شماره ۱۹۸۷ | ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۹ خرداد
صفحه را ببند
سخنگوی هلال‌احمر در نشست خبری از اقدامات جمعیت و همراهی مردم در مقابله با کرونا گزارش داد
110میلیارد تومان مجموع کمک‌‌های مردمی
بیمارستان هلال‌احمر ایران در پایتخت یمن مجدد راه‌اندازی می‌شود ۵۰‌هزار نفر در بحث آموزش آنلاین آمادگی زلزله جمعیت هلال‌احمر شرکت کرده‌اند جمعیت هلال‌احمر برای تأمین اقلام انبارهای امدادی به ‌یک‌هزار و 900‌میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

[شهروند] سخنگوی هلال‌احمر در نخستین نشست ‌‌خبری خود به تشریح عملکرد جمعیت در مقابله با ویروس کرونا و همچنین فعالیت این سازمان مردم‌نهاد در سه ماهه اخیر پرداخت. به گزارش «شهروند» در این نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه‌ صورت گرفت، محمد نصیری مسائلی همچون  وضع مراکز درمانی خارج از کشور جمعیت، میزان موجودی انبارهای امدادی و نحوه برگزاری پنجمین دوره انتخابات مجامع  جمعیت هلال‌احمر را تشریح کرد. آنچه در ادامه می‌خوانید، گزارش «شهروند» از این نشست خبری است.

نصیری سخنان خود را در این نشست خبری با اشاره به پنجمین دوره انتخابات مجامع  جمعیت هلال‌احمر آغاز کرد. بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، این انتخابات ۹صبح بیست‌وسوم خردادماه برگزار خواهد شد. فرآیند انتخابات هر چهار‌سال یک‌بار در جمعیت هلال‌احمر برگزار می‌شود. به گزارش «شهروند» در پنجمین دوره انتخابات مجامع جمعیت هلال‌احمر  315‌هزار و 344 نفر واجد شرایط مشارکت هستند. نصیری در توضیحاتی به نحوه برگزاری این انتخابات اشاره کرد و ‌افزود: « برای برگزاری این انتخابات 3 هزار و 850 نفر نامزد شده اند که به ازای هر شعبه 4 نفر هیات اجرایی و یک نفر بازرس حضورخواهد داشت.» بنا به گفته نصیری پس از برگزاری انتخابات مجمع عمومی،‌ اعضای حقیقی شورای‌عالی جمعیت هلال‌احمر را منتخبان تعیین خواهند کرد که در تصمیم‌گیری‌های مهم هلال‌احمر نقش اساسی دارند. سخنگوی جمعیت هلال‌احمر در توضیح  پرسش خبرنگار «شهروند» در مورد چرایی حضور نداشتن بازنشستگان جمعیت هلال‌احمر در انتخابات پنجمین دوره انتخابات مجامع  جمعیت هلال‌احمر نیز اظهار کرد: «ما در کشور یک‌سری قوانین و اسناد بالادستی داریم، مانند قوانین مصوب شده مجلس شورای اسلامی و با توجه به این قوانین و استعلام‌های متعدد ازجمله دیوان عدالت اداری، حضور بازنشستگان درهیأت مدیره‌های استانی یک سمت تعریف می‌شود و همین عامل مانع بهره‌گیری ما از این عزیزان در مجامع  جمعیت هلال‌احمر شده است.» بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، فرآیند تأیید صلاحیت نامزد‌ها نیز در دو سطح استانی و کشوری با حفظ ضوابط حقوقی انجام شده است. نصیری در تکمیل این موضوع افزود: «برخی از موارد ردصلاحیت شده در استان‌ها پس از اعتراض در کمیته نظارت کشوری مجدد بررسی و تجدید نظر شده است.»

همراه با مدافعان سلامت
نصیری همچنین در این نشست گزارشی از عملکرد جمعیت هلال‌احمر در مورد مقابله با کرونا ویروس ارایه کرد. سخنگوی جمعیت هلال‌احمر با قدردانی از پوشش اخبار جمعیت هلال‌احمر در رسانه‌ها ابراز امیدواری کرد که همکاری خبرنگاران و رسانه‌ها با این سازمان مردم‌نهاد در آینده گسترده‌تر شود. نصیری با اشاره به تداوم ارایه خدمات به هم‌وطنان نیازمند مبتلا به کرونا، افزود: «از زمان شیوع کرونا 72‌هزار و 694 داوطلب جمعیت هلال‌احمر در خدمات‌رسانی به هم‌وطنان ازجمله جمع‌آوری کمک‌های مردمی، ضدعفونی کردن معابر، حمایت روانی از بیماران مبتلا به کرونا و همچنین خانواده‌هایی که عزیزان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند، مشارکت داشته‌اند.» به گزارش«شهروند» هلال‌احمر تاکنون110 میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم را جمع‌آوری کرده است. نصیری درباره جزئیات این مشارکت افزود: «از این مبلغ 28‌میلیارد و 800‌میلیون تومان به صورت نقدی جمع‌آوری شده است؛ به علاوه مردم نوعدوست و مهربان ایران زمین، 76‌میلیارد تومان به صورت غیرنقدی به جمعیت هلال‌احمر کمک کردند.»  

