نتایج مطالعه جدید محققان آمریکایی نشان میدهد که دویدن منظم نهتنها خطر ابتلا به استئوآرتریت (ساییدگی زانو) را افزایش نمیدهد بلکه به پیشگیری از بروز این بیماری نیز کمک میکند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، استئوآرتریت یا ساییدگی زانو که به آن آرتروز زانو نیز میگویند از شایعترین علل درد زانو در میانسالی و سالمندی است که در آن غضروف مفصل دچار آسیب و خوردگی میشود.
این بیماری صرفنظر از درد و تورم موجب تغییر شکل و اشکال در راه رفتن نیز میشود. برآورد میشود که حدود 9/26میلیوننفر در آمریکا از این بیماری رنج میبرند.
با وجود اینکه هنوز علت بروز استئوآرتریت زانو بهطور دقیق مشخص نیست اما برخی محققان میگویند که دویدن احتمالا در ابتلا به این بیماری دخالت دارد.
اما محققان کالج پزشکی «بستون» آمریکا که این مطالعه جدید را انجام دادهاند، میگویند: مطالعات قبلی در مورد دوندههای مرد حرفهای بوده و در مورد عموم مردم کاربرد ندارد.
علاوه بر این محققان یادآور شدند، دوندههایی که شاخص جرمبدنی (بی.ام.آی) کمتری دارند با کاهش خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو ارتباط دارد.
نتایج تجزیه و تحلیل این مطالعه جدید نشان میدهد که خطر ابتلا به دردهای زانو در افرادی که بهطور منظم میدوند صرفنظر از سنی که شروع به دویدن کردهاند در مقایسه با افرادی که بهطور مرتب نمیدوند، کمتر است.
محققان همچنین متوجه شدند، افرادی که شاخص جرمبدنی (بی.ام.آی) کمتری دارند، بیشتر تمایل دارند که بهطور منظم بدوند.
به گفته محققان این مطالعه نشان میدهد که دویدن منظم نهتنها خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو را در میان عموم افراد افزایش نمیدهد بلکه از ابتلا به این بیماری پیشگیری نیز میکند.
محققان کالج پزشکی «بستون» در آمریکا نتایج این مطالعه را در انجمن سالانه روماتولوژی آمریکا ارایه دادند.