شماره ۴۵۱ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۳ آذر
صفحه را ببند
خوراکی‌های مفید و مضر در دوران بارداری

|  علی حسینی  |   متخصص طب سنتی|

زنان باردار بهتر است از خوردن خوراکی‌های کافیین‌دار بپرهیزند و در مقابل کشمش، به، گلابی، سیب و انار مصرف کنند.
مادران باردار باید در مصرف کافیین احتیاط کنند درواقع نوشیدنی‌های کافیین‌دار مثل چای، قهوه و نوشابه نباید مصرف شوند.
مصرف این مواد باعث تولد نوزاد کم وزن و نوزاد با عوارض عصبی می‌شوند. حتی اگر دم کرده‌های گیاهی مانند چای نعناع یا گل‌گاوزبان به جای آنها مصرف شوند نیز ممکن است عوارضی مثل تهوع داشته  باشند.
شکلات نیز علاوه‌بر این‌که کافیین دارد، حاوی تئوبرومید است که اثری شبیه کافیین دارد پس مصرف آن نیز باید محدود شود.
مواد قندی ساده در دوران بارداری باید به میزان کافی مصرف شود نه این‌که زیاده روی شود.
بهتر است از قندهای طبیعی  مانند عسل و شیره انگور  استفاده شود.
از طرفی زنان باردار باید توصیه‌هایی را رعایت کنند تا دچار یبوست نشوند به همین دلیل بهتر است از ملین کننده‌هایی مانند تمبرهندی، گل قند، شیرخشت، ترنجبین همراه با گلاب استفاده شود. زنان باردار در این دوره باید مصرف حبوباتی مثل نخود، لوبیا و کنجد را در برنامه غذایی‌شان کاهش دهند چون یبوست در این دوران به دلیل کاهش فعالیت فیزیکی و بزرگ شدن رحم و جنین رخ می‌دهد.
مصرف مایعات زیاد، غذاهای غنی از فیبر مثل سبزیجات خام، میوه‌های خام و نان های سبوس‌دار مانند سنگک و جو و همچنین مصرف آلو، انجیر و دیگر خشکبار خیس خورده مفید است. بهتر است زنان باردار از نان تهیه شده از گندم مرغوب و غذاهایی مانند سوپ و شوربا استفاده  کنند.
مصرف کشمش، به، گلابی، سیب و انار نیز در این دوران توصیه می‌شود. همچنین زنان باید از بلند کردن وسایل سنگین، عصبانیت و استرس در این دوران خودداری کنند.


تعداد بازدید :  328