دانشمندان دریافتهاند کودکانی که دچار بحران روحی هستند تمایل به خوراکیهای مضر دارند.
محققان بلژیکی با تحقیق روی 300 کودک 5 الی 10 ساله این نتیجه را بهدست آوردند که استرس ناشی از مرگ پدر و مادر، طلاق پدر و مادر یا اقوام نزدیک یا بروز بیماری در خانواده یا امتحانات درسی میتواند سبب گرایش شدید کودکان به خوردن خوراکیهای شیرین بهویژه شیرینی، شکلات و آبنبات شود.
این کارشناسان بر این باورند که علت گرایش شدید کودکان به خوردن این نوع خوراکیها تولید هورمون کورتیزول در بدن آنها تحتتاثیر استرس است. پزشکان اعتقاد دارند کودکان با خوردن این خوراکیها تمایل به ایجاد حس شادی در خود میکنند. خوردن خوراکیهای شیرین و پرچرب علاوه بر کاهش راندمان ذهنی کودک در درسها باعث کاهش مهارتهای یادگیری او میشود.
والدین میتوانند علاوه بر فراهم آوردن محیط عاری از استرس برای کودک در رژیم غذایی کودکان خود مواد مغذی مانند میوه، سبزیجات، انواع دانههای آجیل، روغن ماهی و روغن زیتون را قرار دهند تا علاوه بر ایجاد آرامش روحی سبب رشد جسمی بیشتر کودک و جلوگیری از چاقی در او نیز شود.