شماره ۱۸۴۶ | ۱۳۹۸ چهارشنبه ۶ آذر
صفحه را ببند
معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال‌احمر خبر داد:
«مرکز نوآوری و شتاب هلال ایران» راه‌اندازی می‌شود

شهروند| «ما مشورت‌هایی با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری داشته‌ایم و با همکاری آنها مرکزی را تحت عنوان مرکز نوآوری و شتاب هلال ایران راه‌اندازی می‌کنیم. هدف این مرکز بهره‌برداری از ایده‌های نو جهت ارتقای تجهیزات و فناوری‌هاست.» این خبری بود که روز گذشته معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال‌احمر به خبرنگار «شهروند» داد. احمد سلطانی گفت: «برای اینکه در یک نهاد مثل هلال‌احمر عملیات به خوبی پیش رود، حداقل به سه رکن اساسی نیاز داریم: نیروی انسانی مرتبط، تجهیزات متناسب با کار و داشتن برنامه عملیاتی. اینها سه رکن عملیات موفق به حساب می‌آیند. خوشبختانه این رویکرد در هلال‌احمر پیش گرفته شده و ما توانسته‌ایم متناسب با این اصول برنامه‌های‌مان را تدوین کنیم.»
شناسایی تجهیزات مورد نیاز برای مأموریت‌های امدادی
او ادامه داد: «تقریبا سه‌سال است که «معاونت آموزش و پژوهش» در هلال‌احمر به «معاونت آموزش، پژوهش و فناوری» تبدیل شده است. یکی از بحث‌هایی که در حوزه فناوری دنبال می‌شود، این است که امکانات و تجهیزات و بحث‌های به‌روزی که به درد مأموریت‌های هلال‌احمر می‌خورد، شناسایی شود و در اختیار جمعیت قرار گیرد.»
هلال‌احمر در امدادونجات خلاصه نمی‌شود
سلطانی توضیح داد: «باید توجه داشت که هلال‌احمر فقط در مأموریت‌های امدادی خلاصه نمی‌شود. برای نمونه، مأموریت‌های بشردوستی و آموزش جوانان هم در جمعیت دنبال می‌شود. پس ما در همه مأموریت‌ها به نیروی انسانی و تجهیزات احتیاج داریم. در این میان البته فعالیت‌های امدادونجات پررنگ‌تر است، چون تجهیزات در این حوزه بیشتر به چشم می‌آید. بنابراین ما در حوزه ابزار برای کارمان نیاز به فناوری‌های به‌روز داریم.»
کمک موثر اپلیکیشن‌ها و تجهیزات به‌روز در مباحث آموزشی
معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال‌احمر گفت: «یکی از مأموریت‌های ما حوزه آموزش است. برای این کار هم نیاز به نیروی انسانی خوب و مناسب حس می‌شود؛ نیاز به مدرس، مربی، برنامه و محتوای آموزشی مناسب و لوازم و تجهیزات کمک آموزشی برای انتقال مطلب به فراگیران. در بحث آموزش استفاده از فناوری‌ها و اپلیکیشن‌های به‌روز به‌عنوان تجهیزات به حساب می‌آیند. امروزه در حوزه آموزش انواع مدیاها و اپلیکیشن‌های آموزشی واردِ کار شده‌اند و کمک شایانی به مباحث آموزشی کرده‌اند.»
بهره‌برداری از ایده‌های نو برای ارتقای تجهیزات
سلطانی یکی از اهداف معاونت آموزش، پژوهش و فناوری هلال‌احمر را استفاده از فناوری‌های مدرن برای انجام فعالیت‌ها دانست و افزود: «ما با هدف مشخص و برنامه‌ریزی به حوزه فناوری نگاه کرده‌ایم. امروزه در حوزه فناوری تحولی در کشور شکل گرفته است. مراکزی با عنوان « نوآوری و شتاب‌دهی» راه افتاده که ایده‌های افراد خلاق به‌ویژه جوانان را دریافت و از آنها حمایت می‌کنند. هدف این مراکز بهره‌برداری از ایده‌های نو در جهت ارتقای تجهیزات و فناوری‌های خود است. در این‌باره معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری حمایت‌های موثری انجام می‌دهد. ما مشورت‌هایی با این معاونت داشته‌ایم و با همکاری آنها مرکزی را تحت عنوان مرکز نوآوری و شتاب هلال ایران راه‌اندازی می‌کنیم. این مرکز براساس مأموریت‌های هلال‌احمر وضع موجود را رصد می‌کند. افرادی که دارای خلاقیت و نوآوری‌اند، می‌آیند و کمک می‌کنند تا مأموریت‌ها بهتر از گذشته ارایه شود.»
ایجاد زبان مشترک بین بدنه تخصصی هلال با دیگر مراکز نوآوری و شتاب
او در پایان مطرح کرد: «این مرکز در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کند و به دنبال این است که زبان مشترکی بین بدنه تخصصی هلال‌احمر با دیگر مراکز نوآوری شتاب درکشور ایجاد کند؛ مثلا مرکزی تحت عنوان مرکز شتاب دانشگاه شریف هست که در حوزه زنده‌یاب کار می‌کند. به این صورت ما ارتباطی با این مرکز برقرار می‌کنیم تا با همکاری یکدیگر رصد مناسبی داشته باشیم و بتوانیم افراد نخبه را شناسایی و خدمات مؤثرتری ارایه دهیم.»


تعداد بازدید :  321