شماره ۴۶۷ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۵ دي
صفحه را ببند
میوه‌ها بدون پوست مصرف شوند

|  مریم شیرمستی  |   کارشناس تغذیه  |

توصیه می‌شود افراد میوه‌ها را بدون پوست مصرف کنند، مگر این‌که مطمئن باشند میوه ارگانیک بوده یا از باغ‌خانگی برداشت شده ‌است. در شرایط عادی خواص میوه‌ها عمدتا در ناحیه پوست و زیر پوست آنها نهفته است و توصیه می‌شود افراد میوه‌ها را با پوست بخورند. برای مثال در میوه‌ای مانند گلابی محتوای ویتامین‌ها در پوست و زیرپوست دوبرابر گوشت میوه است.
اما امروز دیگر میوه‌ها در شرایط عادی رشد نمی‌کنند و در پرورش آنها از انواع کودها و سموم استفاده می‌شود که این مواد عمدتا در پوست میوه تجمع می‌کنند.
میوه‌های بوته‌ای مانند گوجه و خیار نیز چون در ارتفاع پایین هستند و بیشتر با سموم و کودها در تماسند، امکان آلودگی بیشتری دارند.
توت‌فرنگی در صدر میوه‌هایی است که ممکن است به کودها و سموم آلوده شود و چون پوست قابل جدا کردن ندارد، باید خوب شسته شود.
میو‌هایی مانند خرمالو و سیب عمدتا به‌صورت نارس چیده می‌شوند و بعد در شرایط فیزیکی و با اضافه کردن برخی ترکیبات رسیده می‌شوند، لذا گرفتن پوست آنها لازم است.
در برخی موارد نیز ممکن است روغن‌هایی به پوست میوه‌ها مالیده شود که برای سلامتی افراد مضر است.
در این شرایط بهتر است میوه‌ها بدون پوست مصرف شوند، مگر این‌که اطمینان داشته باشیم، ارگانیک هستند یا از باغ‌های آشنا برداشت شده‌اند.


تعداد بازدید :  212