گزارش به مردم
سخنگوی جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه شفافیت در این نهاد وظیفه و اصل مهم است، افزود:  «این حق مردم است که بدانند پول‌هایی که کمک کرده‌اند کجا خرج شده است. از مجموع مبالغ دریافت شده 2.5میلیارد تومان برای تجهیزات و پذیرش بیماران در بیمارستان‌ها و همچنین نقاهتگاه‌های هلال احمر، 700‌میلیون تومان در مراکز ارایه خدمات سرپایی، 9‌میلیارد تومان برای خرید تجهیزات ایمنی در برابر شیوع بیماری کرونا مانند ماسک و دستکش، 10‌میلیارد تومان کمک به استان‌ها متناسب با نیاز و تهیه بسته‌های معیشتی برای توزیع میان افراد نیازمند و آسیب‌دیده تأمین و پرداخت شده است.» بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر مبلغ 7‌میلیارد تومان هم از کمک‌های جمع‌آوری شده در حساب جمعیت هلال‌احمر موجود است.  جمعیت هلال‌احمر از ابتدای شیوع کرونا در کشور حدود ۵‌میلیون ماسک برای بیماران خاص تهیه کرده است. نصیری در این باره افزود: «این ماسک‌ها میان پرسنل بیمارستان‌ها و همچنین درمنازل افراد و همچنین 500‌هزار ماسک هم میان بیماران خاص و بیماران مبتلا به سرطان توزیع شده است. تاکنون بیش‌ از ۲۰۰‌هزار بسته معیشتی هم به همت داوطلبان و خیّران جمعیت هلال‌احمر توزیع شده است. بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر در  هفته آینده نیز  ۴‌هزار بسته غذایی دیگر در میان نیازمندان به همت جمعیت توزیع خواهد شد. نصیری افزود: «آثار کرونا همچنان باقی است و خدمات هلال‌احمر نیز ادامه دارد. ما تا زمانی که مشکلات باقی است، با مشارکت مردم در میدان حضور خواهیم داشت.»
نصیری در ادامه به تولید ماسک، گان، البسه بیمارستانی و دستکش در 959 خانه هلال نیز  اشاره کرد و افزود: «این خانه‌های هلال، یک‌میلیون و 824‌هزار ماسک در خانه‌های هلال تولید کردند و توسعه این خانه‌ها در دستور کار جمعیت هلال‌احمر قرار دارد. مقرر شده تا پایان دولت یازدهم تعداد خانه‌های هلال به 4‌هزار باب افزایش یابد.» سخنگوی جمعیت هلال‌احمر با بیان کمبود خون و فرآورده‌های خونی همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، تأکید کرد: «جمعیت هلال‌احمر در این زمینه وارد عمل شد و مردم را به اهدای خون ترغیب و تشویق کرد و در این زمینه جوانان و داوطلبان هلال‌احمر21‌هزار واحد خون اهدا کردند.»  نصیری درباره مشارکت موسسه‌های خیریه در جمع‌آوری کمک‌های مردمی گفت: «سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر به 46موسسه خیریه مجوز جمع‌آوری کمک‌های مردمی اعطا کرد و این موسسات خیریه به‌عنوان معین بیمارستان‌ها با مشارکت هلال‌احمر یک‌میلیون دستکش و 700‌هزار ماسک تهیه و در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی توزیع کردند.»

