| حسین جمشیدی | روزنامه نگار |
فرنگیکار وزن 120کیلوگرم کشورمان که در مسابقات قهرمانی جهان سال 2013 موفق به کسب مدال طلا شد بعد از چند نمونه دوپینگ آن بعد از چند ماه برای دومینبار مثبت اعلام شد تا به صورت مادامالعمر از رقابت روی تشک محروم شود. این قهرمان سابق کشتی برای دور نماندن از ورزش در اندیشه پرداختن به ورزش MMA است،البته این ورزش در ایران وجود ندارد و مجبور است برای پرداختن به آن به کشورهای دیگر برود که به گفته خودش احتمالا مقصدش برای وارد شدن به قفس ژاپن است. او اعلام کرد: هفته آینده تصمیم نهاییاش را در اینباره میگیرد تا شاید در جدیدی در ورزش به روی او باز شود.
MMA چیست؟
این ورزش یکی از خشنترین ورزشهای جهان است به همین دلیل در ایران هیچ فدراسیون یا کمیتهای آن را زیرپوشش خود ندارد، اگرچه در برخی باشگاههای خصوصی دنبال میشود. ورزشکاران این رشته در بخش حرفهای درون قفس قرار میگیرند و با یکدیگر مبارزه میکنند و بعضا اتفاقات ناگواری نیز بعد از این رقابت رخ میدهد. فدراسیون جهانی این رشته در اوکراین است و فقط در برخی کشورهای جهان به صورت حرفهای دنبال میشود. لیگ حرفهای MMA نیز به نام UFC در آمریکا پیگیری میشود که بالاترین سطح این رقابت در جهان را به خود اختصاص داده است.
تصمیم برای بازگشت به ورزش
امیر علیاکبری که همواره بعد از مسابقات مورد تمجید مربیان تیمملی قرار میگرفت و به گفته کارشناسان یکی از امیدهای ایران برای کسب نخستین مدال طلای سنگینوزن در المپیک به شمار میرفت، بعد از مثبت شدن دوپینگش حاشیههای زیادی را پشتسر گذاشت. او که اعتقاد داشت این مسأله فقط یک دسیسه بوده و خودش دوپینگ نکرده، صدایش بهجایی نرسید تا اینکه تصمیم گرفت در اوج آمادگی به ورزش دیگری روی بیاورد. اینکه این کشتیگیر سابق تیمملی چطور با این رشته آشنایی پیدا کرده، مشخص نیست اما در ماههای اخیر با همکاری برخی از دوستانش در فدراسیون کشتی ارتباطاتی با شرکتهای خارجی برقرار کرده و به نظر میرسد تصمیمش برای خروج از ایران قطعی است.
علیاکبری: هفته آینده وضعیتم مشخص میشود
امیر علیاکبری، فرنگیکار سابق تیمملی ایران درباره حضورش در یکی از کشورهای خارجی برای مبارزه در قفس به «شهروند» میگوید: «با یک شرکت آمریکایی به توافق رسیدهام و اوایل هفته آینده وضعیتم کاملا برای حضور در این رقابتها مشخص میشود. این رشته در ایران وجود ندارد به همین دلیل من که به MMA علاقه دارم، در ایران نمیتوانم این ورزش را دنبال کنم. مذاکراتمان تا حدود خوبی پیش رفته و امیدوارم بتوانم در این ورزش نیز موفق باشم.»
وی همچنین میافزاید: «هماکنون در تهران سالن بدنسازی اجاره کردم تا آمادگیام را در سطح بالایی نگه دارم. دوست دارم به ورزش برگردم و این رشته را انتخاب کردم و احتمالا به ژاپن که یکی از مهدهای این رشته است، خواهم رفت. البته در هر کشوری که به مبارزه بپردازم با پرچم ایران در رقابتها حضور پیدا میکنم. در هر صورت امیدوارم هر اتفاقی که رخ میدهد، مثبت باشد.»
ورزشکاران نمیتوانند با پرچم هیچ کشوری مبارزه کنند
علیرضا اصغری، یکی از ورزشکاران این رشته که هم در ایران و هم در ژاپن MMA را دنبال کرده در اینباره به «شهروند» میگوید: «من در جریان این نیستم که علیاکبری که قهرمان سابق کشتی ایران است، قصد دارد در کدام کشور این رشته را دنبال کند و میزان آمادگیاش تا چه حد است اما اگر قرار باشد در ژاپن به MMA بپردازد باید عضو یکی از باشگاههای فعال در این زمینه شود و توسط آن باشگاه در مسابقات شرکت کند. در این صورت هم ورزشکار چون از باشگاه حقوق میگیرد، نمیتواند با پرچم هر کشوری در این مبارزه حاضر شود. فایترها برای هر مبارزهای برنده میشوند، پاداش میگیرند و جایزه نهایی قهرمانان نیز بسیار نجومی است.»
وی همچنین میافزاید: «این رشته در برزیل بهوجود آمده و لیگ حرفهای آن نیز که در تمام دنیا طرفدار دارد در آمریکا برگزار میشود اما یک ورزشکار مستقیما نمیتواند وارد لیگ حرفهای آمریکا شود زیرا باید در سایر نقاط دنیا آنقدر بدرخشد که از سوی باشگاههای آمریکایی دعوتنامه دریافت کند. این را هم بگویم که معمولا کشتیگیران به دلیل آمادگی بالای بدنشان میتوانند در این رشته موفق باشند و برای این نماینده کشورمان آرزوی موفقیت میکنم.»
رضایی: به فدراسیون کشتی مربوط نمیشود
علیرضا رضایی، سخنگوی فدراسیون کشتی در واکنش به خبر حضور علیاکبری در لیگهای MMA خارج از کشور به «شهروند» میگوید: «من اطلاعی از وضع علیاکبری ندارم زیرا او ماهها پیش با محرومیت مادامالعمر مواجه شده است، البته اگر هم این ورزشکار قصد حضور در چنین ورزشی را داشته باشد به فدراسیون کشتی مربوط نمیشود زیرا MMA یک ورزش حرفهای در جهان محسوب میشود و با ورزش آماتور که همان رشتههای المپیکی هستند، سنخیتی ندارد. حتی یک ورزشکار همزمان میتواند در این 2 بخش وارد شود و ورزش کند.»