه میکند. وزیر امورخارجه گفت: آمریکاییها چون هنوز در توهم جهان تکقطبی بعد از فروپاشی اتحاد شوروی به سر میبرند همچنان هزینههای نظامی میکنند. هزینهای که آمریکا برای کار نظامی میکند معادل همه کشورهای دیگر دنیا است به این معنا که آمریکا از 10 کشوری که در رتبههای بعدی قرار دارند بیشتر هزینه میکند. با این حال همین کشور که این میزان برای ابزار و ادوات نظامی هزینه میکند امروز برای آنچه به آن تسخیر قلبها و مغزها میگوید هزینه فراوانی میکند.
وزیر امورخارجه تأکید کرد: این اهمیت ویژه زبان فارسی را نه فقط از بعد فرهنگی بلکه بهعنوان یک اهرم و ابزار افزایش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در سطح جهانی نشان میدهد و نباید هیچ وقت این توانمندیها را فراموش کنیم؛ اینکه ادبیات ایرانی، اشعار مولانا، سعدی و حافظ برای بیشتر افراد در جهان قابل فهم باشد؛ مولانا را با خواندن بهترین ترجمه انگلیسی هم نمیتوان فهمید.