مقابله با کرونا در شرایط تحریم‌
بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، به دلیل وجود تحریم‌، انتقال مشارکت‌های نقدی بین‌المللی به کشور بسیار سخت است. سخنگوی جمعیت در این‌باره افزود: «تاکنون کشور در زمینه کمک بین‌المللی فقط مبلغ ۷۳‌میلیارد تومان از سوی کمیته صلیب ‌سرخ برای غربالگری‌ دریافت کرده است. متأسفانه برای دریافت تجهیزات خارجی به علت تحریم‌ با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو بوده‌ایم.» نصیری درباره کمک غیر نقدی سایر کشور‌ها نیز گفت: «تاکنون ۱۴۴ مورد کمک از کشور‌های چین، هنگ‌کنگ،  تایلند، ژاپن، عمان، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و خیرین و ایرانیان مقیم سوییس و آمریکا دریافت کرده‌ایم.» بنا به گفته سخنگوی فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، جمعیت هلال‌احمر، این کمک‌ها شامل ماسک، دستکش، گان، لباس ایزوله، تب‌سنج، محافظ صورت، مواد ضدعفونی‌کننده و دستگاه‌های ونتیلاتور بوده  است.

بیمارستان یمن مجددا راه‌اندازی می‌شود
«بیمارستان هلال‌احمر ایران در صنعا  مجددا راه‌اندازی می‌شود.» این موضوع روز گذشته در نشست خبری سخنگوی جمعیت هلال‌احمر مطرح شد. نصیری درباره راه‌اندازی مجدد بیمارستان فوق تخصصی هفتاد تخت‌خوابه در یمن گفت: «این بیمارستان ‌سال 1383 شروع به فعالیت کرد، اما با توجه به شرایط امنیتی در این کشور، ‌سال 1388 تعطیل شد و امسال بر اساس درخواست وزارت امور خارجه، مجددا اقدامات لازم برای فعال‌سازی این بیمارستان انجام شده است.» سخنگوی جمعیت هلال‌احمر در پاسخ به پرسش خبرنگار «شهروند» درباره فعالیت‌ مجدد دیگر مراکز درمانی جمعیت هلال‌احمر در خارج از  کشور اظهار کرد: «حضور ما در کشورهای دیگر با نگاه حمایتی و برگرفته از اصول نهضت صلیب ‌سرخ است. معتقدیم خدمات در این مراکز باید در تراز جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران باشد. این مراکز باید خدمات فوق تخصصی خود را تقویت کنند و از نظر اقتصادی خودگردان شوند.»

برگزاری دوره‌های آموزشی در فضای مجازی
نصیری در بخش دیگری از این نشست درباره برگزاری اردوهای سازمان جوانان در تابستان ‌امسال گفت: «در این زمینه فعلا تصمیم‌گیری نشده است. تا وضع بیماری کووید- 19 مشخص نشود، احتمالا فعالیت‌ها در فضای مجازی  دنبال می‌شود.»
او در پاسخ به سوال خبرنگار «شهروند» در مورد برگزاری کارگاه آموزشی جمعیت هلال‌احمر با محوریت آسیب‌های اجتماعی در شرایط کرونایی افزود: «بستر برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین در جمعیت هلال‌احمر فراهم شده است. امیدواریم در هفته‌ آتی برنامه‌های بیشتری  در قالب آنلاین در جمعیت هلال‌احمر برگزار شود.» نصیری ضمن تشریح اقدامات سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: «ارایه خدمات حمایت روانی در قالب تیم‌های حمایت روانی و اجتماعی (سحر) با مشارکت جوانان عضو جمعیت،  دلجویی و تقدیر از مدافعان سلامت در طول این مدت به همت اعضای این سازمان انجام شده است.»
بنا به گفته سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، همکاری با سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی کشور درباره احیای مجدد کانون‌های اصلاح و تربیت و انعقاد تفاهم‌نامه با معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از اردیبهشت‌ماه امسال به مدت دو ‌سال با هدف همکاری مشترک و هم‌افزایی در راستای مأموریت‌ها و وظایف طرفین به منظور توانمندسازی و مشارکت جوانان دانشجو و کانون‌های هلال‌احمر در برنامه‌های بشردوستانه، عام‌المنفعه و امدادی پس از ابلاغ تفاهم‌نامه به استان‌ها جهت هماهنگی روسای شعب با معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی از دیگر برنامه‌های سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در این ایام بوده است.
 سخنگوی جمعیت هلال‌احمر با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین از سوی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال‌احمر برای مردم گفت: «فعالیت جدیدی که معاونت آموزش در زمینه مواجهه با بحران‌ها، حوادث و سوانح چون زلزله و ... انجام داده است، برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین برای هم‌وطنان است که در این زمینه دوره آموزشی آنلاین با مشارکت سازمان نظام پزشکی برگزار شد؛ 50‌هزار نفر در این دوره شرکت کردند و گواهی شرکت در دوره به شرکت‌کنندگان اعطا شد.» بنا به گفته نصیری، مقرر شده است دوره‌های آموزشی برای یک‌هزار تشکل مردم‌نهاد و دو هزار بنگاه اقتصادی برگزار و از این طریق توسعه آموزش‌های همگانی از سوی هلال‌احمر محقق شود.

