خروج نیروهای انگلیسی از پایگاه التاجی عراق
نیروهای انگلیسی وابسته به ائتلاف بینالمللی تحت امر آمریکا در عراق از عقبنشینی خود از پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد خبر دادند.
به گزارش ایسنا، وزارت دفاع انگلیس در بیانیهای با عنوان «ارتش انگلیس اردوگاه التاجی را ترک کرده، اما به هیچ وجه از عراق خارج نشده است»، اعلام کرد: «داعش طی سالهای اخیر باعث تخریب و آشوب در اقصی نقاط خاورمیانه شد. هزاران نفر کشته و شهرها ویران شدند، داعش جسدها و خرابهها را پس از خود برجای گذاشت، به همین شکل به کار خود ادامه میداد تا اینکه ائتلاف بینالمللی آمد و به اقدامات این گروه پایان داد.»طبق این بیانیه نیروهای انگلیسی مستقر در عراق طی 6سال گذشته در راستای آموزش بیش از 120هزار نیروی امنیتی عراقی تلاش کردند و درحال حاضر در وضعیتی هستند که میتوانند مأموریت آموزش را در یکی از اردوگاههای عراق به مربیان عراقی بسپارند. در این بیانیه آمده است: «تهدیدی که ائتلاف در عراق با آن مواجه است، تهدیدی واقعی است، چراکه برخی از پایگاهها در معرض حملات سازمانیافتهای با آتشهای غیرمستقیم قرار میگیرند و امسال حملهای از این دست به کشتهشدن یک نیروی ذخیره انگلیسی انجامید.»
کاخ سفید: ترامپ دستور ملی برای استفاده از ماسک را صادر نمیکند
سخنگوی کاخ سفید گفت که رئیسجمهوری آمریکا به دنبال صدور دستور فدرال برای استفاده از ماسک صورت نیست و تأکید دارد که دولتهای محلی باید خودشان دراینباره تصمیم بگیرند. به گزارش رویترز، کایلی مک انانی، سخنگوی کاخ سفید گفت: «ما این مسأله را به مقامهای محلی و ایالتی واگذار کردهایم تا درباره آن تصمیم بگیرند. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به دنبال صدور دستور ملی و سراسری برای استفاده از ماسک به منظور مقابله با ویروس کرونا در کشور نیست. خطمشی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها همچنان تا به امروز همان دستور قبلی است؛ یعنی استفاده از ماسک توصیه میشود، اما الزامی نیست.» روز پنجشنبه مدیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اعلام کرد که استفاده از پوشش صورت یا همان ماسک یک اقدام دفاعی اصلی برای جلوگیری از شیوع و گسترش ویروس کووید-۱۹ است. او گفته بود: «به نظرم اگر ما هر روز ماسک بزنیم، میتوانیم در مدت چهار، شش و هشت هفته این اپیدمی را تحت کنترل دربیاوریم.»
پکن: جواب قلدری آمریکا را میدهیم
همزمان با وخیمترشدن روابط میان پکن و واشنگتن، چین دیروز درحالیکه اعلام کرد به توافق تجاری «فاز ۱» خود با آمریکا پایبند خواهد ماند، هشدار داد که به تاکتیکهای قلدرمآبانه واشنگتن پاسخ خواهد داد. به گزارش رویترز، هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به تحریمهای واشنگتن و اتهامات بدرفتاری با اقلیت مسلمانان اویغور که در آنجا زندگی میکنند، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا را دعوت کرد تا به چین سفر و از منطقه سینکیانگ بازدید کند تا ببیند که هیچ نقض حقوق بشری در آنجا وجود ندارد. همزمان با افزایش اختلافات میان واشنگتن و پکن درباره موضوعات مختلف ازجمله نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا توسط چین، قانون جدید امنیت ملی در هنگکنگ و اتهامات جرایم حقوق بشری در سینکیانگ، روابط میان این دو کشور در بدترین شرایط خود در دهههای اخیر قرار دارد.
واشنگتن روز سهشنبه جایگاه ویژه هنگکنگ را لغو کرد و تحریمهایی را بر مقامات ارشد و کمپانیهای چینی به خاطر هنگکنگ و سینکیانگ اعمال کرد؛ اقداماتی که پکن آنها را محکوم کرده و متعهد به انجام اقدامات تلافیجویانه شد. او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحریمهای اخیر واشنگتن بر توافق تجاری میان این دو کشور تأثیر خواهد گذاشت یا خیر، گفت: «چین امیدوار است که این توافق اجرایی شود. ما همیشه تعهدات خود را انجام میدهیم، اما میدانیم که برخی در آمریکا به چین ظلم میکنند و برای آن قلدری میکنند. چین بهعنوان یک کشور مستقل باید به این اقدامات قلدرمآبانه آمریکا پاسخدهد. ما باید به این زورگوییها نه بگوییم، ما باید واکنش نشان دهیم و اقدامات تلافیجویانه اتخاذ کنیم.»