متخصصان در یک بررسی جدید دریافتند عصاره سیبزمینی خام میتواند به میزان قابلتوجهی در کاهش وزن اضافی فرد تاثیرگذار باشد.
در این بررسی متخصصان رژیمغذایی با میزان بالای کربوهیدرات و چربی را که عامل چاقی است بهمدت 10 هفته متوالی در تعدادی موش آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار دادند. درحقیقت این موشها نسبت به شروع زمان مطالعه وزن بیشتری بهدست آوردند اما همه موشها وزنشان دوبرابر نشد. همچنین این متخصصان در بررسی دیگری رژیم غذایی مشابهی را در تعداد دیگری موش بررسی کردند با این تفاوت که عصاره سیبزمینی خالص به آن اضافه شد. در پایان این دوره مشاهده شد میزان وزن اضافهشده در این موشها تنها 7 گرم بوده است درحالیکه در گروه نخست میزان وزن اضافه شده نزدیک به 16 گرم بوده است. «لوئیسآگلون» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: از نتایج بهدست آمده در پایان مطالعه شگفتزده شدیم و تصور نمیکردیم نتایج حاصل صحیح باشد به همین دلیل این آزمایش مجدد انجام شد هرچند با همان نتایج روبهرو شدیم.
آگلون و همکارانش معتقدند، فواید عصاره سیبزمینی میتواند بهدلیل انباشت بالای پلیفنول در آن باشد. این ترکیب شیمیایی مفید در بسیاری از میوهها و سبزیجات یافت میشود. طبق بررسیهای انجمن سرطان آمریکا، پلیفنولها فواید بسیاری برای سلامتی دارند چراکه میتوانند به حذف رادیکالهای آزاد کمک کنند و در کاهش ابتلا به فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی پایین آوردن رشد تومورها موثر باشند. هرچند دلیل دقیق آنکه چرا این ماده شیمیایی برای بدن مفید است ناشناخته باقیمانده و شواهد قطعی ناچیزی برای تأیید این ادعا وجود دارد. بهگزارش نیچر ورلد نیوز، «استان کوبو» یکی دیگر از محققان این مطالعه گفت: میزان عصارهای که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت برابر با 30 سیبزمینی بوده است. همچنین به افراد توصیه نمیشود روزانه این تعداد سیبزمینی مصرف کنند چراکه میزان بالایی کالری وارد بدن میکنند. به همین دلیل متخصصان بهدنبال آن هستند از عصاره سیبزمینی بهعنوان مکملغذایی استفاده کنند.