شهروند| مدیر شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل، آمار موشهای ساکن پایتخت را یکمیلیون و 800هزار موش اعلام کرد. او خبرهای خوبی هم برای حامیان محیطزیست داشت. اینکه شهرداری تهران به سگکشی پایان داده و سگهای ولگرد زندهگیری میشوند و در صورتی که سلامت باشند برای آموزش در اختیار سازمانهایی مثل مدیریت بحران قرار میگیرند.
رضا قدیمی، رئیس شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیطزیست شورا دیروز در نشست خبری مشترکی درباره وضع جانوران مضر شهری در مناطق 22گانه تهران صحبت کردند و گزارشی درباره آخرین وضع موشهای تهران و نیز تغییر رویکرد شهرداری در برخورد با سگهای ولگرد ارایه کردند. اگرچه پیش از این برخی کارشناسان آمار موشهای تهران را چند ده میلیونی اعلام کرده بودند و کار به جایی رسید که با محاسبه جمعیت موشها و ساکنان تهران بعضیها میگفتند به ازای هر تهرانی، 3 موش در پایتخت زندگی میکند. دیروز اما قدیمی، گفت که در تهران کمتر از 2میلیون موش زندگی میکنند. از سوی دیگر، حافظی هم آماری را که پیشتر درباره زندگی 60میلیون موش در تهران اعلام شده بود اغراق شده و نادرست اعلام کرد و گفت: براساس گزارشهایی که نه از طریق مسئولان، بلکه توسط شهروندان به ما رسیده، در کمیسیون احساس میکنیم مقابله با موشها در تهران روند خوبی داشته است. البته گاهی برآوردهای عجیبی درباره جمعیت موشهای تهران تا 60میلیون شنیدیم که تحقیق با روشهای علمی درباره این موضوع انجام شده است و حدود یکمیلیون و 800هزار موش در تهران وجود دارد. به گفته حافظی، براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، موشها سالانه 23 تن موادغذایی را از بین میبرند که این میزان برای تغذیه 130میلیون نفر در یکسال کفایت میکند. یک موش در طول سال تا 10 بار توانایی زایمان دارد و در هر بار زایمان نیز میتواند 7 بچه به دنیا بیاورد. در ادامه نشست دیروز قدیمی گزارش مفصلی درباره روند مبارزه با جانوران موذی ارایه کرد. او گفت: سال گذشته ماموریت مبارزه با موشها و همچنین زندهگیری سگهای ولگرد به سازمان مشاغل محول شد. در مورد شناسایی محورهای آلوده در سطح مناطق 22گانه آمارهای ضد و نقیضی وجود داشت. بر همین اساس گشتهای برخورد با جانوران شهری، در 4 نوبت به صورت پیاده در محورهای راهآهن – ونک، آزادی – امام حسین، سپاه – شوش و تجریش – سیدخندان به بررسی اطلاعات و شناسایی محورهای آلوده موش پرداختند. رئیس شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه پس از شناسایی محلهای آلوده 132 اکیپ در 1000 نقطه آلوده برای از بین بردن موشها وارد عمل شدند، ادامه داد: بررسیها نشان داد که اطلاعات مردم و اصناف زبالهساز درخصوص موشها کم است و حتی برخی نمیدانستند که رهاسازی زبالههایشان در جویها سبب سرعتدهی به تولیدمثل موشها میشود.
قدیمی با بیان اینکه آموزش شهروندان و اصناف زبالهساز در دستور کار قرار گرفت، گفت: در این مدت افرادی نیز ایدههای خود را برای برخورد مناسب با موشها بیان میکردند که از آنها خواسته شد نمونه اختراع خود را برای آزمایش به انستیتو پاستور تحویل داده یا به صورت آزمایشی در محیط آزمایشگاه این ایده آنها تست شود که بسیاری از آنها مجددا مراجعه نکردند.
به گفته او در 9 ماهه اخیر حدود 9 تن سم خارجی در نوع پلت و واکس بلوک خریداری شد که این نوع سم به زنجیره تغذیه سالم سایر حیوانات صدمهای نمیزند. وی گفت: امسال 90هزار تله چسبی کتابی میان مردم و اصناف و 60هزار جلد کتابچه آموزش برخورد با موش میان شهروندان توزیع شد. آنطور که رئیس شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران میگوید در 9 ماهه امسال 164هزار و 205 لاشه موشهای شهری جمعآوری شده است.
سگهای ولگرد، آموزش حرفهای میبینند
قدیمی درباره سگهای تهران گفت که تا پیش از این سگها با اسلحه کشته میشدند اما از بهمنماهسال قبل کشتن سگهای ولگرد ممنوع اعلام شد و برهمین اساس با استفاده از دستگاه بلوپایپ که دارای برد 100 متری است و کمتر از 2 دقیقه اقدام به بیهوشی سگها میکند، نسبت به زندهگیری سگهای ولگرد اقدام کردیم.
به گفته او، عمده سگها از مناطق حریم تهران وارد پایتخت میشوند. این سگها پس از زندهگیری در محلی نگهداری شده و پس از انجام معاینات اولیه، در صورتی که دارای بیماری حادی باشند، با دارو کشته و راهی کورههای لاشهسوزی میشوند اما در صورتی که مریضی خاصی نداشته باشند، تحت عمل جراحی عقیمسازی قرار گرفته و پس از 10 روز نگهداری و مصرف آنتیبیوتیک در اختیار مراکز آموزشی قرار خواهند گرفت. به گفته قدیمی، جمعیت حمایت از حیوانات پیشنهاد کرده است که این سگها برای آموزش امدادی در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گیرند و این یکی از اقداماتی است که در آینده دنبال میشود.