کارت سوختتان را از 20 مرداد در کیفتان بگذارید چراکه دیگر با کارت سوخت جایگاهداران نمیتوانید، بنزین بزنید. این موضوع را وزارت نفت بارها اطلاعرسانی کرده است و حالا با شروع مردادماه، باید مشکلات کارت سوختتان را هرچه زودتر رفع کنید. برای اینکه بدانید چگونه کارت سوختتان را فعال کنید، این مطلب را بخوانید:
اگر کارت سوخت پیام خطا داد، چه کنیم؟
در صورتی که مالک خودرو کارت سوخت دارد ولی هنگام مراجعه برای سوختگیری با کارت سوخت شخصی، پیام خطا در کارتخوان میبیند یا کارت سوخت او شکسته یا ناقص است باید به دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کند.
رمز کارت سوخت را فراموش کردهاید؟
اگر مالک خودرو کارت سوخت دارد ولی رمز کارت سوخت خود را فراموش کرده است باید بداند که رمز پیشفرض برای همه کارتهای سوخت، چهار شماره آخر کد ملی فردی است که نامش روی کارت سوخت درج شده است. ضمن آنکه برای حذف رمز باید به یکی از مناطق و نواحی شرکت ملی پخش در سراسر کشور مراجعه کند. برای درخواست حذف رمز، حضور مالک خودرو در مناطق و نواحی شرکت ملی پخش ضروری است. در صورتی که مالک خودرو امکان حضور ندارد، شخص دیگر صرفا با ارایه وکالتنامه محضری یا برگه انحصار وراثت میتواند برای حذف رمز کارت سوخت اقدام کند.
چه مدارکی برای حذف رمز کارت سوخت نیاز است؟
- شناسنامه و کارت ملی مالک خودرو
- مدارک شناسایی مالک وسیله نقلیه مانند کارت خودرو یا شناسنامه مالکیت
اشخاص حقوقی حتما باید معرفینامه رسمی از سازمان مربوطه داشته باشند. در این معرفینامه درج شماره ملی و اصل کارت ملی نماینده ضروری است.
- اصل کارت هوشمند سوخت خودرو، این کارت حتما باید سالم، بدون چسبخوردگی و شکستگی باشد.
- در مرکز پلیس+۱۰ فرمی با عنوان درخواست رمزگشایی در اختیار مالک خودرو قرار میگیرد که باید آن را با دقت پر کند.
اگر کارت سوخت خود را گم کرده باشیم، چه کنیم؟
با مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی
(www.mob.gov.ir ) یا دریافت و نصب رایگان اپلیکیشن خدمات دولت همراه از چهار طریق سامانه خدمات همراه دولت، ایراناپس، کافه بازار و اپاستور یا در غیر اینصورت با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ میتوان ثبت نام کرد یا با تماس با شماره ۰۹۶۲۷ میتوان از مراحل آن مطلع شد.
هنوز درخواست المثنی ندادهاید؟
با مراجعه به دفاتر پلیس + ۱۰ درخواست صدور کارت سوخت شخصی المثنی کنید. برای صدور کارت المثنی مدارک زیر مورد نیاز است:
- مدارک هویتی مالک برای اشخاص حقیقی مانند اصل شناسنامه، اصل کارت ملی هوشمند یا گذرنامه برای اشخاص حقوقی، معرفینامه رسمی از سازمان یا شرکت مربوطه با امضا و مُهر مجاز به همراه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نماینده
- دارندگان وکالتنامه معتبر قانونی از مالک خودرو میتوانند با ارایه مدارک شناسایی معتبر مانند اصل شناسنامه یا اصل کارت ملی هوشمند یا گذرنامه برای درخواست کارت سوخت المثنی اقدام کنند.
درخواست کارت المثنی دادهاید؟
در صورتی که کارت سوخت شخصی مالک خودرو صادر شده و در باجه پست باشد، از طریق پیامک به مالک خودرو اطلاعرسانی میشود که با مراجعه به شعبه پستی مورد نظر کارت سوخت خود را تحویل بگیرد.
خودروی لیزینگی خریدهاید؟
یکی دیگر از موضوعات مهم در دریافت کارت سوخت هوشمند مربوط به خودروهای لیزینگی است که به صورت اجاره به شرط تملیک واگذار شدهاند. دارندگان این نوع خودروها مدارکی مانند کارت خودرو را حتما باید همراه داشته باشند.
- همراه داشتن مدارک شناسایی وسیله نقلیه، کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت یا بنچاق محضری به همراه بیمهنامه شخص ثالث معتبر خودرو برای درخواست کارت سوخت الزامی است.
در صورتی که مالک خودرو سیمکارت تلفن همراه به نام خود نداشته باشد، چگونه باید ثبت نام کند؟
الزاما برای ثبت نام اینترنتی باید شماره تلفن همراه به نام مالک باشد و در غیر اینصورت برای ثبت نام باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه شود.
اگر کارت سوخت مشکل داشت، چه کنیم؟
با توجه به اینکه وزارت نفت در اجرای این طرح مصمم است، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران طی توضیحاتی به دارندگان کارت هوشمند سوخت توصیه کرد بهمنظور کسب اطمینان از صحت عملکرد کارت سوخت، مالکان تمامی خودروها و موتورسیکلتها تا قبل از شروع طرح حداقل یکبار از کارت سوخت شخصی خود استفاده و در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی، به آدرس سایت wwww.niopdc.ir مراجعه کنند.
کارتخوان خاصی در جایگاههای سوخت
نصب میشود؟
همچنین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درخصوص آخرین وضع نصب تجهیزات کارتخوان جدید در جایگاههای سوخت به ایسنا اعلام کرد که قرار نیست کارتخوان جدیدی در جایگاههای سوخت نصب شود و سوختگیری با کارتهای سابق به همان روال گذشته انجام خواهد شد.
همچنین برای آن دسته از مالکان خودروهای شخصی که کارت سوخت آنها دارای محدودیت زمانی یعنی تاریخ اعتبار است و از تاریخ دیماه ۱۳۹۳ کارت سوخت آنها غیرفعال شده است، کارت سوخت فعال شده و از طریق پیامک به آنها اطلاعرسانی میشود.