شماره ۴۶۳ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ دي
صفحه را ببند
یک‌سوم سرطان‌ها با تغذیه در ارتباط هستند

|  ‌لیلا رضازاده  |   کارشناس تغذیه|

بررسی‌ها نشان داده رژیم غذایی در یک‌سوم از سرطان‌ها دخالت دارد.
مصرف گوشت و ماهی سوخته از عوامل بروز سرطان است. کباب‌کردن و پختن زیاد گوشت‌ها می‌تواند ترکیبات سرطان‌زا  در گوشت ایجاد کند.
به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از سرطان کمتر از 80 گرم در روز گوشت بخورند و از مصرف فرآورده‌های گوشتی که حاوی ترکیبات نگهدارنده و نیتراتی هستند، خودداری کنند.
مصرف فراوان گوشت و فرآورده‌های گوشتی خطر ابتلا به سرطان‌های پانکراس، پروستات، کلیه و ... را ایجاد می‌کند.
مصرف غذاهای شور خصوصا چیپس و پفک نیز در بروز سرطان معده موثر است و به افراد توصیه می‌شود مصرف خیارشور را هم محدود کنند.
غذاهای چرب که احتمال چاقی را افزایش می‌دهند نیز می‌توانند سرطان‌زا باشند.
در عین حال موادی هم هستند که خاصیت ضدسرطانی دارند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به آنتی‌اکسیدان‌ها اشاره کرد.
سلنیوم، ویتامین E و C نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان مفید است.
به افراد مصرف غذاهای گیاهی توصیه می‌شود. این غذاها دارای فیبر فراوانی هستند که این فیبر مدت ماندگاری موادغذایی و در نتیجه امکان سرطانی شدن سلول‌ها را کاهش می‌دهد.
سبزیجات خانواده کلم در این بین خواص بهتری دارند و موادی دارند که ترشح آنزیم‌های تخریب‌کننده سلول‌های سرطانی را تحریک می‌کند.
افراد باید طی روز پنج بار میوه و سبزی بخورند. رژیم گیاهی کم‌کالری و مصرف حبوبات و غلات به میزان کافی می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند.
مصرف پیاز و سیر خام نیز در پیشگیری از سرطان معده مفید است.
هویج، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، تمشک، انگور و چای سبز نیز در پیشگیری از سرطان موثر است.
همچنین بر استفاده از غذاهای دریایی تأکید می‌شود که به دلیل محتوای مناسب امگا3 برای پیشگیری از سرطان مفید است.
شیوه طبخ صحیح، استفاده از همه گروه‌های غذایی و همچنین ورزش و تحرک زمینه‌ساز یک زندگ سالم و بدون سرطان است.


تعداد بازدید :  176