شهروند| هم نگرانی است، هم اعتراض به تغییر کاربری جزیرهای که آرامشش در خطر است. حواشی تبدیل شدن آشوراده به مرکز گردشگری همچنان ادامه دارد. پس از نامهای که نمایندگان سازمانهای مردمنهاد برای معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست نوشتند و از او درخصوص تبدیل جزیره به مرکز گردشگری سوال پرسیدند، گفته میشود معاونان اسبق و سابق محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست، نسبت به واگذاری بخشی از جزیره آشوراده به رئیس سازمان بازرسی کل کشور شکایت بردهاند. این شکایت درحالی تنظیم و به ناصر سراج ارایهشده که در هفتههای اخیر، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بارها اعلام کرده که جزیره واگذار نخواهد شد و تنها 10درصد مساحت آن به مرکز گردشگری تبدیل میشود. محمدباقرصدوق و دلاور نجفی، در نامهای به رئیس سازمان بازرسی درخصوص سابقه جزیره و خوابی که در پایان دولت محمود احمدینژاد برای جزیره دیده شده بود، نوشتند، «پناهگاه حياتوحش ميانكاله يكي از مهمترين و حساسترين زيستگاههاي كشور درسال 1354 بهعنوان يكي از مناطق چهارگانه حفاظتي تصويب و در اختيار سازمان حفاظت محيطزيست كشور قرار گرفت. پس از آن نيز به لحاظ اهميت اكولوژيكي تالاب آن در كنوانسيون رامسر و همچنين بهعنوان يك ذخيرهگاه زيست كره در يونسكو به ثبت رسيده است. در سال 1384 و در واپسين روزهاي دولت هشتم، حدود 380 هكتار از منطقه آشوراده كه در اين پناهگاه واقع شده است در قالب طرح گردشگري در اختيار بخش خصوصي قرار گرفت كه با اخذ سند ادعاي مالكيت آن را نيز داشت. در دولت نهم و با كمك سازمان بازرسي كل كشور و قوه محترم قضائيه كشور، سند مذكور باطل و مديريت عرصه مذكور مجدداً به سازمان حفاظت محيطزيست برگشت. در دولت دهم نيز واگذاري عرصه مذكور مجدداً مطرح و با پيگيري تشكلهاي زيست محيطي و مخالفت برخي دستگاههاي اجرايي عقيم ماند.»
این عقیم ماندن چندان طول نکشید تا اینکه بنا به نوشته دو معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست، «متأسفانه اخيراً طي امضای تفاهم نامهايي فيمابين سازمان حفاظت محيطزيست و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حدود 280 هكتار از منطقه مذكور بهعنوان منطقه گردشگري معرفي شده است. در اين خصوص چند نكته قابل توجه است:
1-آن گونه كه گفته ميشود و شواهد و دلايل نيز مشخص کرده است، همان فردي كه درسال 1384 عرصه مذكور را تملك كرده بود و خلع يد شده است، مجدداً اين موضوع را دنبال كرده و طرح خود را به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري داده و با معاونت آن سازمان نيز جلساتي داشته است.
2- زون تفرج يا طبيعت گردي گسترده در مناطق چهارگانه تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست كشور داراي تعريف خاص است. در اين زون احداث ابنيه و ساختوساز ممنوع است. اما متأسفانه در اين تفاهمنامه و طرح مرتبط با آن، ساخت اين گونه سازهها ديده شده است.
3- در قانون حفاظت كه مهمترين قانون مرتبط با محيطزيست ميباشد، مديريت مناطق چهارگانه به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري واگذار نشده است و به سازمان محیطزیست داده شده است.
4-جهانگیری، معاون اول رئيسجمهوری اعلام کره است كه «بناست آشوراده تبديل به قطب گردشگري بشود» درصورت اجراي اين طرح محيطزيست منطقه بهطور كلي دگرگون شده و تدريجاً نابود خواهد شد.
باتوجه به اهميت موضوع از آن مقام محترم تقاضا ميشود قبل از اينكه فرصت از دست برود و تخريب محيطزيست منطقه آغاز شود، موضوع مورد توجه قرار گرفته و از آن جلوگيري بهعمل آيد.