اولویت تجهیز انبارها
 نصیری در ادامه این نشست به موجودی انبارهای امدادی این جمعیت در استان‌های مختلف اشاره کرد و افزود: «با توجه به وقوع سوانح متعدد در سه ‌سال گذشته و مصرف بخش بسیاری از موجودی اقلام امدادی در سطح کشور، به‌طور متوسط اکنون موجودی این انبارها 9دهم‌درصد است که براساس برنامه در ‌سال 99 امید است با تأمین یک‌هزار و 900‌میلیارد تومان اعتبار، این انبارها به استاندارد بین‌المللی یعنی  دو ‌درصد جمعیت ساکن در مناطق مسکونی نزدیک شود.»
نصیری در ادامه  با تشریح خدمات هلال‌احمر برای کمک به اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع گفت: «بر اساس نص صریح ماده 14 قانون مدیریت بحران، عملیات اطفای حریق را در جنگل‌ها وزارت جهاد کشاورزی با همکای نیروهای مسلح انجام می‌دهد؛  با این‌حال در صورت نیاز به ورود ناوگان امدادی جمعیت هلال‌احمر، با اعلام وزارت دفاع برای انتقال نیروهای امدادرسان اقدام می‌شود.» او اضافه کرد: «با توجه به وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های استان‌های بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان، سه فروند بالگرد با 68 سورتی پرواز معادل 37 ساعت پرواز، نیروهای امدادی را برای اطفای حریق منتقل کردند.»

بهره‌گیری از مدیران پاکدست
 نصیری در ادامه به فعالیت شرکت صنایع نساجی هلال ایران حتی در زمان شیوع کرونا اشاره و بیان کرد: «با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار ‌سال 1399 با عنوان جهش تولید، از ابتدای ‌امسال تاکنون بیش از 8 هزار چادر امدادی، 20هزار پتو با آرم هلال، 230‌هزار ماسک سه‌لایه،100‌هزار لباس بیمارستانی،11‌هزار نوع پوشاک و ژیله و سایر اقلام و تجهیزات در شرکت صنایع نساجی هلال ایران تولید شده است.»  نصیری با اشاره به برپایی پنج نقاهتگاه در استان‌های قم، قزوین، گلستان، اصفهان و زنجان گفت: «این نقاهتگاه‌ها با ظرفیت یک‌هزار و 673 تخت بر پا شد و 718 بیمار در این نقاهتگاه‌ها پذیرش شدند. از این تعداد 572 بیمار بهبود یافتند و 65 بیمار هم به مراکز درمانی ارجاع داده شدند.» او افزود: «یک‌هزار و 257 نفر در بیمارستان موقوفه نورافشار (به‌عنوان معین بیمارستان مسیح دانشوری) پذیرش شدند که از این تعداد 855 بیمار مبتلا به کرونا شناسایی، 453 بیمار بستری و  398 بیمار ترخیص شدند.» تاکنون 21 نفر از کارکنان بیمارستان نورافشار به کووید-19 مبتلا شده‌اند.
تدوین دستورالعمل برای نحوه اطلاع‌رسانی به رسانه‌ها و مصاحبه مدیران در جمعیت هلال‌احمر نیز موضوع دیگری بود که در این نشست خبری مطرح شد.
در این دستورالعمل به صورت واضح و روشن مشخص شده کدام یک از مدیران هلال‌احمر برای انجام مصاحبه، منبع خبر باشند.  نصیری در بخش پایانی سخنان خود به اهمیت شفافیت در جمعیت هلال‌احمر اشاره کرد. او  اولویت اصلی در جمعیت هلال‌احمر را بهره‌گیری از مدیران باسابقه و پاکدست عنوان کرد و افزود: «خوشبختانه شاهد روی کار آمدن مدیرانی هستیم که همگی پیشتر در هلال‌احمر سابقه حضور داشته‌اند، اما به دلایل مختلف از این مجموعه جدا شده و حال بار دیگر به جمعیت هلال‌احمر بازگشته‌اند. جمعیت هلال‌احمر متعلق به مردم است و بهره‌گیری از مدیران بدون حواشی اولویت اصلی ما خواهد بود.»


تعداد بازدید :  138