اولین همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس با هدف ارایه جدیدترین دستاوردها در زمینه آسیب شبکیه نوزادان نارس 7اسفندماه امسال در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
دکتر رضا کارخانه، دبیر علمی این همایش با اعلام خبر فوق گفت: با تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این نوزادان میتوان تا حدود زیادی از نابینایی ناشی از این بیماری جلوگیری کرد زیرا تشخیصندادن و درماننشدن این بیماران درنهایت منجر به نابینایی آنان خواهد شد که یکی از اهداف این همایش، تشخیص بهنگام این نوزادان و انجام اقدامات درمانی بهموقع برای آنان است.
وی افزود: براساس مطالعات موجود در کشور، نوزاد نارس در معرض خطر این بیماری، به نوزادانی اطلاق میشود که زمان تولد آنها قبل از 34 هفته حاملگی- در برابر 40 هفته که طول یکدوره بارداری طبیعی است- و وزن تولد آنها کمتر از 2هزارگرم(2کیلوگرم) باشد که این تعریف با کشورهای پیشرفته تاحدودی متفاوت است.
به گفته دکتر کارخانه، از آنجا که طی سالهای اخیر در کشور بهدلیل پیشرفت امکانات بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان نارس امکان زندهماندن این نوزادان بیشتر شده و نوزادان با سن کمتر زنده میمانند، میزان بروز این بیماری رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه یک برنامه غربالگری مناسب برای تشخیص و درمان بهموقع این بیماران از ضرورت جامعه ما است، خاطرنشان ساخت: این برنامه شامل آموزش به چشمپزشکان، متخصصان نوزادان، پرستاران بخشهای مراقبت ویژه نوزادان(NICU) و کلیه دستاندرکاران مراقبتهای این نوزادان ازجمله خانههای بهداشت روستایی بوده که از دیگر اهداف این همایش است.
دکتر کارخانه با تاکید بر قابل پیشگیری بودن بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس تصریح کرد: این بیماری دارای 3 موج اپیدمی در دنیا بوده است که کشورهای پیشرفته و صنعتی توانستهاند با آموزشهای مناسب، تشخیص و درمان بهموقع آن را کنترل کنند، اما در کشورهای در حال توسعه مانند کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای اقماری اتحاد شوروی، جنوب شرق آسیا و کشورهای منطقه خاورمیانه ازجمله ایران هماکنون با موج سوم رتینوپاتی نوزادان نارس روبهرو هستیم که لزوم توجه ویژه به این بیماری را میطلبد.
وی افزود: باتوجه به اهمیت این بیماری و خطرات ناشی از آن، همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس با پیشنهاد کمیته کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی برگزار میشود. دبیر علمی اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس ادامه داد: از آنجا که بیمارستان فارابی بنیانگذار تشخیص و درمان رتینوپاتی در کشور است که مسئولیت آموزش به پزشکان زیادی را تاکنون عهدهدار بوده است، اجرای برنامه علمی و اجرایی این همایش توسط این بیمارستان انجام میشود. وی تصریح کرد: در کنار سخنرانیها و پانلهای برگزار شده در این همایش که با حضور متخصصان چشم و نوزادان برگزار میشود، نمایشگاه جنبی ابزار و وسایل تشخیصی و درمانی بیماری رتینوپاتی نیز به نمایش گذاشته خواهد شد. علاقهمندان به حضور در این همایش میتوانند به نشانی اینترنتی www.farabih.tums.ac.ir مراجعه کرده یا با شمارهتلفن 55421112 (بیمارستان فارابی- دبیرخانه همایش) تماس حاصل کنند.