«كريم ساعي»، پدرعلم جنگلبانی ایران که روزگاری با تلاشهای دائمیاش پناه جنگلهای کشور و بنیانگذار جنگلداری علمی بود، اکنون در پناه درختان کهنسال دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران آرمیده است. مردی که موفق شد «دایره جنگل» را درسال 1317 به اداره جنگلبانی و سپس به اداره کل جنگلبانی کشور ارتقا دهد. چهارم دی سالروز درگذشت بانی جنگلبانی نوین ایران و پایهگذار سازمان جنگلها و مراتع کشور است.
کریم ساعی موسس رشته جنگلداری در ایران، پايهگذار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و بانی ساخت بوستان ساعی و کاشت درختان خیابان ولیعصر بود. او نخستین کسی بود که برای جنگلکاری و توسعه فضای سبز تهران نقش مثبتی ایفا کرد. کریم ساعی درسال ۱۳۳۱ هنگام بازگشت از شیراز به تهران در اثر سانحه سقوط هواپیما کشته شد.
زندهياد کريم ساعي درسال 1289 در شهر مشهد به دنيا آمد. درسال 1310 با درجه مهندسي از دانشکده فلاحت فارغالتحصيل شد. براي ادامه تحصيل به همراه اولين گروه دانشجويان ايراني راهي کشور فرانسه شد و در کنکور انستيتو اگرونوميک پاريس که از مراکز معروف و معتبر علمي جهان است قبول شد. سپس براي ارتقای تحصيلات علمي به آمريكا اعزام شد، درسال 1316 موفق به اخذ درجه فوق ليسانس (.M.S) دوره مهندسي جنگل از دانشگاه بركلي در ايالت كاليفرنيا شد. سرانجام درسال 1316 با کولهباري از دانش، تجربه و عشق به وطن مراجعه کرد.
او عقیده داشت که تا چندسال آینده مناطق مسکونی و صنعتی توسعه پیدا میکنند، از اینرو درختان میتوانند مانند ریههای یک شهرآلوده عمل کنند. به همین علت درسال ۱۳۲۹ پارک ساعی تهران را به صورت یک پارک جنگلی بنا گذاشت. چنارهای خیابان ولیعصر نیز از آثار ماندگار اوست. کریم ساعی در عین حال در مدت زندگی ارزشمند خود به توسعه فضای سبز شهری در تهران پرداخت و به کشت گونههای عرعر، سرو، کاج و چنار در تهران و اطراف آن همت گماشت.
او برای نخستینبار قانون جنگلبانی و جنگلداری را به تصویب رساند و توانست جنگلهای ایران را از تاراج متجاوزان نجات دهد. مرحوم ساعی درسال ۱۳۲۱ خورشیدی مساحت تقریبی جنگلهای ایران را 5/19میلیون هکتار برآورد کرده بود. مجسمه او در بوستان ساعی در حالت نشسته روی نیمکت ساخته شده است، مجسمه او در حالتی ساخته شده که به نظر میرسد، درحال نظارت و حفاظت از بوستانها و جنگلهای کشورش است. نام پرآوازه این استاد تاثیرگذار و محقق فرهیخته بر تارک علم علوم منابع طبیعی ایران ماندگار خواهد بود.