در یک ماه گذشته همه حلقههای صنعت مرغ گوشتی ازجمله تولیدکنندگان مرغ گوشتی 500میلیارد تومان و پرورشدهندگان جوجه یکروزه 80میلیارد تومان از این موضوع متضرر شدهاند. این خبری است که برومند چهارآیین، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور به ایرنا داده و گفته: «در حال حاضر قیمت تمامشده مرغ زنده با محاسبه نرخ مصوب دولتی برای هر کیلوگرم کنجاله سویا 2450 تومان، ذرت 1350 تومان و جوجه یکروزه 2450 تومان در مرغداریها باید 9200 تا 9500 تومان و هر کیلو لاشه 13هزار و500 تا 14هزار تومان باشد، درحالیکه امروز قیمت مرغ زنده در مرغداریها بین 7800 تا 8هزار تومان است.» به گفته وی، طی دو هفته اخیر حتی قیمت مرغ زنده به 6500تومان نیز در برخی از استانهای کشور رسیده است و به همین دلیل تولیدکنندگان با مشکل جدی تامین نهادهها با نرخ مصوب و دسترسی بهموقع به این نهادهها مواجه هستند، درواقع تولیدکنندگان مرغ گوشتی در یک ماه اخیر از 1200 تا 3هزار تومان روی هر کیلوگرم مرغ زنده گوشتی تولیدی خود ضرر دادهاند.
تقلب در فروش مرغ
چهارآیین درباره عرضه گوشت مرغ توسط برخی مغازهها با نرخهایی کمتر از نرخ مصوب 11هزار و 500 تومان گفت: «عرضه گوشت مرغ در مغازه با قیمت پایینتر از نرخ مصوب گاهی با بکارگیری 15 تا 20درصد خونآبه در کیسه مرغ، داشتن امحا و احشا و قطع غیراستاندارد مفصل خرگوشی همراه است که به وزن مرغ میافزاید. اینگونه خرید درنهایت به ضرر مصرفکنندگان تمام میشود، زیرا مصرفکننده لاشه 2500 گرمی خریداری کرده، اما درنهایت حدود 1500 تومان پول اضافی بابت خونآبه و اجزای غیرقابل مصرف بهازای هر کیلوگرم گوشت مرغ پرداخت میکند.»وی افزود: «درحال حاضر بخشی از کاهش قیمت مرغ ناشی از پایینبودن توان خرید مردم در اواخر ماه، تولید بدون برنامه و افزایش وزن مرغ زنده به سه کیلوگرم برای ماه مبارک رمضان توسط برخی تولیدکنندگان است. این درحالی است که تولیدکنندگان فقط سود 10 تا 12درصدی را برای ادامه فرآیند تولید نیاز دارند، زیرا خودشان بخشی از این جامعه هستند و نمیخواهند به ضرر مصرفکنندگان عمل کنند، اما سیاست فعلی بنیانهای تولید را از رمق خواهد انداخت، بنابراین تجدیدنظر فوری در شرایط کنونی و ایجاد سهولت در فضای کسبوکار این صنعت یک ضرورت است.»