شهروند| چند ماه پس از آغاز به کار فرهادی در وزارت علوم و در شرایطی که آرامش به دانشگاهها بازگشته است، کمیته تجدیدنظر در بورسیهها اولین جلسهاش را برای بررسی اعتراضات دانشجویان بورسیه شده در دولت گذشته تشکیل میدهد.
ماجرای دانشجویان بورسیه دولت احمدینژاد، اگرنه مسأله اصلی حوزه آموزش عالی اما چالشبرانگیزترین پرونده وزارت علوم بوده است. در ماههای گذشته، فرهادی ترجیح داده که درباره پرونده بورسیهها اظهارنظری نکند و هر بار در مقابل پرسش رسانهها گفته است که بررسی به این موضوع در زمان مدیریت آقای نجفی تمام شده و من اطلاع دقیقی درباره آن ندارم. حالا اما از وزارت علوم خبرهای تازهای میرسد. سعدالله نصیریقیداری، دیروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرستان جدید و قبلی دانشگاه پیام نور در جمع خبرنگاران از برگزاری اولین جلسه کمیته تعیین مصادیق بورسیهها برای بررسی اعتراضات دانشجویان بورسیه شده در دولت گذشته خبر داد. به گفته او این جلسه امروز برگزار میشود.
او گفت: وزیر علوم احکام اعضای جدید کمیته تعیین مصادیق بورسیهها را صادر کرده و اولین جلسه این کمیته تجدیدنظر نیز قرار است صبح امروز برگزار شود.
کمیته تعیین مصادیق بورسیهها در زمان سرپرستی محمدعلی نجفی بر وزارت علوم و برای بررسی بورسیههای صادر شده در دولتهای نهم و دهم تشکیل شد. چند روز پیش وزیر علوم از اضافه شدن 3 نفر (2 استاد دانشگاه و یک نفر از نمایندگان مجلس) در این کمیته به منظور بررسی اعتراض دانشجویان بورسیه شده خبر داده بود.
قیداری با توضیح اینکه در کمیته بدوی تعیین مصادیق بورسیهها اعلام شده بود که احکام
صادر شده قابل اعتراض هستند، گفت: شورای بورس ضوابط مربوطه را تعریف کرده و وزیر علوم هم این ضوابط را تعیین کردند؛ همهچیز مهیاست و از امروز جلسه کمیته تجدیدنظر آغاز میشود و کسانی که اعتراض کردند میتوانند اعتراض خود را مطرح کنند.
بهگزارش ایرنا، او در پاسخ به این سوال که نام افراد جدید عضو کمیته تعیین مصادیق بورسیهها چیست؟ گفت: لزومی ندارد نام آنها عنوان شود زیرا بهتر است این امور در فضایی کاملا حقوقی انجام شود؛ ممکن است نام بردن این افراد شائبههایی را ایجاد کند که به صلاح دانشجویان و نظام نیست.
بهگفته معاون حقوقی و پارلمانی وزیر علوم، این کمیته نمیتوانسته و نمیتواند بدون ضابطه تصمیمی بگیرد و هر دو کمیته در چارچوب قانون عمل میکنند تا حقی از فردی ضایع نشود.
قیداری حضور یکی از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را در این کمیته تأیید کرد و گفت: محمد فرهادی وزیر علوم حکم این نماینده را نیز صادر کرده است. در دولتهای نهم و دهم بیش از 3هزار و 700 نفر از دانشجویان بورسیه شده بودند که برخی از بورسیههای صادر شده مطابق با قانون و مقررات نبود.
اعلام اسامی بورسیههای غیرقانونی
به صلاح نیست
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با اشاره به برخی اعتراضات در مورد بورسیههای غیرقانونی گفت: بهتر است این کارها بدون جنجال و در یک فضای کاملا حقوقی و عادلانه انجام شود.
نصیریقیداری در حاشیه مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه پیامنور هم در مورد افشای نام متخلفان، اظهار کرد: ممکن است نام بردن افراد شائبههایی را ایجاد کند که به صلاح دانشجویان و نظام نیست.
او با تأکید بر اینکه افرادی که برای رسیدگی به این پروندهها انتخاب شدهاند کار خودشان را انجام میدهند، افزود: آنها کار بدون ضابطه نمیتوانند انجام دهند. هم کمیته بدوی و هم کمیته تجدیدنظر در چارچوب قانون عمل میکنند و انشاءالله همه تلاش میکنند که حقی از کسی ضایع نشود.
معاون وزیر علوم در پاسخ به این سوال که آیا فردی از کمیسیون آموزش معرفی خواهد شد، گفت: از همین کمیسیون هم برای کمیته رسیدگی به پروندههای بورسیههای غیرقانونی فردی معرفی شده و حکم رسمی هم از طرف وزیر در این مورد صادر شده است.
قیداری ادامه داد: در کمیته بدوی دو نفر از مجلس حضور داشتند و در کمیته تجدیدنظر علاوه بر این دو نفر فرد دیگری هم از کمیسیون آموزش و تحقیقات با حکم وزیر عضو این کمیته شد. او در پاسخ به این سوال که رسیدگی به این پروندهها در چند جلسه انجام خواهد شد، تأکید کرد: تعداد بورسیهها حدود 1700 نفر بود که حتی اگر 10 الی 15درصد این افراد هم اعتراض کنند چیزی حدود 400-500 نفر میشود و با اینکه درصد احکامی که در محاکم قضایی تجدیدنظر میشوند از این تعداد بالاتر است، اما رسیدگی به پرونده 400 الی 500 نفر هم زمانبر است.
معاون پارلمانی و حقوقی وزیر علوم در پایان اظهار کرد: در گذشته که کمیتهای برای رسیدگی به این اعتراضات وجود داشت حتی ایام تعطیل هم کار خود را با جدیت انجام میدادند. انشاءالله این فرآیند با سرعت بیشتری انجام میشود.