شماره ۴۷۰ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۸ دي
صفحه را ببند
جنوب

صدور146‌هزار كارت الكترونيكي براي مرزنشينان هرمزگان
در نشستی با حضور مهندس سليمي، مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي هرمزگان، «نجفی» معاون تعاون اين اداره کل، روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان‌ها و جمعی از مدیران عامل شرکت‌های تعاونی مرزنشینان استان، مسائل و مشکلات این تعاونی‌ها بررسی شد.
به‌گزارش روابط عمومي اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي هرمزگان، در اين نشست
عدم صدور به موقع کارت الكترونيكي مبادلات مرزي و عدم تحويل به موقع آن، عدم خروج كالاهاي مازاد بر سهميه اعضا و عدم معافيت‌هاي مالياتي برای شرکت تعاونی‌های مرزنشین از عمده مشکلات عنوان شده توسط مدیران عامل شرکت‌های تعاونی مرزنشینان استان بود.
در اين نشست مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي هرمزگان، با اشاره به اين‌كه بيش از يك‌میلیون نفر از مردم استان عضو 52 تعاونی مرزنشین هستند، گفت: آمار بالاي اعضاي
تحت پوشش اين تعاوني‌ها، نشان از اهميت و جايگاه ويژه آنها در اقتصاد منطقه دارد.
«محمدعلي سليمي» افزود: باتوجه‌به مشكلات پيش‌روي تعاوني‌هاي مرزنشين، مديران عامل اين تعاوني‌ها پيشنهادات و راهكارهايي عملياتي ارایه دهند تا بتوان از طرق قانوني و تشكيل جلسات با مسئولان امر، بخشي از مشكلات آنان را رفع کرد. وي اضافه كرد: ما در تلاشيم مشكلاتي كه در استان قابل پيگيري هستند را بررسي و ساير مشكلات غيرقابل حل در استان را به مركز اعلام کنیم و پيگير حل آنها باشيم. رئيس بازرگاني خارجي اداره كل صنعت، معدن و تجارت استان نيز كه در اين نشست حضور داشت، گفت: براساس دستورالعمل اجرايي ‌سال 91 كه مقرر شد فعالیت مبادلات مرزی تعاونی‌هاي مرزنشين از طریق کارت الکترونیک انجام شود، از اين ‌سال تاكنون 163‌هزار درخواست براي صدور اين كارت در استان وجود داشته كه تعداد146‌هزار كارت الكترونيكي مبادلات مرزي چاپ شده 74‌درصد مرزنشينان اين كارت را تحويل گرفته‌اند مابقي نيز بايد براي دريافت از طريق پست اقدام کنند.
در اين نشست راهكارها و پيشنهاداتي درخصوص رفع مشكلات مطرح شده  ارایه شد.

بررسي بيش از 1290 درخواست مشاغل سخت و زيان‌آور
رئيس بازرسي كار اداره‌كل تعاون، كار و
 رفاه اجتماعي هرمزگان گفت: در 9 ماهه امسال، يكهزار و 297 پرونده شاغل در کارهای سخت و زیان‌آور برای بهره‌مندی از قانون بازنشستگی پیش از موعد، مورد رسیدگی قرار گرفت.
به‌گزارش روابط عمومي اداره‌كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي هرمزگان، «مسعود شكاري» افزود: به استناد آیین‌نامه و دستور‌العمل‌های اجرایی کارهای سخت و زیان‌آور، کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر تعیین و تطبیق مشاغل سخت و زیان‌آور در این اداره‌کل اقدام به بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور می‌کنند. وي بيان داشت: برای رسیدگی به پرونده متقاضیان بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور در
 9 ماه امسال، کمیته بدوی بررسی و احراز مشاغل سخت و زیان‌آور با تشکیل 32جلسه کمیته بدوی و تجديدنظر، نسبت به بررسی و احراز مشاغل سخت و زیان‌آور اقدام کرد.
شكاري بيان داشت: از مجموع يكهزار و 297 درخواست مطرح شده در کمیته بدوی و تجدیدنظر، یکهزار و133 درخواست موردتأیید قرار گرفت و برای اقدام‌های بعدی به سازمان تأمین‌اجتماعی ارسال شد. وي اضافه كرد: همچنين اعتراضات بررسي شده در كميته تجديدنظر 90 مورد بود كه 33 مورد از آن در اين كميته تاييد شد.
بیمه‌شدگانی که حداقل 20‌سال سابقه کار متوالی یا 25 ‌سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کار‌های سخت و زیان‌آور را داشته باشند بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تأمین اجتماعی کنند.

آغاز برداشت نارنگی از باغات
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از آغاز برداشت نارنگی از باغات این استان خبر داد.
به‌گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مهندس سیدامیر حمزه‌بهاری، سطح زیرکشت نارنگی امسال را 7هزار و 275 هکتار عنوان و اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود از این میزان سطح زیرکشت، حدود
 69‌ هزار تن محصول برداشت شود.
وی یادآور شد: سطح زیرکشت در مقایسه با‌ سال‌گذشته يك‌درصد افزايش داشته است.
وی اظهار داشت: حدود 90‌درصد از سطح زیرکشت این محصول مربوط به رقم سیاهو و
 10‌ درصد باقی‌مانده به سایر ارقام اختصاص دارد.
به‌گفته این مسئول، عمده‌ترین منطقه تولید این محصول در بندرعباس و مربوط به منطقه سیاهو است.  وی فصل برداشت این محصول را از دی‌ماه عنوان و اضافه کرد:   نارنگی محلی سیاهو، عمده محصول تجاری منطقه را تشکیل می‌دهد که در نوع خود بهترین رقم نارنگی کشور محسوب شده و از مرغوبیت، کیفیت و بازار پسندی بسیاری برخوردار  است.


تعداد بازدید :  279