شماره ۴۶۰ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۷ دي
صفحه را ببند
تقویم تاریخ

تصرف غزه از سوی ایران
2540‌سال پیش، برابر با بیست‌وهشتم دسامبر 526 قبل از میلاد، ارتش ایران سر راه خود به مصر برای تصرف این کشور و تکمیل جامعه مشترک‌المنافع جهانی که از برنامه‌های کوروش بزرگ بود، شهر غزه واقع در ساحل مدیترانه را تصرف کرد. ارتش کوروش در این شهر منتظر رسیدن کشتی‌هایی شد که حکمران قبرس و نیز «پولیکراتس» حکمران جزیره یونانی ساموس وعده فرستادن آنها را داده بودند. قرار بود که این کشتی‌ها و کشتی‌های فنیقی‌ها پیاده نظام ایران را به دلتای رود نیل منتقل کرده و سواره‌نظام پارسی نیز از طریق حاشیه ساحلی صحرای سینا خود را به آن‌جا برساند.

زادروز لویی پاستور
192‌سال پیش، برابر با بیست‌وهشتم دسامبر 1822 میلادی، لویی پاستور شیمیدان و از زیست‌شناسان مشهور فرانسوی در خانواده یک گروهبان مستعفی ارتش ناپلئون به‌نام ژان ژوزف پاستور به‌ دنیا آمد. شهرت او مدیون شناخت نقش باکتری‌ها در بروز بیماری و کشف واکسن ضد‌هاری است. همچنین عمل پاستوریزه ‌کردن که مأخوذ از نام اوست، از ابداعات این دانشمند شهیر است. پاستور در ۷۳سالگی در اثر عوارض سکته مغزی که اولین مورد آن در ۱۸۶۸اتفاق افتاد و باعث فلج شدن سمت چپ بدنش شد، درگذشت. مقبره او در زیرزمین انستیتو پاستور پاریس است.

اجبار لباس متحدالشكل
86‌سال پیش، برابر با هفتم دی 1307 خورشیدی، بنا بر دستور دولت وقت، از آغاز‌ سال نو (3 ماه بعد) پوشيدن لباس متحد‌الشكل از سوي مقامات و كارمندان دولت ايران اجباري اعلام شد. اين تصميم تقریباً مشابه اقدام پتر اول تزار روسيه در 2 قرن پيش از اين به منظور مدرنيزاسیون روسیه بود. هدف از پوشيدن لباس فرم (يونيفورم) اين بود كه لباس ايرانيان از حالت سنتی خود خارج شده و مشابه لباس‌هاي روز و عادی اروپاييان باشد.

 


تعداد بازدید :  94