شهروند| 14 روز از تجمع گسترده پرستاران در چند شهر کشور میگذرد. آنها دو هفته پیش در اعتراض به اختلاف پرداخت حقوقشان با پزشکان، در شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد، یزد، تبریز و تهران تجمع کردند و صدایشان را به گوش مسئولان رساندند. در تهران اما جمعی از پرستاران معترض، مقابل ساختمان ریاستجمهوری رفتند و از مطالباتشان گفتند. واکنش وزارت بهداشت بهعنوان مخاطب پرستاران اما متفاوت بود، وزیربهداشت همان موقع، این اعتراضها را گسترده ندانست. به اعتقاد او از 150هزار پرستاری که در بیمارستانها و مراکز درمانی فعالیت میکنند، تنها گروه کوچکی، اعتراض داشتند که این را هم نمیتوان به همه تعمیم کرد. حسنهاشمی به دلیل عمده این اعتراضها که مربوط به اختلاف پرداخت میان پرستار و پزشک بود هم اشاره کرد. به اعتقاد او، مقایسه درآمد این دو گروه، کار عقلانی نیست. حالا دو هفته از این ماجرا میگذرد، پرستاران معترض همان روز، کمیتهای برای پیگیری مطالباتشان راهاندازی کردند و با تلفن یا به صورت حضوری، خواستههایشان را پیگیر هستند.
محمد شریفیمقدم که دبیرکل خانه پرستار است، بهعنوان سخنگوی این کمیته، از پشت
گوش انداختن خواستههای جامعه پرستاری از سوی وزارت بهداشت گلایه میکند. او در صحبتهایش تأکید میکند که دیگر از وزارت بهداشت قطع امید کردهاند و از طریق دولت و مجلس، به دنبال احقاق حقوقشان هستند. شریفیمقدم به «شهروند» میگوید: « مطالبه پرستاران تنها از میان بردن اختلاف در پرداخت حقوق میان پرستاران و پزشکان متخصص است، برآوردی که ما داریم این است که پزشکان متخصص 100 و حتی 200 برابر پرستاران حقوق میگیرند، این درحالی است که در کشوری مانند آمریکا این اختلاف پرداخت تنها 8/2 برابر، در ترکیه 4/2 برابر و در عربستان 6/1 برابر است.» او ادامه میدهد: « ما نمیگوییم که اختلاف پرداختی نباشد، حرف ما این است که حداکثر این اختلافها 3 برابر شود نه 100 و 200 برابر.» سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران، از سکوت وزارت بهداشت انتقاد میکند. «متاسفانه وزیر بهداشت تجمع چندهزار نفری پرستاران در استانهای مختلف را ندید، این موضوع اتفاق بدی است، حالا هم که دو هفته از این اتفاق میگذرد، وزارت بهداشت هیچ واکنشی به ما نشان نمیدهد.»
به گفته شریفیمقدم، وزارت بهداشت مشکلی در تأمین بودجه ندارد، تنها مسألهای که هست، ضعف نظارتهاست.« ما برای نشان دادن حسن نیتمان مهلت یک ماهه به وزارت بهداشت دادهایم، اما در همین مدت کوتاه موضع وزیر بهداشت در مقابل جامعه پرستاری خوب نبوده، پرستاران در چند شهر شیراز، تهران، اصفهان، یزد و مشهد تجمع کردند، اما وزیر بهداشت میگوید که تعداد معترضان ناچیز بود، مشکل ما این است که وزارت بهداشت ما را نمیبیند، کانالهای اطلاعاتی به وزیر بهداشت صادقانه نیست. آخرین بررسیها نشان میدهد که بیشتر از 98درصد جامعه پرستاری از وضع موجود ناراضی هستند.»
حالا این کمیته مطالباتشان را نه از وزارت بهداشت که از مجلس و دولت پیگیری میکند.« دولت باید مصوبهای را پیشنهاد دهد که اختلاف در پرداخت پرستاران و پزشکان، نهایت به سه برابر برسد. ما از دولت و مجلس میخواهیم که صدای پرستاران را بشنوند و این موضوع را به صورت کارشناسی حلوفصل کنند.» سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران تأکید میکند که در شرایط فعلی جامعه پرستاری ملتهب است، مسئولان باید کاری کنند که از این التهاب کاسته شود.