شماره ۲۰۱۹ | ۱۳۹۹ شنبه ۲۸ تير
صفحه را ببند
باب طبع رومیان و اساطیر یونانی

‏[شهروند] مشهور است نخستین جایی که از پاستا یاد شده،‌ سال 1154 و در یک کتاب بوده است‎. پاستا، یکی از انواع نودل ‏است که به صورت پخته خورده می‌شود‎.‎‏ البته احتمالاً خودتان کاملا در جریان هستید اما ذکر مجدد این نکته خالی از لطف ‏نیست که پاستا به معنای «خمیر» غذای اصلی مردم ایتالیاست.‏
‏1- پاستا معمولاً از آرد گندم دوروم درست می‌شود‎. پاستاها دو دسته‌اند: خشک و تازه.‏
‏2- در دنیا بیشتر از 600 نوع پاستا و بیش از 1300 نام مختلف برای هرکدام آنها وجود دارد.‏
‏3-‏‎ ‎ماکارونی، اسپاگتی و پنه، سه نوع از محبوب‌ترین پاستاها هستند‎.
‏4- پاستاها انواع مختلفی دارند. پاستای رشته‌ای، پاستای فُرمی، پاستای فوری، پاستای تخم‌مرغ، پاستای تازه و آل ‌فورنو‎.‎
‏5-‏‎ ‎پاستا را هر جور بخواهید می‌توانید سرو کنید، چراکه هرگز دستور طبخ واحدی برایش تعریف نشده است. پاستا را ‏می‌توان با چاشنی یا با سس مخصوص طبخ کرد.‏
‏6- پاستا معمولاً با گوشت پخته و سرو می‌شود‎.
‏7-‏‎ ‎پاستا تا زمانی‌که خشک است حجم کمی اشغال می‌کند، اما اندازه‌اش بعد از پخته شدن، دو برابر می‌شود. پاستای خشک و ‏پخته‌نشده تا یک‌سال ماندگاری دارد.‏
‏8- «آل دنته» اصطلاحی است که برای روش سنتی طبخ انواع ماکارونی ایتالیایی به کار می‌رود‎.
‏9-‏‎ ‎مشهور است که اگر پاستا درست و دقیق پخته شده باشد، محتویات آن باید به دیواره‌ ظرف بچسبد‎.
‏10-‏‎ ‎نخستین گمانه‌زنی‌ها درباره‌ چگونگی پیدایش ماکارونی به اساطیر یونانی برمی‌گردد. درواقع اعتقاد بر این بوده که ‏الهه‌ وُلکان با وسیله‌ای خمیر را به صورت رشته‌ درمی‌آورده و با آن برای خود غذا آماده می‌کرده است‎!‎
‏11-‏‎ ‎در گذشته طبخ پاستا بیشتر به رستوران‌ها و کافه‌ها محدود می‌شد. اما اکنون خیلی‌ها در خانه‌ خود این غذا را درست ‏می‌کنند. ‏
‏12- در پی برخی تحقیقات ثابت شده است که‎ ‎رومیان باستان، ماکارونی و پاستا را سرخ می‌کرده‌اند‎!‎
‏13-‏‎ ‎از پرطرفدارترین ماکارونی‌ها می‌توانیم به ماکارونی پنیری، اسپاگتی بلونز و لازانیا اشاره کنیم‎.‎
‏14-‏‎ ‎می‌توان پاستا و ماکارونی‌های پخته‌شده را برای سه ماه منجمد کرد و دوباره خورد‎!‎
‏15-در برخی مناطق ایتالیا،‏‎ ‎پاستا به‌طور سنتی با دست و بدون دخالت چنگال و قاشق خورده می‌شود.‏
‏16- هر ایتالیایی‌ طی یک‌سال بیش از 27کیلوگرم پاستا می‌خورد!‏
‏17- در ایتالیا سالانه یک‌میلیون و 433‌هزار تن ماکارونی تولید و یک‌میلیون و 700‌هزار تن نیز صادر می‌شود.‏
‏18- متوسط قیمت پاستا در انگلستان 89 پنس است. پاستا در این کشور به نسبت دیگر غذاها، تقریباً ارزان‌قیمت و مقرون به‌صرفه‌تر است و به همین دلیل طرفداران زیادی هم دارد.‏
‏19-‏‎ ‎ماکارونی غذایی سالم محسوب می‌شود چراکه علاوه بر مواد مغذی و معدنی مختلف، کالری نسبتاً کمی دارد‎.‎
‏20- پاستا و ماکارونی باب دندان حیواناتی چون سگ‌ و گربه‌ هم هست! به عقیده برخی، پاستا برای حیوانات خاصیت دارد ‏و به رشدشان کمک می‌کند.‏
‏21-‏‎ ‎شاید باورش سخت باشد، اما در دنیای به این بزرگی، گروهی از انسان‌های شکمو هستند که با عنوان «انجمن ‏ملی پاستا»، هر چندوقت یک‌بار دور هم جمع می‌شوند، ماکارونی می‌خورند و درباره‌ تاریخچه‌ این غذا صحبت می‌کنند‎!‎
‏22- اکتبر، ماه ملی پاستاست!‏
برگردان از ‏thefactsite‏ – مترجم:   فاطمه کرمی


تعداد بازدید :  411