رئیس دانشگاه لرستان گفت: پروژه آزمایشگاه مرکزی در صورت تصویب بودجه در این دانشگاه تعریف میشود. خسرو عزیزی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان ضمن تشریح برنامههای پیشنهادی این دانشگاه جهت توسعه فعالیتهای پژوهشی اظهار داشت: ازجمله برنامههایی که در شورای پژوهشی دانشگاه لرستان مورد بحث قرار خواهد گرفت، امتیاز پژوهانه و درصد پژوهانه است که باید افزایش پیدا کند. وی با بیان اینکه درحال حاضر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان تنها دارای یک تابلو و چند وسیله است و درآمد چنانی ندارد، تصریح کرد: هدف، ارتقای آزمایشگاه مرکزی و ایجاد یک آزمایشگاه درآمدزا است. وی افزایش بعد نظارتی و همچنین افزایش ارتباط با جامعه را از دیگر پیشنهادها عنوان کرد و افزود: ایجاد مراکز رشد و شهرک صنعتی در مجاورت دانشگاه از دیگر پیشنهادهایی است که در شورای پژوهش دانشگاه مورد بررسی قرار میگیرد. رئیس دانشگاه لرستان سوق دادن پایاننامهها به سمت حل نیازهای جامعه و برمبنای حل معضلات استان، منطقه و نهایت حل معضلات ملی را از دیگر اولویتهای پژوهشی دانشگاه لرستان عنوان کرد و ادامه داد: گسترش خدمات آزمایشگاهی از دیگر برنامههایی است که آن را پیگیری میکنیم. عزیزی افزایش کیفیت خدمات فناوری اطلاعات را از دیگر برنامههای این دانشگاه در راستای کمک به توسعه پژوهش عنوان کرد و افزود: دانشگاه لرستان دارای50 رشته تحصیلی در مقطع دکتراست اما همچنان از مسائلی همچون کمبودن سرعت اینترنت رنج میبرد. رئیس دانشگاه لرستان همچنین بر ضرورت ارتقای مجلات این دانشگاه از مجلات علمی -ترویجی به علمی - پژوهشی تأکید کرد.
اعتبار پژوهشی مورد نیاز دانشگاه لرستان 76میلیارد ریال است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان گفت: بودجه پژوهشی پیشنهادی این دانشگاه حدود 76میلیارد ریال است. محمد فیضیان در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان اظهار داشت: بودجه پژوهشی پیشنهادی دانشگاه لرستان حدود 76میلیارد ریال بوده و این درحالی است که بودجه پژوهشی دانشگاه تهران چندین برابر بودجه این دانشگاه است.
وی بر ضرورت افزایش سهم اعتبارات پژوهشی و فناوری از تولید ناخالص داخلی تأکید کرد و افزود: باید در راستای افزایش تعامل و همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی با بخش خصوصی و افزایش سهم این بخش در تأمین اعتبارات تحقیقاتی تلاش شود. وی با اشاره به پایین بودن بودجه پژوهشی تصریح کرد: با پشتیبانی از پژوهشهای کاربردی میتوان در مسیر تولید علم گام برداشت چراکه توسعه و نوآوری حاصل از دانش موجب ایجاد ثروت و سرمایه میشود.
وی با اشاره به جایگاه نخست کشورمان در تولید علم براساس اعلام پایگاه اسکو پوس گفت: این رتبه درحالی برای کشور رقم خورده که ما در حال تحریم هستیم و در مقابل کشور ترکیه که شرایط بهتری نسبت به ما دارد و از طرفی با اروپا نیز در ارتباط است چنین جایگاهی ندارد. فیضیان با بیان اینکه ایران در شاخص دستیابی به فناوری در رتبه متوسط 45 قرار دارد، اضافه کرد: سهم اعتبارات پژوهش و فناوری کشور از تولید ناخالص داخلی 42درصد است و این درحالی است که در برخی از کشورهای اروپایی این رقم بیش از 2درصد است. در این همایش از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان در بخشهای استادی، دانشجویی و کارمندی تجلیل شد.